torstai 23. joulukuuta 2010

TO 23.12.2010

Päivän sää

Lämpötila aamulla – 27 C, pilvistä, vähäistä lumisadetta, lämpötila päivällä – 26 C. - Aurinko nousee: 10.21, aurinko laskee: 14.25. Päivän pituus: 4 h 3 min. Lumen syvyys 22 cm.

Uutiset

Kalajoen satama tekee tänä vuonna historiansa parhaan liikenne-ennätyksen. Sataman kautta kulkee 400 000 tonnia pääasiassa sahatavaraa. Liikenne on kasvanut yli 20 prosenttia viimevuotiseen verrattuna. Tavanomainen vuotuinen kasvu on ollut kymmenisen prosenttia. Kalajoelta lähtee sahatavaran lisäksi myös haketta, kuitupuuta, kasvuturvetta, teräsrakenteita ja viljaa. Kalajoelle tuodaan muun muassa rehuraaka-aineita, magnesiumsulfaattia, mineraaleja ja rakennuslevyjä.

Keskituloisen suomalaisen elämä jatkuisi ennallaan, mutta kaikkein pienituloisimmat kärsisivät, mikäli Hetemäen veroryhmän ehdotukset toteutuisivat sellaisinaan. Näin laskee Palkansaajien tutkimuslaitos, kertoo STT. Hetemäen ryhmän esittämien verouudistusten vaikutus olisi Palkansaajien tutkimuslaitoksen mukaan todennäköisesti plus miinus nolla keskituloiselle suomalaiselle palkansaajalle. Veroryhmä esimerkiksi haluaisi, että palkansaajan ansiotulovero pienenisi, mutta samalla muut hinnat nousisivat verojen nostojen takia.

Tavarataloyritys J. Kärkkäisen yrityssaneerausohjelma on vahvistettu Rovaniemen hovioikeudessa. Hovioikeus hylkäsi verohallinnon valituksen yrityssaneerausohjelmasta. Verohallinto vastusti saneerausohjelmaa, koska sen mielestä velkoja oli leikattu liikaa. Aiemmin J. Kärkkäisen yrityssaneerausohjelma hyväksyttiin kesäkuun lopussa jo Oulun käräjäoikeudessa.
Saneerausohjelmaan hyväksytyistä yli 37 miljoonaan euron veloista yhtiö saa lähes viidenneksen eli 17 prosenttia anteeksi. Oulun verotoimistossa tutustutaan oikeuden päätökseen ja harkitaan, onko päätöksestä syytä hakea valitusoikeutta korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Valitusaikaa on helmikuun 21. päivään saakka. Ylivieskalaisyhtiöllä on market-tavaratalot Ylivieskan lisäksi Lahdessa, Oulussa ja Iissä. Kärkkäisellä on nelisen sataa työntekijää. Kärkkäisen yrityssaneeraus on ollut oikeusprosessin ajan käynnissä ja jatkuu edelleen suunnitellusti.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Keskipohjanmaa 23.12.2010 Siniketun hinta nousi yli kymmenen prosenttia.

Televisiosta katsottua

JFK – kolme kohtalokasta laukausta.

Sotalapset. Lähes 80 000 suomalaislasta siirrettiin talvi- ja jatkosodan aikana turvaan mm. Ruotsiin.

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/

Jukka Kemppinen http://kemppinen.blogspot.com/

Kari Uoti http://www.kariuoticonsulting.fi/blog

Timo Soini http://timosoini.fi/

Terveys ja liikunta

Paino 102,6 kg, verenpaine 168 / 97, lepopulssi 57.

Loppukevennys

- Kiitos kiltti täti, että toit minulle tällaisen lelun, Pikku-Kalle sanoi kohteliaasti. - No lapsi kulta, eihän siinä ole mitään kiittämistä. - Samaa mieltä minäkin olen, mutta äiti käski kiittää.

Koulussa puhuttiin lintujen muuttoretkistä. Opettaja sanoi: - Eikö olekin ihmeellistä, että linnut löytävät joka vuosi reitin pohjoisesta Afrikkaan ilman karttaa ja kompassia? Niin Lupu totesi:
- Minusta olisi paljon ihmeellisempää, jos niillä olisi vielä kartta ja kompassikin!"

- Aku setä, potkaisin tänään vahingossa yhtä tätiä nilkkaan. - Noh, pyysit kai anteeksi, Tupu.
- Totta kai, ja sitten täti antoi minulle markan, kun olin niin hyvätapainen. - Huomasit kai kiittää markasta? - Ei kun minä potkaisin toiseenkin nilkkaan.

- Haluaisin lihaliemikuutioita, sanoi blondi elintarvikekaupassa. - Mutta saisinko pyöreitä, kun nuo neliskulmaiset ovat niin vaikeita niellä...

Mitä eroa blondilla ja pizzalla? - Pizzan saa halutessaan ilman sieniä.

Miksi blondi oli innoissaan saatuaan palapelinsä valmiiksi puolen vuoden uurastuksen jälkeen?
- Palapelin laatikon kyljessä luki 2-4 vuotta

Miksi ruotsalainen blondi ei käytä minihametta? - Ettei munat näy.

Blondi oli antiikkikaupassa ja tiputti maljakon. Myyjä ryntäsi paikalle. - Hyvä luoja. Tuo maljakko oli 150 vuotta vanha. - Luojan kiitos, blondi vastasi. - Minä jo pelästyin että se on aivan uusi.

Mitä yhteistä on paistinpannulla ja blondilla? - Kummassakin muna kovettuu

Mitä eroa on blondilla ja "kakkosnelosella"? - "Kakkosnelonen" ei huokaile höylätessä.

Miksi blondit tykkäävät lumilautailusta?? - He saavat ylösnoustessaan kapulan haarojen väliin.

Serbian hallitsevan puolueen kassakaappiin oli murtauduttu. Poliisi tuli tutkimaan tapahtunutta.
- Veivätkö rosvot paljon rahaa? poliisi kysyi sihteeriltä. - Rahaa ei hävinnyt lainkaan, sihteeri totesi.
- Sitten varmaankaan mitään muutakaan arvokasta ei viety. - Kyllä vain! He veivät ensi vaalien tulokset!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti