perjantai 17. joulukuuta 2010

PE 17.12.2010


















Kalajoen matkailun esiteteline

Päivän sää

Lämpötila aamulla – 8 C, pilvistä ja vähäistä lumisadetta. Lämpötila päivällä - 12 C. Aurinko nousee10.16, aurinko laskee: 14.23. Päivän pituus: 4 h 6 min

Tapahtumat

Olen tänään luovuttanut Hiekkasärkkien osakkeen avaimen takaisin keskusvaraamoon ja kerroin palautteet korjattavista asioista esitekansiossa. Hiekkasärkillä ei ole mahdollisuus käyttää nettiä ellei ole omaa tietokonetta. Jos haluaa käyttää nettiä, on tultava Kalajoen keskustaan kirjastoon, mikä sijaitsee huomaamattomassa paikassa lukion takana.

Katselin tänään eri matkailupisteissä esitetelineitä, joissa on Kalajoen matkailun mainosesitteitä. Ei voinut välttyä vaikutelmalta, että niistä ei ole kukaan vastuussa.
Tänään pohdiskelin sitä, miten matkailija saadaan Kalajoen keskustaan. Mikä on se vetonaula, joka vetää matkailijat Kalajoen keskustaan? Valitettavasti sellaista ei löydy. Ainoastaan kauppaliikkeet, joita lähdetään katselemaan ajan kuluksi. Mielestäni Kalajoen keskustaan on saatava sellainen kohde, mikä vetää matkailijoita ja auttaa Kalajoen keskustan kauppaliikkeitä saamaan matkailijoita asiakkaikseen. Kalajoen keskustassa on monia ruokapaikkoja. Niistä edullisimmat ovat Pizzeria Doni ja TB:n baari, jossa lounaan hinta on jopa alle 8 euron.
Tänään kävin syömässä Kalajoen kristillisellä kansanopistolla, jossa oli poikkeuksellinen päivä, sillä kansanopisto tarjosi tänään ruokaa ilmaiseksi ruokailijoille. Tämä on eräänlainen markkinointi toimenpide, jolla tehdään Kalajoen keskustassa olevaa kansanopistoa kalajokisille tunnetuksi. Kansanopisto on erittäin vireä toimipaikka, mutta monelle kalajokisellekin varsin huomaamaton ja tuntematon paikka. Teen huomenna yksityiskohtaisen raportin viikon havainnoista ja parannusehdotukset niihin.

Kävin tänään katsomassa Suomi-sarjan jääkiekko-ottelun JHT – HCK. Kotijoukkue voitti voittolaukauskisan jälkeen numeroin 4-3.

Uutiset

Ukrainan parlamentin torstainen istunto leimahti joukkotappeluksi, jonka vuoksi kaksi parlamentaarikkoa joutui turvautumaan sairaalahoitoon. Lisäksi kymmenet muut edustajat saivat pienempiä kolhuja. Riita sai alkunsa siitä, kun oppositiopuolueen parlamentaarikot ympäröivät puhujakorokkeen ja katkaisivat virran äänestyslaitteista estääkseen kiistanalaista lakia etenemästä. Lakia ajavan hallituspuolueen kansanedustajat kävivät vastataistoon ja jyräsivät voimalla vähemmistöön jääneen opposition. Roisin kielenkäytön ryydittämään tappeluun otti osaa yli 50 lainsäätäjää. Yksi oppositioedustaja kannettiin lopulta paareilla ulos, ja toinenkin tarvitsi hoitoa vammoihinsa.

Venäjän suurin varustamo Sovcomflot tilaa kaksi uutta jäätä murtavaa huoltoalusta. Tilauksen arvo on 200 miljoonaa dollaria eli noin 150 miljoonaa euroa. Telakalle lupailtiin isoja tilauksia Venäjältä jo viime viikolla, kun sen toiseksi omistajaksi tuli venäläinen United Shipbuilding Corporation (USC). STX Finlandin ja USC:n puoliksi omistaman uuden yhteisyrityksen nimi on Arctech Helsinki Shipyard. - Tämä laivakauppa on merkittävä läpimurto Venäjän aktiivisille erikoisalusten markkinoille, iloitsee STX Finlandin toimitusjohtaja Juha Heikinheimo.
Kaupalla on myös iso työllistävä vaikutus, sillä tilatut laivat tuovat Helsingin telakalle töitä noin tuhannen miestyövuoden verran. Arctechin palveluksessa on nyt noin 400 henkilöä.
Yhtiön mukaan projektin suunnittelu- ja hankintatyöt alkavat saman tien. Tuotanto alkaa ensi kesänä, ja laivat luovutetaan tilaajalle keväällä 2013.
Erkin kommentti: Ennen oli Porkkala, nyt on Helsingin telakka ja kaasuputki. Suurvallan intressi on se, että Helsingin telakalla on töitä, koska se mahdollistaa jne…

Suomen Kuvalehden mukaan brittiläinen yritys teki Supossa koulutustarveanalyysin vuoden 2009 lopulla. Supon työntekijöiltä kysyttiin heidän työtehtäviään, tärkeitä päämääriä ja organisaation arvoja. Osaa kyselyyn vastanneista alettiin puolestaan kouluttaa kouluttajiksi. Ohjauksesta vastasi Britannian sisäisestä turvallisuudesta vastaavan MI5:n entinen työntekijä. Jotkut Supossa epäilivät, että brittifirman keräämää aineistoa olisi päätynyt Britannian ulkomaan tiedustelupalvelulle MI6:lle.
Oikeuskansleri on pyytänyt Poliisihallitukselta kommenttia tapauksesta. - Ihmeellistä on se, että siitä tehtiin kantelu, toteaa poliisiylijohtaja Mikko Paatero Suomen Kuvalehdelle. Supon mukaan on luonnollista, että Suojelupoliisi tekee kansainvälistä yhteistyötä.

Meksikossa neljä vuotta raivonnut huumesota on vaatinut jo yli 30 000 kuolonuhria. Viranomaisten mukaan pelkästään tänä vuonna Meksikossa on kuollut 12 456 ihmistä huumejengien valtataisteluissa sekä jengien ja turvallisuusjoukkojen yhteenotoissa.

Toimeentulotukia saavien kotitalouksien määrä kääntyi viime vuonna jyrkkään nousuun. Tukia saaneita kotitalouksia oli viime vuonna peräti 11 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Varsinkin nuorten aikuisten osuus tukia saavien joukossa kasvoi. Tilastojen mukaan viime vuonna toimeentulotukea sai 239 000 kotitaloutta ja 378 000 ihmistä. Lukujen perusteella Suomen väestöstä toimeentulotukea saavia oli 7,1 prosenttia. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan nuorten aikuisten, 18-29-vuotiaiden määrä toimeentuloasiakkaiden joukossa lisääntyi viime vuonna edellisvuodesta tasan viidenneksen. Uusista tukiasiakkaista nuorten aikuisten osuus oli 40 prosenttia. Yhteensä toimeentulotukimenot nousivat viime vuonna 615 miljoonaan euroon. Edellisvuodesta summa kasvoi 17 prosenttia. Vuodesta 2005 laskien menot ovat kasvaneet reaalisesti laskien noin kolmanneksen.
Erkin kommentti: Tämä on kokoomusjohtoisen hallituspolitiikan seuraus ja konkreettinen näyttö.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Keskipohjanmaa 17.12.2010 Keskusta kaatoi tuntijakoesityksen. Keskustan ja kokoomuksen hallitusyhteistyöhön repesi melkoinen railo torstaina kesken jouluvalmistelujen.
Toinen lehtileike: Keskipohjanmaa 17.12.2010 Helsingin telakka sai suurkaupan.

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/

Jukka Kemppinen http://kemppinen.blogspot.com/

Kari Uoti http://www.kariuoticonsulting.fi/blog

Timo Soini http://timosoini.fi/

Terveys ja liikunta

Paino 101.9 kg, verenpaine 173 / 105, lepopulssi 54.

Loppukevennys

Maatalon isäntä työnteli lantaa kärryillään. Hölmöläiset tulivat tiellä vastaan ja kyselivät isännältä mihin hän noin paljon lantaa tarvitsi. – Panenpahan vain mansikoilleni, isäntä vastasi. – Vai että mansikoille, me olemme laittaneet mansikoillemme kermaa ja sokeria, mutta tuota emme ole vielä kokeilleet.

Miksi Laihialta tulee paljon pappeja? - Papin ei tarvitse laittaa rahaa kolehtiin.

Miksi laihialaiset katsovat aikuisvideota takaperin? - He haluavat nähdä ilotytön antavan rahat takaisin.

Laihialla oli kylänvanhin kuollut. Paikallislehdellä oli tapana silloin antaa ilmaista ilmoitustilaa neljän sanan verran. Talon ainut poika mietti ja mietti miten ilmoituksen nyt muotoilisi, jotta kaikki mahdollinen hyöty paapan kuolinilmoituksesta saataisiin irti. Viimein lehden sivuilta saatiin lukea: “Paappa kuoli. Mopo myytävänä.”

Uskon viinaan krapulaan Iankaikkiseen humalaan Syntyi hiivasta ja sokerista Sihisi syvässä pöntössä Meni kolmannella huikalla päähän Nousi ylös taivaisiin ja laskeutui alas hallitsemaan jokaista ruumiinosaa Aamen.

Asiat eivät ole koskaan niin huonosti etteikö niitä voisi viinalla vielä vähän pahentaa.

Kun juhannusyönä juo itsensä kaatokänniin, soutaa järvelle ja nousee sepalus auki seisomaan veneen reunalle, voi rannalla nähdä tulevan leskensä.

Mitä eroa on Koffilla ja Lapin kullalla? - Koff ei soittele perään.

Miksi turkulaismies hinkkasi itseään Imatran Valtionhotellin aulassa? -Portsari sanoi, että nyt sie menet ulos!

Millainen on tosimiehen pääsiäinen? - Hän jahtaa tipuja täydessä mämmissä, herää aamulla noita-akan vierestä ja miettii minkälainen yllätys munassa tällä kertaa mahtaa olla.

Ensimmäinen Viagran avulla tehty lapsi on syntynyt. Ei nuku, ei konttaa, ei kävele… Seisoo vaan.

Menipä päivänä muutamana Mutikaisen muori tohtoriin valittamaan kipeää kurkkuaan. Tohtori sitten aikansa tähyili kurkkua, kuunteli keuhkoja ja totesi lopulta: -Kyllä se taitaa olla joku viirus. Tähän muori sisuuntuneena: -Ei miu viirus mittää vikkaa oo, kurkku se miul on kipiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti