perjantai 3. joulukuuta 2010

PE 03.12.2010


Kalajokinen Heikki Fors teloitettiin 25-vuotiaana punavankina Hennalassa.

Päivän sää

Lämpötila aamulla – 5 C, pilvistä ja poutaa. Päivällä – 4 C. Aurinko nousee: 09.47, aurinko laskee: 14.38, päivän pituus: 4 h 51 min

Tapahtumat

Olen tänään ”taistelut” autovakuutukseni kanssa. Sain vakuutusmaksulaskut ja huomasin, että 60-prosentin bonukset olivat poistuneet. Kävin korjauttamassa vakuutusyhtiössä heidän tekemänsä virheen. Virheen korjaus maksoi minulle 12 euroa. Lisäksi virhettä ei voinut korjata takautuvasti joten vakuutusyhtiön virheestä aiheutui minulle noin 40 euron vahinko ja lisäksi asian hoitamisesta aiheutui minulle auto- ym. kuluja n. 40 euron edestä. Jos oikeus ei toteutunut minun asiassa, niin ei se toteutunut romaanienkaan asiassa heidän mielensä mukaisesti. Manne oli syytettynä miehen taposta, mutta romaanit olivat sitä mieltä, että Manne vapaaksi ja vainajalle sakot.

Kävin katsommassa Suomi-sarjan jääkiekko-ottelun JHT – TuusKi. Vieraat voittivat numeroin 2-4.

Uutiset

Wikileaks-paljastusten siivittämänä netissä on torstain aikana lähetetty eri tiedotusvälineille ns. salainen Tiitisen lista. 33-sivuinen asiakirjanippu pitää sisällään kaksi liuskaa nimiä, pääosin SDP:n tärkeimmistä poliittisista vaikuttajista 1960-70-lukujen vaihteessa. Kyse ei kuitenkaan ole paljon kohutusta "Tiitisen listasta", vakuuttaa Suomen ja DDR:n suhteita tarkoin tutkinut professori Seppo Hentilä Helsingin yliopistosta. Paperit eivät ole kohuttuja Stasin salaisia arkistoja, vaan DDR:n kommunistipuolueen keskuskomitean kansainvälisen osaston asiakirjoja. Esitetyllä listalla on muun muassa seuraavat nimet: Mauno Koivisto, Kaarlo Pitsinki, Rafael Paasio, Erkki Raatikainen, Veikko Helle, Paavo Väyrynen, Väinö Vilponiemi, Turkka, Paavo Lipponen, Sylvi Siltanen, Väinö Leskinen, Veikko Kokkola, Maiju Laine jne.
Erkin kommentti: Olen professori Seppo Hentilän kanssa samaa mieltä. Kysymys ei ole ns. Tiitisen listasta. Toisaalta nimi Mauno Koivisto voi olla se asia, minkä takia ns. Tiitisen listaa ei julkisteta. Mauno Koiviston osalta ei ole vielä esitetty mitään pitävää näyttöä asiassa. Pidän kuitenkin Koiviston nimeä listalla todennäköisempänä kuin Halosen nimeä. Minun, historianharrastajan, tämän hetken veikkaus ns. Tiitisen listan nimistä on seuraava:
1. Paavo Lipponen
2. Kalevi Sorsa
3. Mauno Koivisto
4. Ulf Sundqvist
5. Matti Ahde
6. Jukka Rusi
7. Lars Lindeman
8. Unto Niemi
9. Pekka Kuusi
10. Arto Mansala
11. Jaakko Kalela
12. Jaakko Laajava
13. Kirsti Lintonen
14. Matti Kekkonen
15. Jouko Loikkanen
16. Seppo Halminen
17. Pentti Poukka
18. Aimo Kairamo

Joka kolmas äänestysikäinen suomalainen kokee perussuomalaisten äänestämisen erittäin tai melko houkuttelevaksi. Tämä käy ilmi TNS Gallupin Puoluebarometristä. Kokoomuksen vastaava luku oli 30, SDP:n 22, keskustan 20 ja vihreiden 19 prosenttia. Kysymys ei mittaa puolueiden kannatusta, vaan vetovoimaa. Perussuomalaisiin kohdentuva kiinnostus on lisääntynyt viime keväästä 12 prosenttiyksikköä, muiden puolueiden kohdalla muutokset ovat varsin vähäisiä. Liian vähän huomiota köyhyyden ja rikollisuuden torjumiseen. Kyselyn mukaan valtaosa suomalaisista kokee, että joihinkin asioihin kiinnitetään politiikassa liian vähän huomiota. Esimerkiksi köyhyyden ja syrjäytymisen vähentämistä pitää tällaisena asiana kolme neljästä vastaajasta. Samoin liian vähän huomiota kiinnitetään rikollisuuden ja väkivallan torjuntaan (68 prosenttia), työttömyyden vähentämiseen (67 prosenttia) ja kunnallisten palveluiden turvaamiseen (66 prosenttia).

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Keskipohjanmaa 03.12.2010 Kirjasto haluaa päästä pois takapihalta. Kalajoen kirjastotoimenjohtaja Eila Ainali herättelee päättäjiä.
Toinen lehtileike: Keskipohjanmaa 03.12. 2010 Saksan talouskasvu vedossa. Euroopan talous elpyy epätasaisesti velkojen paineessa.

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/

Jukka Kemppinen http://kemppinen.blogspot.com/

Kari Uoti http://www.kariuoticonsulting.fi/blog

Timo Soini http://timosoini.fi/

Terveys ja liikunta

Paino 101,4 kg, verenpaine 173 / 103, lepopulssi 60.

Loppukevennys

- Onko sinulla alastonkuvaa vaimostasi? – Ei takuulla. – No ota tästä. Minulla on niitä nippu kotona.

Avioparilla oli rehevä riita. – Miksi ihmeessä sinä oikeastaan rakastuit minuun? vaimo intti. – Koska minulla oli silloin hirveä nuha. – Miten nuha muka siihen asiaan vaikutti? – Tiedäthän sinä, ettei ihmisellä ole silloin mitään makua.

Niin kuin muutkin, myös laihialaiset ovat huolissaan jatkuvasti nousevasta bensan hinnasta. – Kohta ei auta muu kuin luopua koko vehkeestä, eräs manasi. – En tiennytkään, että sinulla on auto, toinen sanoi. – Puhuin tupakansytyttimestä.

- Mitkä ovat naisen ihannemitat? – 90-50-40. – Eli mitä ne käytännössä tarkoittaa? – 90-vuotias, 50 miljoonaa rahaa tilillä ja 40 astetta kuumetta.

Venäläisessä kauppakoulussa opettaja kysyi: - Mitkä tekijät määräävät tuotteen menekin? – Kysyntä ja lahjonta.

- Etpä tainnut avata suutasi kertaakaan koko budjettikäsittelyn aikana, ministeri marmatti puoluetoverilleen. – Avasinhan! Haukottelin monta kertaa puheesi aikana.

- Anteeksi, milloin lähtee viimeinen juna Rovaniemelle? – Älkää te sitä murehtiko. Te olette silloin ollut vainaja jo iät ajat.

- Olemme sopineet mieheni kanssa, että emme koskaan mene riidoissa nukkumaan. – Onko sopimus pitänyt? – On. Nyt olemme olleet hereillä jo neljättä vuorokautta yhteen menoon.

Tuomari avasi oikeudenistunnon. – Ilmoitan, että toisen osapuolen asianajaja on maksanut minulle 15 000 euroa ja toisen 20 000. Nyt kun maksan jälkimmäiselle takaisin viisi tuhatta, voimme todeta, että kyseessä on puolueeton oikeudenkäynti.

- Tiedättekö, että tupakka tappaa joka toisen tupakoitsijan? moralisti valisti sauhuttelijaa. – Vai niin, mutta tupakoimattomat kuolevat kaikki.

- Onko sinun aivan pakko istua joka ilta pubissa oluella? tuore aviovaimo tivasi mieheltään. – Ei todellakaan. Olen siellä täysin vapaaehtoisesti.

- Mitä yhteistä on viinalla, huumeella ja hirttoköydellä? – Kaikista voi tulla riippuvaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti