maanantai 3. toukokuuta 2010

MA 03.05.2010

Kansanedustaja Anna-Maja Henriksson avasi näyttelyn

Päivän sää

Lämpötila + 5 C, tuuli 4m/s

Tapahtumat

Tein Kalajoki-näyttelyyn historiikit valmiiksi. Nyt niitä on kaikkiaan 100 eri juttua Kalajoesta. Tein viimeiset opasteet näyttelyyn. Nyt näyttely on valmis virallisesti avattavaksi. Esittelypuheenvuoroni on valmis. Lähetin eilen Facebookin kautta kutsun n. 6000:lle. Lähetin sähköpostitse varmistuksen vielä Kalajoen kaupunginvaltuutetuille sekä tiedotusvälineille.

Kalajoki-näyttelyn virallinen avaus oli tänään. Olen erittäin tyytyväinen avaustilaisuuteen. Paikalla oli n. 45-50 henkeä. Tilaisuuden henki oli erinomainen. Kansanedustaja Anna-Maja Henrikssonille suuret kiitokset avauspuheenvuorosta. Olen erittäin tyytyväinen avaustilaisuuteen. Tilaisuuden avasi Alnus ry:n puheenjohtaja emeritius-professori Matti Palo. Erkki Aho esitteli näyttelyn taitelijat Markku Hakolan, Oma Orellin, Leo Takalon ja Ivan Georegievin. Taitelija Heikki Myllylahti ei päässyt tulemaan paikalle. Tero Översti soitti kaksi Unto Jutilan säveltämää laulua, joista toinen oli Kalajokivalssi. Kansanedustaja Anna-Maja Henriksson avasi näyttelyn. Hän muisteli lapsuusaikaansa Kalajoen pappilassa ja isoisäänsä V.H. Kiviojaa, joka halusi lapsenlapsien kutsuvan itseään faariksi. Henriksson käsitteli avauspuheessaan kulttuurin suurta merkitystä.
Kolme Kalajoen kaupunginvaltuutettua oli paikalla, mutta virkamiehet loistivat poissaolollaan. Paikallislehdet olivat paikalla, mutta muut tiedotusvälineet loistivat poissaolollaan. Onneksi on internet ja tieto leviää.

Katso valokuvat: http://picasaweb.google.com/htilus/KalajokiNayttelyMetsakulttuurikeskusTapionTupaHiekkasarkat#

Uutiset

Yleisradion uusi toimitusjohtaja saa selvästi parempaa palkkaa kuin edellinen. Lauri Kivisen kuukausipalkka on Ylen mukaan 25 000 euroa. Huhtikuun lopussa johtajan tehtävät jättäneelle Mikael Jungnerille maksettiin noin 16 500 euroa kuukaudessa.

Eduskunnan taksikuittikuningattareksi paljastunut Maria Guzenina-Richardson selittää Uudelle Suomelle huimia taksilaskujaan. Tänään 7 Päivää -lehti kertoi ajokorttinsa hyllylle menettäneen demariedustajan huristelleen vuoden alun ja maaliskuun lopun välillä veronmaksajien rahoilla 2600 eurolla.

Terveys ja liikunta

Paino 106,1 kg, verenpaine 169/104, lepopulssi 68.

Loppukevennys

Miten seitsemäntoista demaria saadaan mahtumaan Bemarin takapenkille? – Heitetään sinne ensin ministerinsalkku.

- Hai, pitäis saada kännykkä, sanoi Valde sossussa. – Mihinkäs te sitä tarvitsette? ihmetteli virkailija. – Jos sattuis joku soittamaan ja tarjoomaan töitä!

Mitä eroa on sikarilla ja anopilla? – Sikarissa on parasta ensimmäinen henkäys ja anopissa viimeinen.

Mikä joululaulu tuo mieleen Suomen yleisurheilumaajoukkueen? – En etsi valtaa, loistoa, en kaipaa kultaakaan.

Mikä ero naisen ja miehen pierulla? – Naisen pieru tulee hiljempaa, koska se tulee kolmion takaa.

Miksi Raimo Häyrinen siirrettiin toisiin tehtäviin? – Koska pelaajat eivät enää pystyneet pelaamaan siihen tahtiin kuin Häyrinen selosti.

Mikä on maailman kevein vempele? – Miehen sukuelin, sehän nousee ajatuksen voimasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti