maanantai 31. toukokuuta 2010

31.05.2010


Hyvä rantareitti joko kävellen tai pyörällä.


Rentukoita.

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 5 C, päivällä + 14 C tuuli 5 m/s

Tapahtumat

Lauantaina klo 19 aikaan Kalajoen merisärkillä Tuomipakkaintiellä ajeli tamperelainen keski-ikäinen autoilija h-autoa alkoholin vaikutuksen alaisena ja puhalsi poliisin pysäytyksen jälkeen alcolmeteriin 1,55 o/oo . Asiaa tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena.

Uutiset

Oikeuskansleri Jaakko Jonkkaa kiinnostaa, onko Vanhanen ollut esteellisenä päättämässä RAY:n tuista Nuorisosäätiölle, joka puolestaan on tukenut Vanhasta presidentinvaaleissa yli 23 000 eurolla.
Vanhanen on julkisuudessa kiistänyt myöntäneensä itselleen vaalitukia ja sanonut, ettei edes tiennyt saamiensa tukien määrää.

Lapin syyttäjänviraston kihlakunnansyyttäjän mukaan Kuusamon poliisi ei toiminut väärin, kun se jätti takavarikoimatta luvattomaan aseen henkirikoksesta epäillyltä mieheltä. Miehen epäillään ampuneen entisen avopuolisonsa äidin viime helmikuussa. Epäillyn entinen avopuoliso kertoi ilmoittaneensa poliisille ampuma-aseesta ennen surmaa. Hän oli saanut varoituksia sen olemassaolosta epäillyn lähipiiriltä. Miehellä oli voimassa lähestymiskielto entistä avopuolisoaan ja heidän yhteistä lastaan kohtaan sekä myös ex-puolison vanhempien kotiosoitteeseen.

Suomen velkaisimmat kunnat:
1. Hanko 4596
2. Finström 4576
3. Reisjärvi 4452
4. Haapajärvi 4444
5. Soini 4266
6. Kannonkoski 4076
7. Siikalatva 3967
8. Raahe 3901
9. Kemi 3861
10. Pietarsaari 3 818
11. Utsjoki 3779
12. Nivala 3755
13. Ylivieska 3706
14. Pelkosenniemi 3675
15. Kotka 3658

Yhdysvaltain viranomaisten mukaan Meksikonlahden öljytuho on pahin ympäristökatastrofi Yhdysvaltain historiassa. Maan viranomaiset ovat BBC:n mukaan varautuneet todella pelottavaan skenaarioon: öljyä voi vuotaa mereen jopa elokuuhun saakka.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee Seto-kansaa. Setojen historiallisesta asuinalueesta suurin osa jäi Venäjän puolelle Viron uudelleen itsenäistyttyä.

Terveys ja liikunta

Paino 107,6 kg, verenpaine 159/102, lepopulssi 60. Syntymäpäiväni jälkeen alkoi uusi liikunnallinen elämä. Pyöräily 25 km/484 km, kävely 4 km, uinti 1000 m/7000 m. Lahjakortilla ostin uudet lenkkarit ja toisella lahjakortilla ostin 10 kerran uintilipun. Pyöräretken havaintoja tänään: voikukat kukkivat, samoin rentukka, suo-orvokki, metsätähti, mesimarja, suopursu, hilla, herukka. Mustikka on jo pääosin kukkinut. Lenkillä näin myös jäniksen Vihasniemessä.

Loppukevennys

Asiakas huusi tarjoilijan luokseen, osoitti keittolautastaan ja sanoi: - Haluaisin todellakin tietää, mistä tämä on tehty! – Enpä usko, vastasi kokki keittiössä.

Mitä yhteistä on kuukautisilla ja palkalla? – Molemmat tulevat kerran kuukaudessa ja kestävä noin viikon.

Miksi todella pihit miehet kosivat useimmiten syksyllä? – Saadakseen rukkaset ennen pakkasten alkamista.

Vankikarkuri jäi kiinni ja häntä alettiin kuulustella: - Miksi karkasit vankilasta? – Siellä oli huono ruoka. – Millä sahasit kalterit poikki? – Paahtoleivällä.

Mitä eroa on piispa Huovisen ja piispa Kantolan välillä? – Piispa Huovinen ei vastusta naispappeutta ja piispa Kantola ei vastusta naispappeja.

Mikä on huonoin koskaan menestynyt Hesburgerin ateria? – Sukat makkaralla.

Tanja Karpelan tytär Korkeasaaressa: - Katso äiti, tuo apina on aivan kuin Sauli-setä! – Hyi, ei noin saa sanoa! – Mutta ei kai apina ymmärrä, mitä minä sanon?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti