maanantai 24. toukokuuta 2010

MA 24.05.2010


Tuomet kukkivat
Päivän sää

Lämpötila aamulla + 7 C, tuuli 3 m/s. Päivällä + 10 C, sadetta.

Tapahtumat

Lähetin aineistoa eräälle talotehtaalle koskien Kalajoki-näyttelyä ja mahdollisia yhteistyökuvioita Kuopion asuntomessuilla.
Lähetin valtakunnansyyttäjävirastolle aineistoa PR-talojen konkurssivyyhden selvittämiseksi.
Pidin tänään vuosikokousesitelmän Alnus ry:n vuosikokouksessa Kannuksessa. Toimin myös vuosikokouksen puheenjohtajana.

Uutiset

Tasavallan presidentti Tarja Halonen on nimittänyt Juha Rehulan (kesk.) sosiaali- ja terveysministeriksi. Rehula seuraa tehtävässä Liisa Hyssälää (kesk.), joka siirtyy syksyllä Kelan pääjohtajaksi. Keskustan puoluehallitus ja eduskuntaryhmä päätyivät esittämään Rehulaa aamupäivän kokouksessaan.

Lappeenrannan kunnanvaltuuston sosiaali- ja terveyslautakunnassa vihreiden varajäsenenä toimineen Tufairi Kawawan kerrottiin viime viikolla saaneen tuomion lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä vuonna 2008. Paljastuksen jälkeen Kawawa jätti eroanomuksensa - tosin vedoten muuttoon pois paikkakunnalta.

Egyptiläisen isoäidin Eveline Fadayelin on poistuttava maasta ennen kesäkuun puoliväliä.
Itä-Uudenmaan poliisi kehotti häntä maanantaina ostamaan matkalipun kotimaahansa. Fadayel on saanut ainakin kaksi kielteistä oleskelulupapäätöstä. Hän on omaistensa mukaan riippuvainen Suomessa asuvista lapsistaan eikä pärjäisi yksin Egyptissä.

Kaustisen Kansanmusiikkisäätiö ei pääse velkasaneeraukseen. Pohjanmaan käräjäoikeus on hylännyt säätiön velkasaneeraushakemuksen. Säätiö aikoo valittaa päätöksestä. Ratkaisu perustuu verohallinnon esittämiin perusteisiin, joiden mukaan säätiö ei voi olla saneerausmenettelyn kohteena.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee matkustajakoneen syöksymistä rotkoon Etelä-Intiassa. Lähes 160 ihmisen elämä päättyi onnettomuudessa.

Televisiosta katsottua

Tshekki palasi jääkiekon maailmanmestariksi viiden vuoden tauon jälkeen, kun se kaatoi MM-turnauksia kahtena edellisenä vuotena dominoineen Venäjän loppuottelussa maalein 2-1. Tshekin finaalisankariksi nousi maalivahti Tomas Vokoun, joka päätti Venäjän miltei kolmen vuoden ja 27 ottelun mittaisen voittoputken MM-jäillä.
Petteri Nummelin valittiin jo viidennen kerran jääkiekon MM-kisojen tähdistökentälliseen. Näissä kisoissa puolustajien pistepörssin tehoilla 1+6=7 voittanut Nummelin on ollut tähdistössä myös vuosina 2000, 2001, 2006, ja 2007. Suomalaispuolustaja arvostettiin myös kisojen parhaaksi puolustajaksi.

A-studiossa esitettiin jälleen paljastuksia keskustan vaalirahakuviosta Lemmikäisen kanssa. Kierrätystä, kierrätystä, kierr….

Terveys ja liikunta

Paino 106,9 kg, verenpaine 175/104, lepopulssi 63.

Loppukevennys

- Onko sinulla alkoholiongelma, kysyi keikkajärjestäjä Kari Tapiolta. – Ei niin kauan kuin Alko on auki.

Ruotsalainen tyttö oli hiihtämässä isänsä kanssa kauniina kevättalven päivänä. Lumi oli jo paikoin sulanut ja suksia oli välillä kannettava. – Uh, inhottaa jo tulossa oleva kesä” sanoi tyttö. – Miksi, kysyi isä. – Silloin on kannettava suksia koko ajan.

Kaksi pikkupoikaa jutteli lastentarhan pihalla: - Olen saanut uuden isän! – Aijaa, mikä sen nimi on? – Kristian. – Hän on kiva! Hän oli meidän isä viime talvena.

- Mieheni ja minä vihaamme toisiamme, totesi Mervi Nykänen. – Miksette sitten eroa, kysyi psykiatri. – Ei, niin helpolla hän ei pääse.

- Matti ja Mervi ovat lähes erottamattomia. – Onko noin? – On, viimeksi tarvittiin neljä poliisia erottamaan heidät.

Jenni istui Kimin vieressä uudessa Mersussa ja sanoi: - Voisit hyvin antaa minun ajaa, olen jo tarpeeksi vanha! – Sinä kyllä – mutta auto ei.

Mustalainen povasi Paavo Lipposelle: - Te olette naimissa. – Niin olen. – Olette kahden lapsen isä. – Oho, nyt meni pieleen! Minä olen kolmen lapsen isä. – Niinhän te luulette.

Katso: http://www.youtube.com/watch?v=-A8OpnX_ZO4&feature=related

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti