torstai 30. joulukuuta 2010

TO 30.12.2010


Päivän sää

Lämpötila aamulla 19 C, selkeää ja poutaa. Lämpötila päivällä – 13 C, pilvistä ja lumisadetta. Aurinko nousee: 10.20, aurinko laskee: 14.33. Päivän pituus: 4 h 13 min Lumen syvyys 21 cm.

Tapahtumat

Kävin tänään Rautiossa katsomassa äitini vointia. Tänään autostani puhkesi takapyörän kumi aivan säpäleiksi. Oli aika erikoinen tapaus. Onneksi apu oli lähellä. Kiitokset Antti ja Kari Isopahkalalle avusta asiassa.

Sain tänään Rovaniemen hovioikeudesta Mikko Kovalaisen ja syyttäjä Esa Mustosen vastaukset tiedokseni ja vastineen antamista varten. Mikko Kovalainen valehtelee vastauksessaan ja jää siitä nyt varmasti kiinni. Myös syyttäjä Esa Mustonen antaa Rovaniemen hovioikeudelle väärään todistuksen, minkä pystyn vuorenvarmasti todistamaan. Minun täytyy antaa lausunto asiassa viikon kuluessa. On todella kiirettä, kun pitää valmistautua Ylivieska-Raahen käräjäoikeuden istuntoon 4.1. klo 10.00 ja antaa samanaikaisesti lausunto Rovaniemen hovioikeudelle. Ylivieska-Raahen käräjäoikeudenistuntoa seuraamassa ollut henkilö voi todistaa Mikko Kovalaisen ja Esa Mustosen vastaukset totuudenvastaisiksi. Muun todistusaineisto tukee todistajan lausuntoa.

Uutiset

Perussuomalaisten kannatus on edelleen nousussa, mutta nousuvauhti alkaa tasoittua. YLE Uutisten joulukuun puoluekannatusarviossa perussuomalaisille mitattiin 15,3 prosentin suosio. Nousua marraskuusta kertyi 0,4 prosenttiyksikköä. Perussuomalaisten kannatus on ollut yhtämittaisessa nousussa helmikuusta saakka. Silloin perussuomalaisille mitattiin 6,3 prosentin kannatus, joten tämän vuoden aikana nousua on kertynyt yhdeksän prosenttiyksikköä. Joulukuun puoluekannatusarviossa muutokset puolueiden suosiossa olivat vähäisiä. Kokoomus jatkaa suurimpana puolueena 21,2 prosentin kannatuksellaan. Keskustalle mitattiin joulukuussa 18,8 ja SDP:lle 18,1 prosentin lukemat. SDP suosio on ollut kesästä saakka jatkuvassa alamäessä, ja marraskuun synkistä luvuista tuli lisää pudotusta 0,3 prosenttiyksikköä. YLE Uutisten puoluekannatusmittauksissa SDP:n kannatus ei ole ollut koskaan näin alhaalla. Kokoomuksen ja keskustan kannatus on ollut joulukuussa pienessä nousussa. Kokoomukselle mitattiin nousua 0,1 ja keskustalle 0,2 prosenttiyksikköä. Keskusta ohitti SDP:n marraskuussa, ja pääministeripuolueen kakkostila vahvistui joulukuussa

Maakunnat kilpailevat venäläisistä turisteista, joita on saapumassa Suomeen uutena vuotena ennätyksellisen paljon. Suuri osa heistä suuntaa Lappiin, mutta moni jää kylpylöihin, mökeille ja ostoksille etelämmäs. Länsirannikkoa lukuun ottamatta venäläisiä riittää kivasti koko maahan. MEK laskee, että Suomessa vierailee tällä ja ensi viikolla 110 000-120 000 venäläistä, mikä olisi ennätys. Viime vuonna venäläisten määrä notkahti laman takia, mutta nyt he matkustelevat jälleen reippaasti. MEK laskee, että venäläiset jättävät Suomeen kahdessa viikossa noin sata miljoonaa euroa.

Ulkomaalaiset työntekijät ovat alkaneet tarjoutua Suomeen töihin itsenäisinä yrittäjinä. Työnantajalle yrittäjä tulee palkansaajaa halvemmaksi, koska hän huolehtii itse muun muassa eläketurvastaan. Keinotekoinen yrittäjyys on jo suuri ongelma muualla Euroopassa, esimerkiksi Italiassa ja Hollannissa.

Uudellamaalla toimineen aikuiskoulutuskeskus Adultan saamat kymmenien miljoonien eurojen valtionavut on palautettava. Korkein hallinto-oikeus (KHO) on hylännyt valituksen, jonka Adulta oli tehnyt opetusministeriön päätöksestä periä rahat takaisin.

Moskovalainen oikeusistuin on määrännyt entiselle öljymiljardöörille Mihail Hodorkovskille uuden 14 vuoden vankeustuomion. Tuomio tuli petoksesta ja rahanpesusta. Käytännössä tuomio pidentää Hodorkovskin nykyistä tuomiota vain 5,5 vuotta, koska uusi ja meneillään oleva tuomio kuluvat yhtä aikaa. Hodorkovski pysyy vankilassa vuoteen 2017 saakka.
Erkin kommentti: Monet arvostelevat Hodorkovskin tuomiota. Tuomio voi olla oikeakin, sillä Jukosin rahoiksi väitettyjä rahoja kaupattiin vuonna 2006 käsittääkseni Lontoosta Suomeen arvoltaan 5 miljardia euroa. Haluttiin tietää voidaanko niitä sijoittaa Suomeen. Olisi mielenkiintoista tietää ulkomaisten sijoitusten määrä it-alan yrityksissä Suomessa.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Keskipohjanmaa 30.12.2010 Keskipohjalainen elokuva jyräsi kulttuurivuonna 2010.
Erkin kommentti: Lähestyin Keskipohjanmaan päätoimittajaa ja kulttuuritoimittajia seuraavalla sähköpostilla

----- Original Message -----
From: Erkki Aho
To: lassi.jaakkola@kpk.fi ; tiina.ruotsala@kpk.fi
Sent: Thursday, December 30, 2010 7:19 AM
Subject: Kalajoki-näyttelystä tietoa

Arvoisa päätoimittaja, hyvät kulttuuritoimittajat

Huomasin, etten huomannut Keskipohjanmaan kahden sivun kulttuurivuosi 2010- jutussa Keskipohjanmaa-lehdessä 30.12.2010 sanallakaan mainintaa Kalajoki-näyttelystä, jossa viime kesänä vieraili 9500 kävijää. Kalajoki-näyttelystä löytyy tarkemmin tietoja seuraavista osoitteista

Kalajoki-näyttely, tekemäni historia-aineistot, näyttelyn avaus ja luentotilaisuudet
http://kalajoki-nayttely.blogspot.com/2010/04/kalajoki-nayttely.html

Näyttelyn esittelypuheenvuoro ja valokuvat näyttelystä
http://kalajoki-nayttely.blogspot.com/2010/05/erkki-ahon-nayttelyn.html

Valokuvat näyttelystä
http://picasaweb.google.com/htilus/KalajokiNayttelyMetsakulttuurikeskusTapionTupaHiekkasarkat#

Ennakkotietoja tulevasta näyttelystä
http://kalajoki-nayttely.blogspot.com/

Ystävällisin terveisin

Erkki Aho
Kalajoen kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja

Televisiosta katsottua

Kiehtova maailma: Elää heimon kanssa osa4/6

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/

Jukka Kemppinen http://kemppinen.blogspot.com/

Kari Uoti http://www.kariuoticonsulting.fi/blog

Timo Soini http://timosoini.fi/

Päivän aforismi

Aika paljastaa totuuden (Seneca)

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Veteraanin iltahuuto
http://www.youtube.com/watch?v=Mw054grPg9s

Terveys ja liikunta

Paino 103,0 kg, verenpaine 151 / 95, lepopulssi 61. Kuntosali 1,5 tuntia.

Loppukevennys

- Miksi syötät lampaillesi rautatabletteja? - Päätin ruveta tuottamaan teräsvillaa.

Pikkupoika juoksi sisälle äidin luokse. – Sieltä tulee taas se setä joka kerää vuokria. Tuonko kukkaron, vai menenkö hetkeksi ulos leikkimään?

- Nyt olen sitten vihdoinkin eronnut. – Joko olette sopineet jaosta? – Kyllä. Vaimo sai lapset, minä sain lastenhoitajan.

- Isä, kuinka kirjoitetaan cognac? - Ei sitä kirjoiteta, se juodaan!

- Vaimo oli vähällä pilata avioliittomme eilen illalla. - Kuinka niin? - Hän palasi työmatkalta kotiin vuorokautta sovittua aikaisemmin.

- On todella sääli, että ensimmäinen miehesi kuoli niin varhain. - Sitä samaa sanoo toinenkin mieheni.

- Sinussa ei kyllä ole mitään hyvää, äiti moitti laiskaa poikaansa. - Kyllä varmasti on. Söin juuri ison palan mansikkakakkua!

- Tohtori, vaimoni pitää minua hulluna, koska pidän enemmän mustista kuin ruskeista kengistä.
- Mutta niinhän minäkin pidän. - Ihanko totta? Keitettynä vai paistettuna?

Nainen tuli itkien pastorin luokse. - Mitä on tapahtunut? pappi kysyi huolestuneena. - Tämä on kauheaa, mieheni kuoli eilen. - Todella surullista, syvä osanottoni. Ehtikö hän esittää edes viimeistä toivomusta? - Kyllä. Hän huusi kylpyammeesta: ”Vaimo, heitäpä minulle tuo hiustenkuivaaja!”

- Mitä yhteistä on tietokoneella ja peniksellä? - Suojaamattomana molemmat voivat levittää viruksia.

- Kuulin, että peruit juhannushääsi ja ostit auton. - Niin tein. - Miksi ihmeessä valitsit auton.
- Siinä on kolmen vuoden takuu.

- Kaikki SAS:n lentokoneet on kuulemma tänään asetettu lentokieltoon. - Minkä ihmeen takia?
- Tarkastuksen yhteydessä kaikista lentoemännistä on löydetty halkeama.

Kummeli – Normipäivä
http://www.youtube.com/watch?v=2vtwkQcHA1I

Kummeli – Panomies
http://www.youtube.com/watch?v=jrqEe6XK3VI&feature=related

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti