lauantai 11. joulukuuta 2010

LA 11.12.2010

Päivän sää

Lämpötila aamulla – 13 C, pilvistä, vähäistä lumisadetta, lämpötila päivällä – 12 C. Aurinko nousee: 10.06,aurinko laskee: 14.27, päivän pituus: 4 h 20 min

Tapahtumat

Kuntoilua ja kulttuuria

Lähdin aamulenkille n. kello 07.30. Lähdin kiertämään jalan matkailutien lenkin, joka on pituudeltaan noin 5 km. Pyörätie tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet liikuntaan. Voi joko kävellä, sauvakävellä tai juosta. Pyörätiet ovat aurattuja ja hyvässä kunnossa. 5 km:n lenkki on sopivan mittainen aamulenkki. Tuohon aikaan avoinna oli kaksi toimipaikkaa, joista voi ostaa aamupalan. Tapion Tuvalla aamupalan hinta on 7 euroa ja Sanifanissa 11 euroa. Jos haluaa itse tehdä aamupalan niin hankinnat sitä varten voi suorittaa joko Tapion Tuvan myymälästä tai sitten laajemmat valikoimat omaavasta ABC:n myymälästä.


Tapion Tuvalla voi tutustua myös kolmeen taidenäyttelyyn. Yläkerran taidenäyttelytiloissa on Oma Orellin näyttely. Tapion Tuvalla voi lukea myös päivän lehdet, ainakin Kaleva tulee jo varhain aamulla ja muut lehdet Keskipohjanmaa, Kalajokilaakso, Helsingin Sanomat ja Kauppalehti myöhemmin päivällä.Alakerran tiloissa on Ylivieskanseudun kuvantekijöiden näyttely.


Alnus ry:n 10-vuotisnäyttely kertoo Alnus ry:n ensimmäisen 10-vuotiskauden toiminnasta kuvin, tekstein ja kuvaesityksin.


Tarkistin myös Hiekkasärkkien alueen opasteet ja huomasin, että kuvan mainos poikkeaa muista alueen mainoksista. Lisäksi mainos on jopa harhaanjohtava, koska se ohjaa camping-matkailijat kokonaan väärään eli vastakkaiseen suuntaan, missä varsinainen leirintäalue on. Rantakallan camping sanan käytöstä voidaan olla monta mieltä. Mielestäni mainonnan tulee alueella yhtenäistä ja tulee välttää ”ylimääräisiä” ja jopa laittomia mainoksia.


Jos päivällä haluaa halvalla hyvää ruokaa niin kannattaa suunnistaa Kalajoen keskustaan Pizzeria Doniin. Sieltä voi ostaa 6 eurolla erinomaista pizzaa vatsansa täyteen. Koska tänään on suuri lottopotti niin on syytä tietää, että veikkauspisteet löytyvät ST1:ltä, Shelliltä ja R-Kioskilta. Pankkikorttiautomaatit ovat vain keskustassa, OP:n rakennuksessa sekä Nordean rakennuksessa.

Päivällä kävin hiihtämässä 10km ja illalla kävin katsomassa kaksi jääkiekko-ottelua. Suomi-sarjan jääkiekko-ottelussa JHT kohtasi sarjaa johtavan RoKin. Katso http://e-aho-urheilublog.blogspot.com/2010/12/jht-koki-tappion-roki-luisteli.html

JHT B1 kohtasi Kajaanin Hokin. Katso http://e-aho-urheilublog.blogspot.com/2010/12/jht-b1-karsi-kotitappion.html

Mitä Kalajoella tapahtuu lauantaina 11.12. 2010

Jääkiekko-ottelu JHT D98 – PJK klo 9.00
Jääkiekko-ottelu JHTE99 – Kiilat klo 13.30
Raution sotaveteraanien pikkujoulumyyjäiset Raution NS klo 12
Runoja nuotion loimussa Merenojan koulun sisäpihalla klo 15 ja 17
Jääkiekko-ottelu JHT – RoKi Suomi-sarja klo 16
Jääkiekko-ottelu JHT B1 – Hokki Kajaani klo 19
Ravintola Kultakala karaoketanssi 3 euroa
Merisärkkä Marita Taavitsainen ja orkesteri Koivu
Restaurant Stage Tonttukaraoke
Ravintola Dyyni Humpanpimputtajat DJ Macmahoney
Ravintola Rantakalla Atlantic
Vasankarin Nuorisoseura pikkujoulutanssti Tero Översti soittaa

Valitettavasti näistä tapahtumista matkailija ei tiedä mitään ellei sattumalta joltakin kuule. Markkinoinnissa on siis paljon parantamisen varaa.

Uutiset

Suomi on voittanut salibandyn maailmanmestaruuden. Petteri Nykyn valmentama ryhmä puolusti menestyksekkäästi vuoden 2008 MM-kultaansa Helsingissä: Ruotsi kaatui loppuottelussa maalein 6-2. Suomen sankariksi kamppailussa nousi kaksi maalia viimeistellyt Mika Kohonen.

Lääkärien osallistuminen lääkeyhtiöiden sponsoroimille matkoille vaihtelee rajusti eri kaupungeissa. Selvitykseen osallistuneista kaupungeista kärkipaikkaa pitävät: Espoo, Kuopio ja Lahti, joissa lääkärit matkustavat keskimäärin 20 kertaa vuodessa lääkeyhtiön osittain tai kokonaan maksamalle matkalle. Kärkipaikkaa pitävässä Kuopiossa katsotaan kuitenkin tarkasti, että matkoille lähtijät eivät vastaa esimerkiksi lääkehankinnoista.

Helsingin käräjäoikeus vangitsi Kajon epäiltynä kahdesta törkeästä velallisen petoksesta. Miehen asianajaja vakuutti, ettei tapaus liity mitenkään keskustapuolueeseen. - Päämieheni ei ole tehnyt mitään rikollista. Tässä ei ole mitään yhteiskunnallista, vaan kyse on puhtaasti yksityisasiasta, puolustusasianajaja Ari Halonen sanoi.

Pääministeri Kiviniemellä jäi levy päälle. Katso http://www.youtube.com/watch?v=_FToGwnv7kQ

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Keskipohjanmaa 11.12.2010 Valtionvarainministeriö: Isoja säästöjä jo lähivuosina. Raportin mukaan veroja pitää korottaa, jotta velkakierre saadaan katkaistua.
Toinen lehtileike: Nobel-juhlassa dramatiikkaa. Palkinto asetettiin tyhjälle tuolille.

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/

Jukka Kemppinen http://kemppinen.blogspot.com/

Kari Uoti http://www.kariuoticonsulting.fi/blog

Timo Soini http://timosoini.fi/

Terveys ja liikunta

Paino 101,2 kg, verenpaine 149 /98, lepopulssi 58. Kävely 5 km. Hiihtoa 10 km/22 km.

Loppukevennys

Peter oli ostanut Eilalle keltaisia ruusuja 75-vuoden kunniaksi ja sitten Eila tunnusti että olen värisokea...Johon Peter: - Minunkin täytyy tunnustaa yksi juttu, en ole Somerolta vaan Somaliasta...

- Miksi kanalla ei ole tissejä? – Koska kukolla ei ole käsiä.

Asuntojen lämpötilan muutaman asteen pudotuksella saavutettaisiin huomattavia säästöjä. Keittiössä parin asteen pudotukseen päästäisiin pitämällä pakastimen ovea raollaan viiden cm verran.

Pikku-Kalle oli koulussa ja kansalaistaidon tunnilla ope sitten kyselemään kunkin oppilaan iskän ammattia. Oli Insinööriä, bussikuskia, palomiestä ym..
Kun tuli Kallen vuoro vastasi Kalle: - Mun isä on stripparina homobaarissa. Ope meni täysin hämilleen, punastellen lopetti tunnin ja päästi oppilaat ulos, mutta pysäytti Pikku-Kallen. - No mutta Kalle, eihän sinun isäsi mikään homobaarin strippari ole. Miksi sinä semmoista menet kertomaan?
- No enhän minä nyt kehdannut kertoa että oikeasti iskä pelaa lätkää Jokereissa!!

Miksi suutarit ovat juoppoja? Ammattitauti. Kenkien teko-ohjeessa (=heidän Pharmaca) sanotaan: “Kun kenkien teko aloitetaan, OTETAAN TUKEVAT POHJAT…”

Blondi juoksee parin päivän sisällä monesti postilaatikolla. Naapuri ihmettelee ja kysyy lopulta syytä moiseen. - No aina, kun mä avaan tietokoneen, siellä lukee, että sinulle on postia.

Laihialaispoika isälleen: - Juoksin koko 10 kilometriä bussin perässä! ja säästin 5€!
Johon isä tokaisi: - Tyhmä kakara! Jos olisit juossut taksin perässä olisit säästänyt 10€!

Miksi ruotsalaisessa poliisipartiossa on aina mies ja nainen? - Jotta vältyttäisiin työpaikkaromansseilta.

Miksi blondi juuttui alapäästään kiinni bensapumppuun? No kun siinä luki, että kaikki maksutavat käyvät.

Mitä eroa on suomalaisilla ja ruotsalaisilla sotilailla? - Suomalaiset ovat peräänantamattomia.
Mitä eroa on kanalla ja naisella? Kana on hiljaa munan päällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti