tiistai 14. joulukuuta 2010

TI 14.12.2010

Päivän sää

Lämpötila aamulla – 19 C, pilvistä, ajoittaista lumisadetta, lämpötila päivällä -11 C. Aurinko nousee: 10.12, aurinko laskee: 14.24. Päivän pituus: 4 h 12 min

Tapahtumat

Aamulenkki aikaisin aamulla. Kävelyä 5 km.
Kello 10.00 Kalajoen kaupunginvaltuuston budjettikokous. Täytekakkukahvit oli tarjolla kello 09.30 alkaen. Kaupungin budjetti 2011 hyväksyttiin yhdellä nuijankopauksella yksimielisellä päätöksellä. Asioista käytiin kuitenkin vilkasta keskustelua.

Kokouksen jälkeen oli mahdollisuus ruokailla ravintola Lokkilinnassa Hiekkasärkillä. Ruoka oli erinomaista. Lokkilinna on yksi Kalajoen parhaimmista ruokailupaikoista ruuan hinta-laatusuhteen ja myös ruokailuympäristön puolesta.

Kävin tarkistamassa lounasruokien hinnat Hiekkasärkillä. ABC-noutopöytä on arkisin 8.55 euroa ja viikonloppuisin 9.55 euroa. Tapion Tuvalla lounaan hinta on 9.20 euroa, Lokkilinnassa 11,00 euroa ja SaniFanissa 14,00 euroa.


Kävin tutustumassa tänään Tiiperin tupaan SafiFanissa. Ateljeeta siellä pitää Nina Fors. Ateljeessa on mainosbrodeerausta ja painantaa, tekstiilitaidetta ja käsitöitä, koruja ja karkkeja, kädentaidon ohjausta. Tarkemmat tiedot Nina Forsilta gsm 0440-462759


Kävin tutustumassa Isopahkalan keramiikkaverstaaseen, mikä sijaitsee Kalajoen Hiekkasärkiltä noin 4 km pohjoiseen Kalajoen keskustan suuntaan. Tarkemmat tiedot puh. 08-460 451, gsm 040-5625996 www.iso-pahkala.fi


Kävin tutustumassa Design-Lasi Ulvi Oy:öön Kalajoen Plassilla. Siellä on uniikkeja lasitöitä Puh. 08-462 596Kävin tutustumassa Meriluontokeskukseen. Meriluontokeskus on Sani-hotellin yhteydessä. Meriluontokeskus on tammikuun kiinni ja avataan helmikuun alussa.


Kävin uimahallissa uimassa 1 km. SaniFanissa on myös mahdollisuus keilailuun. Keilailu maksaa 16 euroa/tunti. Keilailu on erinomainen liikuntavaihtoehto.

Tänään jouduin hoitamaan asioita Raahen käräjäoikeuden viskaalin kanssa ja pyrin nyt kaikin keinoin saamaan oikeutta asioihini ja samalla auttamaan myös niitä, joita olen ryhtynyt auttamaan, että he saisivat oikeutta. Lähinnä kysymys on Mikko Kovalaisen toiminnasta. Sovin käräjäoikeuden viskaalin kanssa, että jatkamme huomenna asioiden selvittelyä.

Uutiset

Venäjän pääministeri Vladimir Putin ilmoitti hallituksen myöntävän 487 miljardia euroa armeijan uudistamiseen. Joukkoja, varustusta ja kalustoa modernisoidaan vuoteen 2020 mennessä. Venäjän on kärsinyt vanhentuneesta kalustosta Neuvostoliiton romahdettua vuonna 1991. Ruplissa uudistuksiin käytettävä summa on tähtitieteellinen: 20 biljoonaa ruplaa. Putin ilmoitti luvuista ministereille ja armeijan johdolle. Tiedotustilaisuus järjestettiin pohjoisessa Sevedrodvinskissä SevMashin telakalla. Pääministeri Putinin mukaan uudistuksissa painotetaan strategisten ydinaseiden, ilmatorjunnan, viestinnän, tiedustelun ja viidennen sukupolven hävittäjien sekä merivoimien modernisointia.

Nokia vähentää Suomesta enintään 800 henkilöä. Vähennykset iskevät Symbian-kehitykseen
Nokia ilmoitti lokakuussa, että se aikoo lopettaa ja yhtenäistää yhtiön toimintoja. Maailmanlaajuisesti vähennystarpeeksi arvioitiin 1 800 työpaikkaa, joista alkujaan 850 Suomessa.
Muutokset koskevat älypuhelin- ja palveluyksikköjä. Yhtiö muun muassa järjestää Symbian-tuotekehitystä uudelleen. Symbian on Nokian puhelinten käyttöjärjestelmä, jota sen lisäksi käyttävät lähinnä japanilaisvalmistajat. Alaa on vallannut Googlen Android, jota käyttää esimerkiksi Samsung. Nokian markkinaosuus laski heinä-syyskuussa 33 prosentista 30:een. Yhtiö on kärsinyt kilpailun kovenemisesta kalliissa älypuhelimissa. Uusi toimitusjohtaja Stephen Elop aloitti yhtiön johdossa syksyllä. Hän on listannut yhdeksi painopisteistä Pohjois-Amerikan, jossa yhtiöllä on ollut erityisiä vaikeuksia. Irtisanottavien määrä tarkentuu kuitenkin vasta ensi keväänä, sillä henkilöstölle tarjotaan ensin vapaaehtoista taloudellista tukipakettia, Nokian viestinnästä kerrottiin STT:lle. Osalle voi lisäksi löytyä muita töitä yhtiön sisältä. Työntekijäpuolen mukaan pelkästään Oulussa eri yksiköistä vähennetään noin 170 työpaikkaa eli joka kymmenes Oulun henkilöstöstä.

Lehtileikkeet lehtileikekokoelmaani

Ensimmäinen lehtileike: Keskipohjanmaa 14.12.2010 Leikkauslistat kiistettiin. Oppositio pisti tulevat leikkaukset hallituksen syyksi.

Televisiosta katsottua

Tosi tarina: Salaista apua Viroon. Suomi pelasi 90-luvun alussa kaksinaamaista peliä. Poliittisesti Viroa ei tuettu, mutta kulisseissa tapahtui.

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/

Jukka Kemppinen http://kemppinen.blogspot.com/

Kari Uoti http://www.kariuoticonsulting.fi/blog

Timo Soini http://timosoini.fi/

Terveys ja liikunta

Paino 101,0 kg, verenpaine 161 / 99, lepopulssi 61. Kävely 5 km / 633 km. Uinti 1000m / 85 000m.

Loppukevennys

dynaaminen ilmapiiri = kaoottinen
nuorekas ilmapiiri = projektipäälliköllä on poninhäntä
nopeasti kasvava = firma on korviaan myöten veloissa
rento ilmapiiri = työnteko ei häiritse pornosaittien katselua
tiimi = lauma sulkeutuneita teekkarinörttejä
mielenkiintoinen tehtävä = niin ...ttumainen että kukaan talon sisällä ei suostu tekemään sitä
haastava tehtävä = mahdoton

vastuullinen tehtävä = kun jokin menee pieleen kaikki syyttävät sinua
kansainvälistyvä = pomot reissaavat ympäri maailmaa firman rahoilla
itsenäinen työ = ketään ei kiinnosta mitä puuhastelet

- Lääkärintodistusta ei hyväksytä,
- Jos pääsee lääkäriin, niin pääsee myös töihin.

Mikä on feministien lempilaji yleisurheilukilpailuissa?
- Miesten seipään karsinta.

Mitä Suomen hiihtourheilu tällä hetkellä eniten kaipaa?
- Uutta verta B-näytteisiin.

Viimeisimmän valtakunnallisen seksitutkimuksen mukaan suomalaisten avioparien ehdottomasti suosituin seksiasento on koira-asento: Mies istuu ja kerjää. Vaimo kääntyy kyljelleen ja leikkii kuollutta.

Mitä rautakauppias sanoi myymälävarkaalle?
- Älä ota pulttia.

Karita Mattila piti hyväntekeväisyyskonsertin sairaalassa. Kun konsertti oli ohi, kysyi hoitaja eräältä vanhalta potilaalta, mitä tämä oli pitänyt kuuluisan laulajattaren esityksistä. Potilas ihmetteli:
- Oopperalaulaja? Minä luulin koko ajan, että jotain naista leikataan puuduttamatta.

Minkälainen on laihialainen autostereo?
- Vaimo jäkättää edessä ja anoppi takana.

Mikä on kiinalainen laihdutuskuuri?
- Saa syödä niin paljon kuin haluaa, mutta vain yhdellä puikolla.

Mikä on suutarin unelma?
- Tuhatjalkainen.

Mitä fyysikko sanoo baarissa?
- Yks isotooppi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti