perjantai 10. joulukuuta 2010

PE 10.12.2010

Päivän sää

Lämpötila aamulla – 18 C, lämpötila päivällä – 18 C . Aurinko nousee: 10.04, aurinko laskee: 14.28, päivän pituus: 4 h 23 min.

Tapahtumat
Tein tänään vastineen Mikko Kovalaisen lähettämään asiakirja-aineistoon eli minuun saamiini vääriin tuomioihin. Tuo aineisto mahdollistaa perusteellisen käsittelyn kaikissa asioissani. Jos lakia noudatetaan niin Mikko Kovalaisen ”virhe” oli minulle kuin lottovoitto.
Katso Finaali lähestyy
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/12/finaali-lahestyy.html

Tänään aloitin viikon mittaisen loman Kalajoen Hiekkasärkillä. Testaan palveluja ja teen huomioita asiakkaan eli matkailijan näkökulmasta ja kerron mitä Kalajoella voi tehdä ja mitä minä viikon aikana tein. Teen myös omat parannusehdotukseni asioihin ja palveluihin.

Hain huoneiston avaimen Pohjankyläntie 1:stä eli Kalajoen matkailun keskusvaraamosta Kamusen matkatoimistosta klo 13.30. Avaimen saanti maksoi 10 euroa. Matkatoimistosta keräsin Kalajoen matkailun esitteet jotta voisin päästä perille siitä, mitä matkailijalle tiedotetaan Kalajoen palveluista. Matkatoimistosta löytyi seuraavat esitteet:
1. Kalajoki 2010 kesä Info. Tämä esite on kaikkein paras palveluesite matkailijalle Kalajoen palveluista. Tämän perusteella saa kokonaiskuvan siitä mitä palveluja Kalajoen Hiekkasärkillä ja muualla lähiympäristössä on tarjolla.
2. Palvelukartta 2010 kertoo missä palvelupaikat sijaitsevat muun informaation lisäksi.
3. Kalajoen retkeily- ja luontokartta kertoo retkeily- harrastekohteet.
4. Kalajoki-Himanka Rahjan saariston Natura 2000-alue, alue-esite ja veneilykartta antaa kuvan alueen luonnosta.
5. Kalajoki lomailoja ympäri vuoden on Kalajoen matkailun yleisesite.
6. Kalajokilaakson Maaseutukohteet ja ohjelmapalvelut kertoo laajemman alueen palveluista.
7. Kalajoki Keskusvaraamo-esitteestä selviää mökki- ja loma-asuntovalikoima
8. Tapion Tuvan esite kertoo Tapion Tuvan palvelut
9. Jalmari Kalajoen Seudun talvilehti 2010. Lehti on tehty enemmänkin ilmoitustulojen keräämiseksi kuin matkailijoiden palvelemiseksi.
10. Karttalehti Kalajoen Hiekkasärkät, mikä kertoo palveluiden sijainnit ja yhteystiedot
11. Karttalehti Keskustaajama, mikä kertoo Kalajoen palveluiden sijainnit ja yhteystiedot
12. Vesipuisto JukuParkin esite
13. Femaren esite. Tervetuloa Ulkokallan majakkasaarelle

Vieraskielisiä esitteitä löytyi seuraavasti:
1. Holiday Guide winter 2010. Siinä ei ole sanallakaan Kalajoen matkailupalveluista joten siitä ei ole Kalajoella matkailevalle ulkomaalaiselle mitään hyötyä.
2. Holiday Kalajoki, yleisesite englanniksi Kalajoen palveluista
3. Kalajoki – nöjen och vatten.

Parannusehdotus: Matkailija ei tarvitse näin suurta määrää esitteitä. Matkailija tulee toimeen yhdellä esitteellä, johon on koottu kaikki matkailijan tarvitsemat tiedot yksien kansien väliin. Esitteen on oltava useammalla kielellä: suomi, ruotsi, englanti, saksa ja venäjä.
Keskittämällä markkinointi yhteen esitteeseen voidaan luopua kaikista muista matkailu- ja muiden yritysten rahastuslehdistä ja esitteistä. Säästö Kalajoen matkailu- ja muille yrityksille tulee olemaan erittäin suuri ja palveluiden ja tuotteiden markkinointi tehostuu ratkaisevalla tavalla, kun keskitytään vain yhden esitteen tekemiseen ja sen avulla markkinointiin. Tämä on Kalajoen matkailun yksi keskeisimmistä parannettavista asioista.

Lomaosake on vaativan matkailijan tarpeet täyttävä.Lomainfo osakkeessa:
Lomaosakkeessa oli Lomainfokansio, mikä sisälsi esitteen Kalajoki lomailoja ympäri vuoden. Tämä on Kalajoen matkailun yleisesite. Esitteessä oli tärkeitä puhelinnumeroita. Valitettavasti kaikki numerot eivät olleet ajan tasalla eli oikeita. Infokansiossa oli ohjeita suomeksi ja englanniksi. Asiakaspalautekysely sekä ohjeet hätätapauksien varalle.
Kansio sisälsi vielä
- Kalajoen kaupunki, kylät kartan
- Kalajoen kaupunki, keskustaajamakartan
- Kalajoki keskusvaraamoesitteen suomeksi ja englanniksi
- Bussilomat 2010 esitteen

Kalajoen perjantai-illan 10.12.2010 tapahtumia

Hotelli Rantakalla joulupöytä katettuna 19-21 tanssiorkesteri Atlantic
Ravintola Kultakala Moonlight Karaoke
Ravintola Dyyni Humpan pimputtajat 5:- euroa
klo 18.00 jääkiekko-ottelu JHT E99 –JHT M1 (pikkujoulupeli)

Parannusehdotus: Matkailija, joka tulee Kalajoen Hiekkasärkille ei saa tietoa ajankohtaisista tapahtumista lainkaan. Tämä on ehdottomasti epäkohta, jonka korjaamiseen on kiinnitettävä huomiota. Korjausehdotukseni asiaan on se, että jokaiseen toimipaikkaan tulee laittaa kahdenviikon tapahtumakalenteri näkyvälle paikalle ja samalla on markkinoita suurempia tapahtumia etukäteen näiden tapahtumakalentereiden yhteydessä. Tapahtumakalentereiden ylläpitäjä on nimettävä erikseen.
Olin illalla Kalajoen sataman uuden hallin, numero 15, avaustapahtumassa sekä toiminnan laatusertifikaatin luovutustilaisuudessa. Juhlatilaisuus oli erittäin hyvin järjestetty ja ruokaa oli riittävästi joten muuta iltapalaa ei tarvinnutkaan.

Uutiset

Eduskunnan suullisella kyselytunnilla kuultiin torstaina kohtalaisen harvinainen sananvaihto, kun hallituspuolueen kansanedustaja syytti ministeriä kansanvallan halveksinnasta. Yleensä ministerien morkkaaminen on oppositioedustajien tehtävä. Eduskunnan jättävä keskustaedustaja Pekka Vilkuna (kesk) oli tuohduksissaan siitä, että biokaasu ei saa vapautusta käyttövoimaverosta.
- Kahden eduskunnan ja tällä hetkellä kolmen eduskunnan valiokunnan yksimielinen lausunto oli, että verovapautta pitäisi jatkaa. Minusta tämä on mitä härskeintä kansanvallan halveksintaa. Eikö teitä hävetä? hän kysyi valtiovarainministeri Jyrki Kataiselta (kok).
Katainen ei suoraan vastannut siihen, hävettääkö häntä, mutta vastauksesta voi päätellä, että ei.
- Jos todella biopolttoainejakeluketjun muodostaminen 80 000 eurosta kiinni, en usko että siihen verotukea tarvitaan. Kyllä Suomesta löytyy sellaisia yrittäjiä, jotka ottavat riskin ja lähtevät tähän kauppaan mukaan.

Oppositio vaati hallitusta vastuuseen köyhyydestä eduskunnan torstaisella kyselytunnilla. Arvostelua herätti muun muassa eduskunnan eilinen päätös sellaisten nuorten toimeentulotuen leikkaamisesta, jotka kieltäytyvät koulutuksesta. Kansanedustaja Jacob Söderman (sd.) muistutti, että hallitus on puolustanut aiemmin esimerkiksi valtionyhtiöiden bonuksia niiden kannustavuuden vuoksi, ja nyt kannustavuuden nimissä puhutaan myös toimeentulotuen leikkauksista. Hän kysyikin, onko hallituksen idea todellakin se, että köyhiä kannustetaan etuuksia leikkaamalla ja varakkaita taas etuuksia lisäämällä.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Keskipohjanmaa 10.12.2010 Katsastuksia pian korjaamoilla.
Toinen lehtileike: Artemalle kultaa kaukalopallossa.

Televisiosta katsottua

Salibandyn MM-kisat Suomi – Tsekki 6-1. Suomi loppuotteluun.

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/

Jukka Kemppinen http://kemppinen.blogspot.com/

Kari Uoti http://www.kariuoticonsulting.fi/blog

Timo Soini http://timosoini.fi/

Terveys ja liikunta

Paino 100,8 kg, verenpaine 164 / 104, lepopulssi 60.

Loppukevennys

Nainen miehelleen riidan päätteeksi: - Olin pähkähullu, kun menin sinun kanssasi naimisiin! – Niin olit, mutta silloin en huomannut sitä.

Vanha Särmänen oli kuollut. Pappi piti kirkossa muistopuhetta: - Hän ei ollut ahkera kirkossa kävijä, mutta… Kirkon perältä kuului tokaisu: - Kantaa se piti nytkin.

Rakasta enemmän, mutta älä puutarhassasi. Rakkaus on sokea, mutta naapurit eivät.

- Olen ajanut tällä junalla jo kymmenen vuotta. – Jestas sentään! Minne te olette menossa.

- Onko sinulla kaikki hampaat yläleuassasi? – Taatusti on. – Sepä merkillistä. Yleensä ihmisen yläleuassa on vain puolet hänen hampaistaan.

Mitä eroa on anopilla ja tietokoneella? – Kun tietokone kaatuu, ei naurata.

Rehevä eteläpohjalaisemäntä meni valokuvaajalle. Valokuvaaja kysyi: - Otetaanko rintakuva? – Kyllä saa pääkin olla mukana.

- Sinä näytät päivä päivältä kauniimmalta, rakkaani! – Noin sinä olet sanonut hääpäivästämme asti. Sinä siis olet sitä mieltä, että näytin hirviöltä hääpäivänämme!

Uimarannalla Pikku-Kalle veti perässään bikinien yläosaa. Pikku-Kallen isoveli innostui: - Hyi sinua, nyt heti näytät minulle, mistä tuon löysit.

Mikä on puolalaisen orkesterin kokoonpano? – Kosketinsoittaja, vokalisti ja konsonantisti.

- Oletko kuullut, että Santeri muuttaa ulkomaille opiskelemaan viulunsoittoa? – Mistä Santeri on niin paljon rahaa saanut? – Naapurit keräsivät.

Sunnuntaikalastaja kertoi ystävälleen kalaretkestä ja vonkaleesta, joka oli päässyt karkuun. – Se oli ainakin näin pitkä, hän leuhki käsiään levitellen. En ole ikinä nähnyt niin suurta kalaa! – Sen uskon, vastasi ystävä.

Mies katseli lätkämatsia, ja vaimo hääri keittiössä. Äkkiä emäntä kysyi: - Kuulehan Pekka, oliko se rakkautta ensi silmäyksellä, kun sinä minut näit? – Olisi kai pitänyt vilkaista toisenkin kerran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti