torstai 2. joulukuuta 2010

TO 02.12.2010Päivän sää

Lämpötila aamulla – 8 C, selkeää ja poutaa. Lämpötila päivällä – 6 C, selkeää ja poutaa. Aurinko nousee: 09.44, aurinko laskee: 14.40, päivän pituus: 4 h 56 min.

Tapahtumat

Olin aamulla yrittäjäaamiaisella Tapion Tuvalla. Järjestäjänä oli Pohjois-Pohjanmaan Ely-keskus ja Kalajoen kaupungin Yrityspalvelukeskus. Osallistujia oli kaikkiaan 22, joista 10 oli julkiseen tahoon tai luennoitsijoiksi laskettavia ja yrittäjiä oli 11 ja yksi lehtimies. Tilaisuudessa esiintyivät Kalajoen kaupungin yritysneuvoja Mirja Mustonen, Pohjois-Suomen Ely-keskuksen päällikkö Kalevi Seppänen, Pohjois-Suomen Ely-keskuksen projektipäällikkö Marjo Soppela ja Finnvera Oyj:n apulaisjohtaja Tuomo Mertaniemi. Tilaisuuden aihe oli Kansainvälisyydestä kasvua.
Kalajoen kaupungilla yrityspalvelut on järjestetty omilla virkamiehillä. Naapurikunnissa elinkeinopalvelut on järjestetty pääsääntöisesti projektirahoituksella, joko projektihenkilöillä tai yhteiskunnan avun varassa olevilla organisaatioilla. Pari kolmen vuoden kuluttua projektirahoitukset loppuvat ja moni kunta on jäämässä tyhjän päälle. Kalajoki seisoo tukevasti omilla jaloillaan ja omat elinkeinopalvelut takaavat kunnolliset palvelut yrittäjille ja yrityksille. Tämä on Kalajoen suuri vahvuus nyt ja tulevaisuudessa.

Tapion Tuvalla on joulukuun ajan Oma Orellin taidenäyttely. Katso http://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/2010/12/joulukuun-taiteilija-oma-orell.html

Olen tänään selvittänyt ulkomaalaisten maahanmuuttajien asioita. Kalajoella on suhteessa enemmän maahanmuuttajia kuin naapurikunnissa. Siksi maahanmuuttajien asioiden hoitamiseen on kiinnitettävä entistä suurempaa huomiota. Kalajoelle maahanmuutto on ollut työperäistä eli ulkomaalaiset haluavat tehdä töitä ja sopeutua suomalaiseen yhteiskuntaan hyvin. Olen auttanut lukuisia maahanmuuttajia Kalajoella heidän ongelmissaan ja byrokratian rattaissa.

Uutiset

Eduskunnan puolustusvaliokunta ihmettelee, miksi EU seisottaa Suomen EU-taistelujoukkoja käyttämättöminä. Suomi käytti 300 suomalaissotilaan EU-valmiuteen koulutukseen 29 miljoonaa euroa, mutta toistaiseksi EU ei ole käyttänyt taisteluosastoja kertaakaan. Valiokunta toivoisi, että EU:n taisteluosastot lähetettäisiin tositoimiin silloin kun osastojen käytölle on tosiasiallinen tarve. Jos näin ei toimita, pitää konsepti miettiä uusiksi.

Valtion tuottavuusohjelman arvostelu kovenee. Valtiontalouden tarkastusviraston mukaan ohjelma ei ole lisännyt tuottavuutta, vaikka valtiolta on vähennetty noin 8 000 työpaikkaa. Palkansaajajärjestöt ja eduskunnan tarkastusvaliokunta ehdottavat ohjelman lopettamista. Valtion tuottavuusohjelma alkoi purra toden teolla vuonna 2007. Kun väkeä on jäänyt eläkkeelle, ei paikkoja ole täytetty samaan tahtiin. Valtiontalouden tarkastusviraston mukaan tuottavuusohjelma ei ole päässyt tavoitteisiinsa, eli työn tuottavuus ei ole lisääntynyt halutulla tavalla ja väen vähentämisestä on tullut itseisarvo. Eduskunnan tarkastusvaliokunnan mielestä koko ohjelma pitäisi nykymuodossaan lopettaa.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Keskipohjanmaa 02.12.2010 Kritiikki kovenee Kallion yhtymähallituksessa.

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/

Jukka Kemppinen http://kemppinen.blogspot.com/

Kari Uoti http://www.kariuoticonsulting.fi/blog

Timo Soini http://timosoini.fi/

Terveys ja liikunta

Paino 100,5 kg, verenpaine 161 /87, lepopulssi 66. Uinti 1000m / 80 000 m.

Loppukevennys

- Naapurin mies antaa joka aamu suukon vaimolleen töihin lähtiessään. Mikset sinä tee samoin? vaimo kiusoitteli. – Höh! Enhän minä tunne koko naista.

- Mistä tunnistaa Formula ykkösten pääsiäisajot? – Siitä, että Trullikin on mukana.

- Kun ennen vanhaan halusi naimisiin, piti saada tytön isältä lupa. Nyt on pystyttävä miellyttämään morsiamen lapsia.

- Vaimosi on todella hieno ihminen. En ole koskaan kuullut hänen puhuvan pahaa kenestäkään. – Et tietenkään. Hänhän puhuu aina vain itsestään.

- Mitä harrastuksia sinulla on? – Metsästys ja naiset. – Mitä sinä metsästät? – Naisia.

- Miksi naiset panostavat enemmän ulkonäköönsä kuin älyynsä? – Koska miehet ovat pääsääntöisesti tyhmiä, mutta ani harva heistä on sokea.

- Miksi ihmiset toivat lapsiaan Jeesuksen luokse? opettaja kysyi uskontotunnilla. – Kai siksi, että äidit pääsivät käymään kaupassa.

- Mikä on avaruuslentäjän lempilaulu? – Mikset lähde jo luotain?

Pää kääreessä oleva mies ilmoittautui sairaalan vastaanotossa. – Onko teillä sairausvakuutuskortti? virkailija kysyi. – Ei. Minulla on korvatulehdus.

Herrasmies ei koskaan loukkaa vaimoaan vahingossa.

- Oletko koskaan käynyt sokkotreffeillä? – Kerran saadakseni vaihtelua, ja se riitti. – Eikö partneri miellyttänyt. – Ei. Hän oli vaimoni.

Nyrkkeilijöiltä kysyttiin mielipidettä lajin vaarallisuudesta. 10 prosentti myönsi sen vaaralliseksi, loput 90 prosenttia eivät ymmärtäneet kysymystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti