keskiviikko 1. joulukuuta 2010

KE 01.12.2010Päivän sää

Lämpötila aamulla – 5 C pilvistä ja poutaa. Päivällä – 5 C poutaa. Aurinko nousee: 09.42, aurinko laskee: 14.42, päivän pituus: 5 h 0 min.

Tapahtumat

Uudistin tutkintapyyntöni ja kanteluni.
Katso http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/12/sm-2007-2086pr-1.html

Sain eilen korkeimmalta oikeudelta pyytämäni päätöksen Kallan karien itsehallinnosta, tuomio nro 3253 antopäivä 24.11.1989 diaarinumero M 88/174. Tällä päätöksellä vahvistetaan Kallan karien itsehallinto. Korkein oikeus on vahvistanut Pohjois-Suomen maaoikeuden 23.3.1988 päätöksen N:o 3622 perusteet, joilla voidaan katsoa, että Kallan kareilla on itsehallinto. Korkeimman oikeuden puolesta päätöksen ovat allekirjoittaneet Erkki Ailio, Kalervo Mörä, Helge Jalanko, Ole Roos ja esittelijä Marja-Leena Mansala. Tarkistin vielä tänään korkeimmasta hallinto-oikeudesta, että onko siellä tehty koskaan päätöstä koskien Kallan karien itsehallintoa. Sellaista päätöstä sieltä ei löytynyt.

Kävin tänään Rautiossa laittamassa äidilleni joulua, jouluverhot, joulukuusi jne…

Uutiset

Oikeusoppineet kritisoivat voimakkaasti poliisille esitettävää havaintotietojen keruujärjestelmää.
- Tämähän alkaa lähennellä Itä-Saksan Stasin urkkijarekisteriä, sivaltaa oikeusinformatiikan professori Rauno Korhonen Lapin yliopistosta. Lakiesitys antaisi poliisille oikeuden panna kenen tahansa henkilötiedot valtakunnalliseen rekisteriin pelkän yksittäisen poliisimiehen epäilysten perusteella. Määräaikainen rekisterimerkintä voitaisiin tehdä, jos poliisilla olisi perusteltu epäily siitä, että henkilö liittyy rikolliseen toimintaan olosuhteiden, uhkailujen tai muun käyttäytymisen perusteella. Poliisi saisi esimerkiksi kirjata ylös aamuyöllä kaupungilla kulkevan henkilön tiedot, jos hän kantaa mukanaan arvokkaita työkaluja joita voi epäillä varastetuiksi. Oikeusoppineita lakiesitys tyrmistyttää. Oikeustieteen lisensiaatti Mikael Koillinen Turun yliopistosta katsoo, että esitys vaarantaisi ainakin yksityisyyden ja henkilötietojen suojan. Ne ovat perustuslain suojaamia perusoikeuksia. Koillinen pelkää rekisterin perustamisen johtavan edelleen siihen, että tietoja ryhdytään myöhemmin käyttämään uusiin tarkoituksiin. Poliisi yritti toimia näin viimeksi biometristen passien sormenjälkirekisterin kohdalla.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Keskipohjanmaa 01.12.2010 Potilasturvallisuus ei uhattuna. Kallio lääkäreitä erosi joukolla, johtoa syytetään autoritäärisyydestä.

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/

Jukka Kemppinen http://kemppinen.blogspot.com/

Kari Uoti http://www.kariuoticonsulting.fi/blog

Timo Soini http://timosoini.fi/

Terveys ja liikunta

Paino 100,5 kg , verenpaine 164 /93, lepopulssi 67.

Loppukevennys

- Menetin eilen autoni hallinnan? – Mitä tapahtui? – Poikani sai ajokortin.

- Mikä on jokaisen metsästäjän unelma? – Saara Karhu.

Jukolan viestin suunnistaja eksyi metsään. Kun hänet lopulta löydettiin ja tiedusteltiin syytä, hän totesi: - Menin suunniltani.

Dopingista syytetty urheilija purki lehdistölle kiukkuaan. – Olen sitä mieltä, että urheilijoiden jatkuva piikittely pitäisi jo lopettaa.

Iltapäivälehden toimittaja löysi rannalta kuolleen silakan. Mitä luki seuraavan päivän lööpissä? – Mestariuimari löydettiin kuolleena rannalta!

- Miksi ihmeessä verotarkastajat tekivät viime syksynä rynnäkön kaikille maatiloille, joilla oli marjapensaita? – Ne olivat kuulleet, että ainakin osa viljelijöistä myi mustia viinimarjoja.

- Isä, olenko minä älykäs? – Olipa tyhmä kysymys. Tietenkin sinä olet älykäs, senkin typerys. – Hyvä kun asia selvisi.

- Miksi tuo DJ käy noin kuumana? – Levy jäi päälle.

- Mitä yhteistä on nyrkkeilyllä ja kalastamisella? – Kummassakin yritetään saada koukku vastustajan leukaan.

- Millehän alalle kannattaisi suuntautua? nuorimies pohdiskeli. – Ryhdy kulkuriksi, niin pääset vielä pitkälle.

- Kävin ensiapukurssin. – Mitä opit siellä? – Kuinka lasta tehdään.

- Mitä kalapuikoilla tehdään? – Kudotaan verkkoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti