torstai 13. toukokuuta 2010

TO 13.05.2010


Miisa Rahkola ja Mephisto
Eräs ratsastaja putosi hevosen selästä ja hevonen valitsi vauhdikkaasti oman reittinsä.

Päivän sää

Lämpötila aamulla +2 C, päivällä + 25 C, tuuli 4 m/s. Uudet lintuhavainnot tältä päivältä: jouhisorsa, sinisorsa, meriharakka ja haarapääsky.

Tapahtumat

Kävin katsomassa ratsastuskilpailuja Kalajoen raviradalla. Tulokset http://kipa.ratsastus.fi/modules/system/stdreq.aspx?P=2&VID=default&SID=191787696212601&A=open%3asrlui%3ac2%3a%3a5118%3aESTER&S=3&C=31794

Tänään tuli Keskipohjanmaan välissä lehden 24-sivuinen Keskipohjanmaa kulttuurikesä-lehti. Lehden sisällöstä päätellen Kalajoella ei ole ensi kesänä kulttuuria tarjolla.

Uutiset

Pyhäjärven Latvasiin polttoaineen loppumisen takia tien reunaan jätetty henkilöauto sytytettiin palamaan12.5. klo 14.40 - 14.54 välillä. Henkilöauton takalasi oli rikottu, josta liekit löivät ulos autosta palosta ilmoittaneen henkilön tullessa paikalle. Muita ei tapahtumapaikalla enää ollut. Palosta jotain tietäviä pyydetään ottamaan yhteyttä poliisiin.

Haapajärvinen nuori nuori mies ajoi henkilöauton ojaan Niittykadulla Haapajärvellä tiistaina iltapäivällä. Poliisi epäilee autoa kuljettanutta nuorta miestä törkeästä rattijuopumuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja liikennerikkomuksesta. Autossa matkustaja ollutta nuorta haapajärvistä naista epäillään kulkuneuvon luovuttamisesta juopuneelle ja ajo-oikeudettomalle.
Autoa kuljettanut nuorukainen puhalsi poliisin alkometriin 1,42 promillen lukemat.
Auton kuljettaja loukkaantui niin, että hänet jouduttiin kuljettamaan sairasautolla Oulun yliopistolliseen sairaalaan. Miehen kuljettama auto romuttui käyttökelvottomaksi.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee Kalajoen valtuustoseminaaria otsikolla etä- ja itsepalvelu lisääntyy.
Toinen lehtileike on Hanna Halmeenpään yleisönosastokirjoitus Esteetön ydin-Suomi. Erinomaisen selkeä kirjoitus ydinvoima-asioista.
Kolmas lehtileike käsittelee Cameronin valintaa Britannian pääministeriksi.

Televisiosta katsottua

Leijonat pelasi itsensä jatkoon Saksan MM-kisoissa vaikeimman kautta. Yhdysvallat johti alkulohkon päätösottelussa Suomea vastaan 1–0 vielä ottelun puolivälissä. Tappio olisi tarkoittanut pelien jatkumista karsintasarjassa, ja Suomen jääkiekkohistorian surkeinta suoritusta.
Kova työnteko kuitenkin palkittiin, ja Leijonat voitti ottelun 3–2 Leo Komarovin, Jarkko Immosen ja Sami Kapasen maaleilla. Leijonien voiton takeena oli maalivahti Petri Vehanen, joka torjui käytännössä kaiken mahdollisen. Vehaselle merkittiin 20 ja Yhdysvaltain Scott Clemmensenille peräti 40 torjuntaa.

Venäjä selvitti jääkiekon MM-kisojen A-alkulohkon pistemenetyksittä kaadettuaan päätöskamppailussaan Valko-Venäjän 3-1. Suomen kanssa samaan välisarjalohkoon tulevan Venäjän marssia voittoon tahditti KHL:n runkosarjan pistepörssin voittanut Atlant-hyökkääjä Sergei Mozjakin tehoillaan 1+1.

Terveys ja liikunta

Paino, verenpaine 167/102, lepopulssi 59. Pyöräily 25 km/228 km.

Loppukevennys

Mikä on jokaisen turkulaisen metsästäjän unelma? – Saara Karhu.

- Mitä turkulaisnainen sanoi kyllästyttyään tavalliseen seksiin poikaystävänsä Joukon kanssa? – Tois pualt, Jokke!

Miksi turkulaiset panevat perunanlastuihin suolaa? – Koska pussin kyljessä lukee: Pan suolaa.

Milloin tietää olleensa liian kauan naimisissa? – Kun vaimossa ei ole muuta kiinteää kuin kulut ja miehessä muuta jäykkää kuin asenne.

Mitä yhteistä on blondilla ja Ikean huonekaluilla? – Molemmilla on ruuvit löysällä ja kun ne vie kotiin, niin jalat leviää heti.

- Meijän poika on oikee rehellisyyen perikuva, Manne selitti kaverilleen. Jos joltakulta jotakii häviää, niin meijän pojalta se heti löytyy!

Sirkusseurue joutui kolariin – osa pelleistä meni lyttyyn.

Kilpailija kaatui – polkupyörä jatkoi yksin
http://www.stara.fi/2010/05/13/kilpailija-kaatui-polkupyora-jatkoi-kisaa-yksin/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti