maanantai 20. joulukuuta 2010

MA 20.12.2010


Päivän sää

Lämpötila aamulla – 19 C, pilvistä ja vähäistä lumisadetta, tuuli 4 m/s, tuntuu kuin – 27 C, lämpötila päivällä - 18 C. Aurinko nousee: 10.19, aurinko laskee: 14.23. Päivän pituus: 4 h 3 min. Lumen syvyys 17 cm.

Tapahtumat

Tänään oli kaupunginhallituksen kokous. Asialistalla oli muun muassa kiinteistöjen myyntejä. Asia oli valmisteltu virkamiesmäisen taitamattomasti, mikä varmasti aiheutti mielipahaa monelle henkilölle. Erittäin tärkeä ja iso asia oli konserniyhtiörakenteen kehittäminen. Kysymys on toimintojen tervehdyttämisestä veronmaksajien rahoilla. Sautinkarin Maretaario Oy, Apu-Invest Oy, Himangan Kehitysyhtiö Oy ja Himangan Matkailu Oy ajetaan alas purkamalla yhtiöt. Valtuuston kokousten ilmoitustavasta keskusteltiin. Pyritään minimoimaan kulut tässäkin asiassa.

Karhu Venäjällä
http://www.youtube.com/watch?v=QOm8zog21wI&feature=player_embedded

Uutiset

Perussuomalaiset on noussut yhteisöpalvelu Facebookin suosituimmaksi puolueeksi fanien määrässä mitattuna. Perussuomalaiset ohitti netin kestosuosikin Vihreät marraskuussa. Facebook-fanien määrä ei tietenkään ratkaise vaalitulosta, mutta sosiaalisesta mediasta revitään kaikki hyöty irti ennen huhtikuun vaaleja. Sosiaalisen median merkityksen on arvioitu korostuvan kevään eduskuntavaaleissa, sillä ehdokkailla ja puolueilla on pääsääntöisesti aiempaa vähemmän rahaa käytettävissään kampanjointiin.

Syyttäjän mukaan puolustuskonserni Patrian edustajat antoivat ainakin puolen miljoonan euron lahjukset Egyptiin. Summalla yritettiin vauhdittaa sopimuksia tykkikaupoista. Patriaan liittyvä lahjusoikeudenkäynti alkoi Pirkanmaan käräjäoikeudessa tänään.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Keskipohjanmaa 20.12.2010 Keskipohjalaisvahvistuksilla Kuorosodan voittoon. Oululaisessa kuorossa Kuorosodassa oli kaksi kalajokista: Anu-Maija Kärjä ja Satu Santaholma.

Televisiosta katsottua

MOT Lupa laskuttaa. Kaupunkien korjaus- ja rakennustöiden kilpailutuksissa halvin hinta yleensä voittaa. Kaupungille se voi käydä lopulta kalliiksi.

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/

Jukka Kemppinen http://kemppinen.blogspot.com/

Kari Uoti http://www.kariuoticonsulting.fi/blog

Timo Soini http://timosoini.fi/

Terveys ja liikunta

Paino 101,8 kg, verenpaine 177/100, lepopulssi 59.

Loppukevennys

Blondi valitteli kovaa kohtaloaan: - Kyllä on surkeeta, aina kun tapaan mukavan miehen, jompi kumpi meistä on naimisissa.

Mitä yhteistä on seuraavilla asioilla? Anoppi tippui mereen ja hukkui. Perunat jäätyi maahan.
Muija pamahti paksuksi. - Kaikissa tapauksissa nosto jäi vähän liian myöhäiseksi.

Vaimo tulee kotiin ja antaa autonavaimet miehelle kertoen: - Minulla on sekä hyviä että huonoja uutisia. Kummat kerron ensin? - No, vaikkapa ne hyvät. - Auton turvatyyny toimi!

Kaksi suomalaista onki veneestä. Toisen onkeen tarttui pullo, josta tuli ulos henki. Tietenkin henki lupasi toteuttaa toivomuksen, mutta vain yhden. Mies mietti hetken ja sanoi sitten:
- Toivon, että tämän järven vedet muuttuisivat viinaksi... Ja niin tapahtuikin. Aluksi miehet olivat innoissaan, mutta pian toinen tokaisi: - Tyhmästi teit... nyt meidän täytyy kusta veneeseen.

Mies Suomesta lähti veljensä luokse Ruotsiin kyläilemään. Kun he olivat siinä kaksi viikkoa juoneet viinaa, niin veli kysyi toiselta: - No, mites se äiti jaksaa? - Tulitko sinä tänne juommaan vai paskkoo puhummaan!, toinen vastasi.

Kaksi merimiestä ajelehti ulapalla laivan tehtyä haaksirikon. Epätoivo alkoi vallata heidän mielensä, ja toinen päätti rukoilla: - Hyvä Jumala. Olen rikkonut monia sinun käskyjäsi vastaan. Olen viettänyt syntistä elämää viinan ja naisien parissa. Mutta jos nyt pelastat meidät, lupaan etten enää koskaan... - Suu kiinni! toinen miehistä huudahti äkkiä. - Älä mene lupaamaan mitään. Minusta tuntuu että näen laivan horisontissa...

Futisjoukkueen valmentaja tuli kotiin Mallorcan valmennusleiriltä. Muija sanoi jo heti kotiovella ilkikurisesti: - No tuliko sieltä muutakin kuin tippuri kotiin tuomisena? - Älähän nyt paasaa, opin paljon espanjaa, tarjoilijoillekin vaan espanjaksi tilaukset latelin. - Annapa tulla esimerkki sitten, vastasi muija - Buena sera senjorita, aperita, koskenkorva, jaloviina, cordita.

- Juon unohtaakseni. - Mitä sinä haluat unohtaa? - Että viina on niin kallista.

Miksi naisten vessojen seinissä on enemmän hävyttömyyksiä kuin miesten vessoissa?
- Naisilla on molemmat kädet vapaana.

Pikku-Kalle tuli mummolassa vessasta ja mummo moitti: - Eikö äitisi ole opettanut sinua pesemään käsiä vessassa käynnin jälkeen? - Ei, mutta äiti on opettanut olemaan kusematta sormille!

Amerikkalainen laskeutui Marsiin ja siellä oli vastassa lauma kiinalaisia.
- Mites ihmeessä te tänne olette päässyt, eihän teillä ole kunnon rakettejakaan! Ihmetteli amerikkalainen. - Tiedäthän sinä, vastasi yksi kiinalainen. - Ensin kiipeää yksi pikku kiinalainen toisen harteille, sitten toinen, sitten kolmas ja neljäs...

Kolme sotilasta eksyi kansainvälisessä sotaharjoituksessa. Päiväkausien harhailun jälkeen he kohtasivat sian pellolla. Amerikkalainen sotilas mietti kuinka hyvät ja mehevät kyljykset siasta saisi. Ruotsalainen sotilas toivoi jo hämärän laskeutuvan, että voisi tutustua sikaan lähemmin.
Suomalainen sotilas sen sijaan pohdiskeli, että mitähän tuo sika minustakin ajattelee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti