lauantai 4. joulukuuta 2010

LA 04.12.2010Päivän sää

Lämpötila aamulla: – 9 C, pilvistä ja vähäistä lumisadetta. Lämpötila päivällä – 14 C. Aurinko nousee: 09.50, aurinko laskee: 14.37, päivän pituus: 4 h 46 min.

Tapahtumat

Kävin katsomassa B2-junioreiden ykkösdivisioonan pelin JHT – HC Luvia. Vieraat voittivat 4-6. Ottelun aikana keskustelin erään vierasjoukkueen taustahenkilön kanssa ja vaihdoimme yhteystiedot, koska katsoimme, että siitä voi olla hyötyä kummallekin osapuolelle.
Kävin katsomassa Suomi-sarjan jääkiekko-ottelu JHT – Kokkolan Hermes. Kotijoukkue voitti äärimmäisen tasaisen paikalliskamppailun numeroin 5-2. Ottelu oli tasaisempi kuin loppunumerot kertovat.
HU-Kalajoki voitti ykkössarjan lentopallo-ottelussa Kontiolahden Iskun numeroin 0-3 (25-27, 21-25, 16-25).
Kävin katsomassa B1-junioreiden ykkösdivisioonan ottelun JHT – FoPS. Kotijoukkue voitti numeroin 11-4.
C2-junioreiden ylialuesarjassa YJK/JHT voitti Seinäjoella S-Kiekon numeroin 4-6. YJK/JHT johtaa sarjaa.

Uutiset

Perussuomalaisten kannatuksen kasvu jatkuu. Puoluetta kannattaa nyt 15,4 prosenttia äänestäjistä. Viimeksi syys–lokakuussa mitatessa perussuomalaisten kannatus oli 12,5 prosenttia. Maan suosituin puolue on edelleen kokoomus, jota kannattaa 20,9 prosenttia suomalaisista. Syys–lokakuussa kannatus oli 22 prosenttia. Kokoomuksen suosio ei ole kertakaan notkahtanut alle 20 prosentin vuoden 2007 eduskuntavaalien jälkeen. Suurista puolueista lähes tasoissa ovat nyt Sdp (18,3 prosenttia) ja keskusta (18,2 prosenttia). Syys–lokakuussa Sdp:n kannatus oli 19,7 ja keskustan 18,9 prosenttia. Vihreiden ja vasemmistoliiton keskinäinen järjestys on pysynyt samana.
Vihreitä äänestäisi 8,8 prosenttia ja vasemmistoliittoa 8,0 prosenttia. Edellisessä mittauksessa vihreitä kannatti 8,9 prosenttia ja vasemmistoliittoa 8,2 prosenttia. Rkp on säilyttänyt 4,2 prosentin kannatuksensa.

Taloustutkimuksen viime kuussa toteuttamassa kyselyssä noin tuhatta suomalaista pyydettiin nimeämään valmiiksi annetuista vaihtoehdoista kymmenen henkilökohtaista arvoaan. Saman verran nimettiin Suomen tämänhetkisiä kansallisia arvoja ja maamme tavoiteltavia arvoja. Suomalaisten henkilökohtaisten arvojen kärjessä olivat perinteiset rehellisyys, välittäminen ja perhe, mutta Suomen nykyarvoiksi useimmat nimesivät byrokratian, työttömyyden ja epävarmuuden tulevaisuudesta. Professori Markku Wilenius Woima-säätiöstä pitää yksilön ja yhteiskunnan arvojen ristiriitaa huolestuttavana.
Suomalaisten näkemykset nyky-yhteiskunnan arvoista
1. Byrokratia
2. Työttömyys
3. Epävarmuus tulevaisuudesta
4. Koulutusmahdollisuudet
5. Hukatut voimavarat
6. Lyhytnäköisyys
7. Sananvapaus
8. Rauha
9. Kateus
10. Demokratia
- Kysymys on sekä taloudellisesta että yhteiskunnallisesta kriisistä, ehkä myös sosiaalisesta ja kulttuurisesta kriisistä. Tutkimuksen mukaan yhteiskunnalta toivotaan ennen kaikkea demokratiaa, köyhyyden vähentämistä ja vanhuksista huolehtimista.

Entinen kirurgi Tammy Banovic, 52, saapui tiistaina oklahomalaiselle lentokentälle pelkissä rintaliiveissä ja pikkuhousuissa. Pyörätuolissa istuen hän odotteli turvatarkastukseen pääsyä.
Syynä Banovacin tempaukseen oli hänen mukaansa edellinen kokemus lentokentältä. Banovac tarkastetaan aina käsin, koska hän käyttää pyörätuolia. Kaksi viikkoa sitten hän tunsi yksityisyytensä loukatuksi, sillä käytäntöön otetut tarkastukset ovat yhä perinpohjaisempia.
Jos se tapahtuisi jossakin muualla, se olisi seksuaalista häirintää, Banovac sanoi The Oklahoman -lehdelle. Tarkastus ja kuulustelu kestivät tunnin, eikä Banovac ehtinyt Phoenixin-lennolleen. Häntä käskettiin palaamaan seuraavana päivänä uudestaan.Näin Banovic myös teki. Ujostelematon nainen oli jälleen paikalla rintaliiveissä ja pikkuhousuissa. Tällä kertaa turvatarkastus meni läpi ja Banovic pääsi koneeseen - sen jälkeen, kun oli verhonnut itsensä t-paidalla. Katso http://www.youtube.com/watch?v=4zFi18ioqYk&feature=player_embedded

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Keskipohjanmaa 04.12.2010 Torvenkylälle lastensuojeluyksikkö. Kalajoen talousarviossa painottuvat tonttitarjonta ja perusturva.
Toinen lehtileike: Keskipohjanmaa 04.12.2010 Anssi Ainali vääntää Las Vegasin MM-kisoissa.

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/

Jukka Kemppinen http://kemppinen.blogspot.com/

Kari Uoti http://www.kariuoticonsulting.fi/blog

Timo Soini http://timosoini.fi/

Terveys ja liikunta

Paino 101,7 kg, verenpaine 177 / 103, lepopulssi 55.

Loppukevennys

- Oletko rakastunut nyt ensimmäistä kertaa? – Olen ja tämä on niin ihanaa, että toivonpa totisesti, ettei tämä kerta jää viimeiseksi.

- Mitä eroa on nykynuorisolla ja perunalla? – Peruna on kasvatettu.

- Miksi miesten palkat eivät riitä mihinkään? – Koska – taloustutkimuksen mukaan – naiset saavat kaksi kolmasosaa miesten palkoista.

Miljonääri oli sairastunut ja sukulaiset hälyttivät lääkärin paikalle. Kun tohtori oli tutkinut potilaan ja teki lähtöä omaiset supisivat eteisessä: - Onko toivoa? – Ei, vastasi lääkäri. – Hän paranee parissa päivässä.

- Vaimosi sanoi, ettet ostanut muuta, kuin ikkunalasia? – Kittiä kanssa.

- Mikä on kannibaalin mieliruoka? – Vaniljaeskimo.

Pane lapsi asialle – mene perässä pyyhkimään.

- Mitä tomppeli hokee, kun laittaa alushousuja jalkaansa? – Ruskea taakse, keltainen eteen…

- Mikä on piereskelijän lempilause? – Perästä kuuluu.

- Käyt sä pissalla? – Joo. – Meidän auto käy ainakin bensalla.

Jos neljä ihmistä viidestä kärsii ripulista, niin yhden täytyy nauttia siitä!

- Mitä eroa on lakimiehellä ja kakalla? – Hätä ei lue lakia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti