sunnuntai 12. joulukuuta 2010

SU 12.12.2010


Madis Järveots ratkaisija ykkössarjan lentopallo-ottelussa HU-Kalajoki – KyKy.

Päivän sää

Lämpötila aamulla – 11 C, selkeää ja poutaa, lämpötila päivällä – 15 C. Aurinko nousee: 10.08, aurinko laskee: 14.26, päivän pituus: 4 h 17 min.

Tapahtumat

Kello 7.30 lähdin aamulenkille. Pakkasta on reilu – 11 C ja mereltä puhaltelee tuuli joten on pukeuduttava sen mukaisesti. Tämä matkalutien 5 km:n kävelylenkki on erittäin sopiva tavallisellekin matkailijalle, sillä lenkin varrella voi pysähtyä Tapion Tuvalle ja ABC:lle tarvittaessa. Näin lenkki ei tunnu liian pitkältä vähemmän liikuntaa harrastaneillekaan.

Kello 10.30 alkoi lentopallovuoro Tyngän koululla. Lentopallovuoro on 1,5 tunnin mittainen. Lentopallo on erittäin hyvä kuntoilumuoto. Nyt meitä oli 13 pelaajaa paikalla.
Kello 14.00 Pakkasta on – 15 C. Tänään jäi hiihtolenkki väliin. Menin uimaan kylpylä Sanifaniin. Uin 1000 m. Minua häiritsee se, että kylpylän pukuhuoneeseen mentäessä on heti kieltotauluja ja määräyksiä. Eritoten vanhukset, yli 75-vuotiaat, ovat valittaneet siitä, että heidän pitää riisua kenkänsä paikassa, jossa ei ole edes istuinta, jossa voisi istua ja riisua kenkänsä. Lisäksi he joutuvat kulkemaan sukkasillaan märkää lattiaa pukukaapeille. Onko järkee vai ei? Onko tämä hyvää asiakaspalvelua? Luoko tämä positiivista kuvaa toiminnasta?

Kello 16.00 valtuustoryhmän kokous ensi vuoden budjetin tiimoilta. Pro Kalajoen ryhmä on erittäin huolestunut perusturvan asioista sekä lääkäritilanteesta. Huomenna on budjetti-info valtuutetuille kello 17.00.

Kello 18.00 ykkössarjan lentopallo-ottelu HU-Kalajoki – Kyyjärven Kyky. Kyky voitti numeroin 1-3. Suomi-sarjan jääkiekko-ottelussa Tampereella KooVee voitti JHT:n numeroin 4-3.
Kankaanpäässä B2-nuorten ykkösdivisioonan jääkiekko-ottelussa KJK voitti JHT:n numeroin 9-0 (2-0, 2-0, 5-0).

Kalajoen kirkossa oli illalla Kauneimmat joululaulut tilaisuus, mutta sinne en ehtinyt mukaan.

Uutiset

Suomi maksaa turvapaikanhakijoille enemmän tukia kuin muut EU-maat, kertoo Aamulehti. Suomen anteliaisuus käy lehden mukaan ilmi sisäministeriön teettämästä selvityksestä.
Viisihenkinen perhe saa Suomessa ilmaisen majoituksen lisäksi toimeentulotukea 1277 euroa kuussa. Ruotsissa sama perhe saisi kuukausittain 531 euroa. Saksassa, Italiassa ja Iso-Britanniassa heille ei annettaisi käteistä rahaa lainkaan, mutta he saisivat valtiolta majoituksen lisäksi ilmaista ruokaa. Suomessa vastaanottokeskus maksaa myös turvapaikanhakijoiden välttämättömän terveydenhuollon, josta voi koitua isot kulut.

Nopea Allegro-junaliikenne Helsingin ja Pietarin välillä alkaa tänään sunnuntaina. Tasavallan presidentti Tarja Halonen ja tohtori Pentti Arajärvi osallistuvat junaliikenteen avajaisjuhlallisuuksiin ja Allegro-junan avajaismatkalle. Helsingin ja Pietarin välinen junamatka kestää jatkossa noin 3,5 tuntia. Matka-aika lyhenee uusien junien myötä kahdella tunnilla. Sähkömoottorilla kulkevan Allegro-junan huippunopeus on 220 kilometriä tunnissa.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Keskipohjanmaa 12.12.2010 Junkkarit vei taas Punttimaljan. Milko Tokola työnsi 161 kg.

Televisiosta katsottua

Ampumahiihdon mc, miesten 4 x 7,5 km:n viesti.

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/

Jukka Kemppinen http://kemppinen.blogspot.com/

Kari Uoti http://www.kariuoticonsulting.fi/blog

Timo Soini http://timosoini.fi/

Terveys ja liikunta

Paino 101,5 kg, verenpaine 160/103, lepopulssi 62. Kävely 5 km / 623 km. Lentopalloa 1,5 tuntia / 12 tuntia. Uinti 1000m / 83 000 m.

Loppukevennys

- Miksi neekeri nukkui koiran kopissa? - Koska siinä luki mustille.

- Mitä yhteistä on blondilla ja sanomalehdellä? - Molempia painetaan aamu neljään ja pistetään sitten jakeluun.

- Mitä yhteistä on naisella ja armeijan upseerilla? - Molemmat luulevat, että he saavat tahtonsa läpi huutamalla.

Esa näytti keskisormee ja nimetöntä ja kysy Peteltä: - Miks naisten kannattaa masturboida näillä sormilla? Pete: - En tiiä. Esa: - Koska ne on mun.

Basisti oli häämatkalla Turusta Tampereelle. Hän pysäytti auton Tampereen pikkutielle ja työnsi kätensä vaimon pikkuhousuihin, johon vaimo: - Voit mennä toki pidemmällekin, ollaanhan me nyt naimisissakin. Basisti ajoi Vaasaan...

Se parhaiten nauraa, jolla on kovin lääkitys.

Äiti oli lähdössä synnyttämään. Kyseli lähtiessään pieneltä pojaltaan: - Mitä toivoisit minun sieltä tuovan? - Jos perse kestää niin polkuauto olis kiva.
Tiesittekö, että EU-lainsäädännön mukaan maanviljelijät saavat huoltoasemalta ostetut kondomit verotukseen. Kuittiin pitää kirjoittaa: "Työntövarren suojakumi" !

Juutalainen David oli tullut Juhannuksena lappiin yöaurinkoa ihailemaan. Illansuussa paikallinen Aslak vei hänet saunomaan. Alastomina lauteilla ollessa David totesi Aslakille: - On näemmä sinutkin ympärileikattu. Tähän Aslak totesi vakaasti: - Meilläpäin tätä kutsutaan luonnolliseksi kulumiseksi.

Blondi oli synnyttänyt pojan. Naapuri tuli onnittelemaan: – Onnitteluni pojan syntymän johdosta. Mikä hänen nimensä on? – En tiedä vielä. Hän puhuu niin epäselvästi.

Mistä tietää, että Ilkka Kanerva on käynyt Bauhausissa? - Kaikki puutarhan hoitovälineet ovat loppu.

Pikkubussillinen kansanedustajia oli tutustumisretkellä Kainuussa, kun musta jää yllätti kuljettajan ja bussi suistui tieltä vauhdilla paikallisen maanviljelijän kivinavetan seinään. Seuraavana päivänä ohi ajanut poliisipartio näki romuttuneen bussin ja meni kysymään mitä matkustajille oli tapahtunut. – Minä hautasin ne, ilmoitti maanviljelijä. – Kuolivatko he kaikki? – Jotkut kyllä väittivät toista, mutta kun ne olivat kansanedustajia, niin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti