maanantai 27. joulukuuta 2010

MA 27.12.2010


Päivän sää

Lämpötila aamulla – 11 C, puolipilvistä ja poutaa, tuuli 4 m/s, tuntuu kuin – 17 C, lämpötila päivällä - 15 C. Aurinko nousee: 10.21, aurinko laskee: 14.29. Päivän pituus: 4 h 7 min. Lumen syvyys 21 cm.

Tapahtumat

Sain tänään ulosottomieheltä haasteen konkurssiasiassa Ylivieska-Raahen käräjäoikeuteen Sovionkatu 1:een istuntosali Braheen tiistaina 4.1.2011 klo 10.00 . Soitin käräjätuomari Timo Tammikedolle asian johdosta ja esitin todistajien kuulemista ja todistusaineistojen esittämistä asiassa. Käräjätuomari Timo Tammiketo tyrmäsi ajatuksen todistajien kuulemisesta ja todistusaineistojen esittämisestä ja löi luurin korvaan. Käräjäoikeus ei siis korjaa omia virheitään. Ei voinut välttyä vaikutelmalta, että hänellä oli ennakkoasenne asiaan ja hän oli tehnyt päätöksen etukäteen. Perehdyin oikeudenkäymiskaareen ja konkurssilainsäädäntöön. Minun oikeustajuni mukaan tuomarin menettely on oikeudenkäymiskaaren vastaista. Sama asia on nyt samanaikaisesti käsittelyssä Rovaniemen hovioikeudessa valituksena, korkeimmassa oikeudessa purkuasiana ja Euroopan Ihmisoikeustuomioistuimessa. Tämän ei pitäisi olla mahdollista oikeusvaltiossa, mutta näin se asia vain on.
Soitin korkeimpaan oikeuteen, jossa asia on purkuasiana käsittelyssä. Asian esittelijä ei ollut tänään paikalla, mutta huomenna ehkä on.
Pyydän tiedotusvälineiden edustajia ja kansalaisia suurin joukoin seuraamaan oikeudenistuntoa paikan päälle Ylivieska-Raahen käräjäoikeuden istuntosaliin, koska käräjätuomari Timo Tammikedolla näyttää olevan ennakkoasenne asiaan. Mielestäni Ylivieska-Raahen käräjäoikeus edustaa toiminnaltaan Suomen oikeuslaitosten pimeintä puolta. Siksi kansan tuki on tarpeen totuuden esille saamiseksi. Mielestäni Suomi ei ole oikeusvaltio.

Uutiset

Norsunluurannikon presidentinvaalit voittanut Alassane Ouattara kehotti sunnuntaina kansalaisia ryhtymään yleislakkoon. Ouattara haluaa lakon jatkuvan, kunnes entinen presidentti Laurent Gbagbo luopuu vallasta.

Ruotsalaisen kirjailijan Jonas Gardellin mukaan todellisuudessa oikea historiallinen Jeesus oli aikanaan vihattu ja pelätty anarkisti, joka kyseenalaisti kaikki aikansa opit ja auktoriteetit ja julisti Jumalan armoa juuri niille ihmisille, joita kristityiksi nykyään itseään kutsuvat usein vihaavat ja halveksivat. Hänen oikea nimi ei muuten edes ollut Jeesus vaan Joosua. Hän oli rutiköyhä, lukutaidoton ja koditon, lyhyt ja hampaaton mies, joka opetti ihmisiä pari kuukautta ja joka lopulta teloitettiin rikollisena. Jeesus piittasi vain juutalaisista. Pakanoita hän vertasi jopa koiriin. Niinpä Jeesuksen pelastus ei edes kuuluisi kenellekään muille kuin juutalaisille. "Ei minua ole lähetetty muita kuin Israelin kansan kadonneita lampaita varten", Jeesus sanoi Matteuksen mukaan.

Eilen Pulkkilassa henkilöauton ja pakettiauton mallisen kuorma-auton törmäyksessä oli mukana yhteensä kuusi ihmistä. Kuolleet olivat kuorma-auton kuljettaja, joka kuoli välittömästi saamiinsa vammoihin sekä henkilöauton 18-vuotias naismatkustaja. Kuorma-auton kuljettaja oli 70-vuotias ja kotoisin Hailuodosta. Nainen oli kotoisin Jyväskylästä. Onnettomuus tapahtui, kun etelän suuntaan matkalla olleen kuorma-auton kuljettaja menetti autonsa hallinnan, jonka seurauksena auto alkoi heittelehtiä ja törmäsi vastakkaisesta suunnasta tulleen henkilöauton keulaan.
Erkin kommentti: Oliko 70-vuotiaalla miehellä kännykkä? Räpläsikö hän kännykkäänsä menettäessään autonsa hallinnan?

Baltian taloustilanne on odotettua heikompi, kertoo Dagens Industri. Sitä vetää pohjalle ennen kaikkea Latvia, joka on ajautumassa lamaan. Vuoden kolmannella neljänneksellä Latvian bkt putosi peräti 4,2 prosenttia edellisen vuoden vastaavasta lukemasta. Laskua oli odotettu, mutta ei näin paljon. Liettuassa ja Virossa tullaan näkemään samanlaista kehitystä lyhyen ajan kuluessa.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileikkeeni: Keskipohjanmaa 27.12.2010 Järistyksiä, tulvia ja paloja. Vuosi 2010 muistetaan luonnonkatastrofeista.

Televisiosta katsottua

Kiehtova maailma – Elämää heimon kanssa. Luontohetki: Namibian kirahvit.

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/

Jukka Kemppinen http://kemppinen.blogspot.com/

Kari Uoti http://www.kariuoticonsulting.fi/blog

Timo Soini http://timosoini.fi/

Päivän aforismi

Ahkeruus kovankin onnen voittaa (Suomalainen sananlasku)

Laulu, joka on jäänyt mieleeni

Oi kallis Suomenmaa
http://www.youtube.com/watch?v=ror8ZtwGhYQ

Terveys ja liikunta

Paino 103,2 kg, verenpaine 164 / 101, loppukevennys 62. Aamujumppa 30 min. Uinti 1000m / 87 000 m.

Loppukevennys
- Kyllä minun vaimoni on todella sitkeä ja peräänantamaton. Joka ikinen päivä hän pyytää rahaa minulta. – Mihin hän niin kauheasti rahaa tarvitsee? – En minä vaan tiedä. En ole koskaan antanut.

– Teillä on siis intiimi suhde syytetyn kanssa, tuomari sanoi blondille. – Miten pitkään sitä on kestänyt? – Tavallisesti kolmesta kymmeneen minuuttiin.

–Mitä mieltä sinä olet noista europarlamentaarikon hommista? – Miehet istuu, järki seisoo, asiat makaa ja palkka juoksee.

Poliisi pysäytti autoilijan.– Saanko nähdä ajokorttinne?– Mikäs siinä, mutta haluan sen ehdottomasti takaisin, se on veljeni!

– Suomalainen, somali ja venäläinen menivät bordelliin.– Mitä ne siellä tekivät?
– Suomalainen meni naimaan, somali siivoamaan ja venäläinen hakemaan vaimoaan töistä.

Hulivilipoika lähetti äidilleen kortin Espanjan lomaltaan. ”Sää on lämmin ja ihana Malaga levittäytyy eteeni kauniina ja tyynenä. ”Äiti huokaili: – Voi, voi, kunpa se olisi edes kunnon tyttö.
- Mitä eroa on sadan metrin juoksulla ja politiikalla? – Sadan metrin juoksussa joutuu katsomon puolelle, jos varastaa kaksi kertaa.

– Mitä tapahtuu, jos yhdistää saksalaisen ja venäläisen työmiehen? – Saa työläisen, joka myöhästyy säännöllisesti.

– Miksi tarvitaan miljoona siittiötä hedelmöittämään yksi munasolu? – Koska siittiöt ovat miespuolisia, eivätkä näin ollen suostu koskaan kysymään tietä.

Mies saapui psykiatrin vastaanotolle.– Auttakaa minua, tohtori. Minä tunnen olevani jätesäiliö.
– Älkää puhuko roskaa!

Blondi oli päässyt naimisiin. Vihkimisen jälkeen hän huokaisi onnellisena: – Ihanaa olla ensimmäistä kertaa naimisissa!

- Miksi olet noin surullisen näköinen?– Vaimoni lähtee yksin kahden viikon lomalle. – Onko se tosiaan noin kova paikka? – Ei, mutta jos en näytä surulliselta, niin ehkä hän ei lähdekään.

Lannistumattoman varteenotettavat
http://www.youtube.com/watch?v=sMTfaN4TGPE

Suomalainen sisu-kas nainen
http://www.youtube.com/watch?v=cGQyOGDtNg8&feature=related

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti