sunnuntai 19. joulukuuta 2010

SU 19.12.2010


Päivän sää

Lämpötila aamulla – 17 C, pilvistä ja vähäistä lumisadetta. Lämpötila päivällä – 18 C. Aurinko nousee: 10.18, aurinko laskee: 14.23. Päivän pituus: 4 h 4 min. Lumen syvyys 17 cm.

Tapahtumat

Kävin katsomma B1 nuorten ykkösdivisioonan jääkiekko-ottelun JHT – Jyväskylän Diskos. Kotijoukkue voitti huikean jännittävän ottelun numeroin 8-7. Voittomaali saatiin aikaan ottelun viimeisellä sekunnilla.

Uutiset

Suomen viranomaiset eivät piittaa avoimuussäädöksistä ja pyrkivät kätkemään julkista tietoa kansalaisilta. Tämä käy ilmi Turun yliopiston valtio-opin professorin Matti Wibergin ja neljän opiskelijan tekemästä avoimuustestistä. Wibergin ryhmä lähetti kuluneen syksyn aikana 230 viranomaiselle keksityllä nimellä sähköpostikyselyn, jossa pyydettiin tietoa viraston ylimmän johtajan palkkauksesta ja työsuhde-eduista. Tiedot ovat julkisia, ja ne pitäisi antaa pyytäjälle ilman aiheetonta viivytystä. Vain 23 viranomaista noudatti lakia ja antoi pyydetyt tiedot. Suurin osa vastasi puutteellisesti, ja peräti 30 virastoa ei reagoinut pyyntöön lainkaan. Monesta virastosta kyselijältä pyydettiin lisäselvityksiä, yhteydenottoa puhelimitse tai käyntiä virastossa. Vaativatpa jotkut tiedoista maksuakin. Wibergin mukaan valtaosa viranomaisista suhtautui tietoja pyytävään välinpitämättömästi, epäluuloisesti ja jopa vihamielisesti.

Mellakkapoliisi on hajottanut väkivalloin opposition mielenosoituksen presidentinvaaleja käyvällä Valko-Venäjällä. Poliisin hyökkäyksessä on silminnäkijöiden mukaan loukkaantunut opposition presidenttiehdokas Vladimir Neklajev. Noin kahdensadan mielenosoittajan joukko oli yrittänyt kokoontua pääkaupungin Minskin pääaukiolle, kun poliisi hajotti joukon pamppujen avulla. Neklajevin kannattajat kantoivat tämän pois paikalta, silminnäkijät kertovat. 64-vuotias runoilija Neklajev vietiin tajuttomana sairaalaan, jossa häntä hoidetaan päävammojen takia. Oppositio oli ilmoittanut kokoontuvansa aukiolle vaaliuurnien sulkeuduttua iltakahdeksalta. Presidentti Aljaksandr Lukashenka oli varoittanut, että kokoontumista ei tultaisi sallimaan.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Keskipohjanmaa 19.12.2010 Hyvä ilmanvaihto aliarvostettua. Sisäilmaongelmien syy usein 2-etyyliheksanoli-yhdisteessä.

Televisiosta katsottua

Maastohiihdon maailmancup, naisten 4 x 5km viesti La Clusaz Ranska
1. Norja 58.38,7 (Skofterud, Johaug, Steira, Björgen)
2. Italia + 56,6 (De Martin Topranin, Longa, Rupil, Follis)
3. Ruotsi + 1.24,1
4. Suomi + 1.42,5 (Niskanen, Saarinen, Roponen, Lähteenmäki)
5. Japani + 2.34,2
6. Puola + 2.51,4
7. Venäjä + 3.10,3
8. Venäjä II + 3.10,3
9. Ranska + 3.13,6

Kuorosodan finaali: Voittaja Oulun kuoro, Suvi Teräsniska.

Ykkösdokumentti: Saunaliittolaiset Kekkonen ja Hrutshov

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/

Jukka Kemppinen http://kemppinen.blogspot.com/

Kari Uoti http://www.kariuoticonsulting.fi/blog

Timo Soini http://timosoini.fi/

Terveys ja liikunta

Paino 101,8 kg, verenpaine 156 / 85, lepopulssi 65.

Loppukevennys

Mitä yhteistä on mopedilla ja blondilla? - Molempien päällä on kiva olla, niin kauan kunnes joku kaveri näkee.

Mitä blondi sanoi harrastettuaan seksiä? - Kuulutteko te kaikki samaan bändiin???

Mitä eroa on voilla ja blondilla? - Voita on hankalampi levittää.

Kaksi miestä oli vessassa pisuaarilla vierekkäin. Heillä molemmilla oli samankaltainen ruskea nahkatakki. - Kappas vain, meillähän on samanlaiset. Minulla on vain hieman pienempi ja kuluneempi, totesi toinen. - Niin. Ja takkimmekin muistuttavat toisiaan.

Ukko meni apteekkiin ja pyysi saada datsun kortonkeja. Eihän senmerkkisiä olekaan, apteekkari totesi. Mutta kun lehdessä luki, että pitkän päälle datsun, ukko vastasi.

Simo tuli myöhään töistä kotiin ja riisui pimeässä vaatteensa, kunnes vaimon ääni kuului vuoteesta:
- Kuule, kävisitkö hakemassa aspiriinia tuosta lähiapteekista, minulla on kova päänsärky.
Simo puki vaatteen päällensä ja lähti apteekkiin. Päivystävä farmaseutti tuijotti Simoa ja kysyi:
- Etteks te olekin konstaapeli Simo Kaarainen? - No olen kyllä, vastasi Simo. - No mitäs sitten teillä on päällä noi kersantin kuteet?

Gruusialainen oli pistäytymässä Moskovassa ja halusi nähdä Leninin. Mausoleumin pitkä jono hirvitti, joten mies otti laatikollisen hyvää gruusialaista konjakkia, ja meni jututtamaan vahtisotilasta. Otettiin muutama tukeva siivu, jolloin sotilas julisti: - Menetkö suoraan jonon ohi sisään, vai tuodaanko ukko ulos!

Ruotsin armeijan oppitunnilla kuultua: Vääpeli: - Miten vihollista voi hämätä? Alokas: - Herra vääpeli, Esimerkiksi kun panokset loppuvat, niin jatketaan ampumista, niin kuin mitään ei olisi tapahtunut. Vääpeli: - Entä miten estäisitte vihollista käyttämästä maan rautateitä? Alokas: - Polttaisin kaikki matkaliput, herra vääpeli.

Sotamies joutui sotaoikeuteen syytettynä siitä, että hän on sanonut esimiestään puupääksi. Tuomari kysyi: - Onko syytteessä perää. - Ei ole, herra sotatuomari. Minä vain sanoin: Herra vääpeli, pankaa kypärä päähänne, sillä tikka lentää tännepäin !

- Miten estät lakimiestä hukkumasta? - Otat jalkasi pois hänen päältään.

Piristy, pahin on vasta edessä...!

Psykologi testasi potilasta: - Mitä tapahtuu, jos leikkaisin toisen korvasi pois? - En kuulisi sillä korvalla. - Entä, jos leikkaisin toisenkin korvan pois? - En näkisi - Miten niin et näkisi?
- Koska silmälasit tippuisivat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti