keskiviikko 26. toukokuuta 2010

Ke 26.05.2010

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 1 C, pieniä heikkoja sadekuuroja, päivällä lämpötila + 11 C

Tapahtumat

Lähetin oikeusministeri Tuija Braxille sähköpostia, jossa pyysin ministerin apua asioideni käsittelyn nopeuttamiseksi. Oulun poliisi kuulusteli minua puhelimitse varatuomari Mikko Kovalaisen tutkintapyynnön johdosta. Kovalaisen pelleily saa näköjään edelleenkin jatkua, vaikka KRP siirsi Kovalaista koskevat asiat valtakunnansyyttäjävirastolle. Vaadin asiassa loppulausunnon antamista ja sen myös saan. Tutkinnanjohtajana asiassa on jälleen esteellinen Tapani Tasanto ja loppulausunnossa voin esittää kaikki Mikko Kovalaista koskevat rikosasiat todistusaineistoineen ja poliisin on ne tutkittava, koska ne tulevat rikostutkinnan yhteydessä esille. Asiaa menee minun toimestani suoraan myös valtakunnansyyttäjäviraston tutkintaan.

Vieraskirjan mukaan eilen on vieraillut Kalajoki-näyttelyssä Oulun läänin taidetoimikunnan pääsihteeri Ulla Lassila. Tein tämän huomion suurella kiitollisuudella. Valitettavasti itse en sattunut olemaan paikalla näyttelyssä jotta olisin voinut esitellä hänelle näyttelyn historiikkeineen.
Tänään näyttelyssä vieraili sieviläinen koululaisryhmä, jolle Leo Takalon kanssa esittelimme näyttelyä.

Tänään oli lehdissä 60-vuotispäivähaastatteluja. Keskipohjanmaassa ja Kalajokilaaksossa oli hyvät jutut, joista suuret kiitokset toimittajille Pia Räihälälle ja Kaisa Hietalalle. Kalajoenseutu-lehti oli uhrannut haastatteluuni kokonaisen sivun. Terttu-Liisa Tokola oli tehnyt erittäin hyvän jutun. Tuhannet kiitokset Terttu-Liisalle. Kiitosten kanssa minä en nuukaile, mutta ne pitää ansaita. Terttu-Liisa on ne ansainnut.

Minun periaatteeni on: terve sielu terveessä ruumiissa ja toimintatapani on: avoimuus, rehellisyys, oikeudenmukaisuus, tasapuolisuus ja lainmukaisuus. Minulle on ollut äärettömän raskasta joutua syyttäjä Sulo Heiskarin ja poliisi Raimo Ollilan tekojen kohteeksi. PR-talojen konkurssivyyhdessä, jossa syyttäjä Sulo Heiskarilla on keskeinen rooli, olen menettänyt omaisuuteni, kunniani ja maineeni. Myös kymmenien muiden henkilöiden taloudelliset vahingot ja henkiset kärsimykset ovat järkyttävän suuria näiden henkilöiden toiminnasta johtuvia. Olen joutunut kärsimään Kalajoen entisen kunnanjohtajan Torsti Kalliokosken tekojen sijaiskärsijänä. Torsti Kalliokoski olisi minun oikeustajuni mukaan pitänyt tuomita Rahjan saariston Natura Life-rahoitushakemuksen johdosta, mutta minut tuomittiinkin siitä, että olisin loukannut Torstin kunniaa. Kalajoen työvoimatoimiston entinen johtaja Tapio Lahola olisi minun mielestäni pitänyt tuomita teoistaan, mutta minut tuomittiin Laholan kunnianloukkauksesta, kun toi tosiasiat esille. Poliisi ei tutki, syyttäjä ei syytä eikä laillisuusvalvoja näe asioissa mitään laitonta rikoksista puhumattakaan. Tämä on oikeusvaltio Suomi, mikä Transparensy Internationalin selvityksen mukaan kuuluu maailman neljän heikoimman oikeusvaltion joukkoon yhdessä Perun, Kamerunin ja Indonesian kanssa.

Kalajoki-lehdessä ei ollut syntymäpäivähaastatteluani. Päätoimittaja Anne Mattila teki jutun ja laittoi sen tarkistettavakseni. Kun kysymys on 60-vuotispäivähaastattelusta ja haastattelussa esiintyy sanat: Erkki ja siihen yhdistettynä pahaa oloa, epärehellisenä, ilkeänä, vastarannan kiiskenä, puoluetoveri, populisti jne. niin katsoin, että tällaisen haastattelun julkistaminen, mikä perustui toimittajan näkemykseen, ei ole tarpeellista.
Olin jo aikaisemmin lopettanut Kalajoki-lehden tilauksen, koska lehti minun saamien tietojen mukaan ainoana lehtenä julkaisi Rovaniemen hovioikeuden tuomion, joka vuoren varmasti oli väärä ja oli syntynyt syyttäjä Sulo Heiskarin ja poliisi Raimo Ollilan rikolliseksi epäiltävän toiminnan seurauksena. Kalajoki-lehti jätti myös uutisoimatta paikkakunnan johtavan urheiluseuran Kalajoen Junkkareiden 80-vuotisjuhlat. Olen pyrkinyt omalta osaltani vaikuttamaan siihen, että perinteisen Kalajoki-lehden tie kovassa paikallislehtitaistelussa olisi helpompi. Sovimme Kalajoki-näyttelyn markkinointitoimenpiteestä Kalajokilehden kanssa, koska kumpaakin yhdisti Kalajoki-sana. Olen nyt kuitenkin pettynyt tähän lehden ikään kuin pohjois-korealaiseen toimintatapaan, mikä ei mielestäni lupaa hyvää tulevaisuutta Kalajoki-lehdelle.

Uutiset

Pohjois-Korea ilmoitti tiistaina katkaisevansa kaikki suhteensa Etelä-Koreaan. Päätös oli vastaus Etelä-Korean aloittamiin pakotetoimiin. Pohjois-Korea sanoi irtisanoutuvansa maiden välisestä hyökkäämättömyyssopimuksesta. Lisäksi kaikki hallitusten välinen yhteistyö ja viestiliikenne oli määrä katkaista. Pohjois-Korea aikoi lisäksi karkottaa eteläkorealaiset työntekijät yhteiseltä teollisuusalueelta, joka sijaitsee Pohjois-Koreassa. Etelä-Korea puolestaan alkoi asentaa kovaäänisiä Pohjois-Korean rajalle aloittaakseen propagandalähetykset, jotka taukosivat kuusi vuotta sitten.

Keskustan kannatus on laskenut roimasti toukokuussa. YLE Uutisten Taloustutkimuksella teettämässä kyselyssä keskustaa kannattaa nyt 18,6 prosenttia vastaajista. Laskua huhtikuusta on peräti kaksi prosenttiyksikköä. Kokoomus on yhä suurin puolue 23 prosentin kannatuksella. SDP:tä puolestaan kannatti 21,3 prosenttia vastanneista. Perussuomalaisilla on raju nousu. Perussuomalaisten kannatus on noussut lähes kahdella prosenttiyksiköllä 9,6 prosenttiin. Hallituspuolue vihreiden kannatus oli 10,3 prosenttia, eli samalla tasolla kuin huhtikuussa. Vasemmistoliittoa kannatti 7,7 prosenttia, kristillisdemokraatteja 4,2 ja RKP:tä 3,7 prosenttia vastanneista. Kyselyyn vastasi lähes 2900 suomalaista ja sen virhemarginaali on 1,6 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Erkin kommentti: Perussuomalaisten yksi nousun syy voi olla Facebook. Siellä samanhenkiset saavat uskonvahvistusta ja nyt uskalletaan olla perussuomalaisia. Tullaan tutuiksi ja puhutaan asiat selviksi. Kreikka-tuki ja ydinvoimapäätökset ovat juuri tällaisia asioita, jotka vaikuttavat kansalaisten mielipiteeseen ja näkyvät gallupeissa.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee kansanmusiikkisäätiön toimintaa. Surkea talous kaatoi saneerauksen, on uutisen otsikko.
Toinen lehtileike käsittelee Alavieskan taloutta. Tarvitaan lisää väestöä, verotuloja ja vuosikatetta. Totuus on se, että Alavieskan on katseltava kuntalaistensa kannalta parasta vaihtoehtoa palveluiden turvaamisessa.
Kolmas lehtileike käsittelee Korean tilannetta. Neljäs lehtileike on Jukka Aniaksen kolumni Vallaton puheenjohtaja? Anias kirjoittaa pisteliääseen sävyynsä Maastohiihto ry:n puheenjohtajan Reijo Alakosken toiminnasta.

Terveys ja liikunta

Paino 106,9 kg , verenpaine 150/94, lepopulssi 70, yskä vaivaa vielä ja siksi liikuntaa ei ole voinut harrastaa.

Loppukevennys

- Valehtelet saatana, sano Härmän flikka, kun poika rakkaudentunnustuksen teki.

- Herra parantakhon, sanoo flikka, kun piikuus meni.

- Vikansa kullakin, sanoo flikka, kun huarin teki.

Miestä oli ammuttu hirvenä ja uhri todisti, että hän oli huutanut: - En ole hirvi. Tuomari tiukkaa syytetyltä, kuinka tämä ei ollut ottanut huutoa huomioon. Syytetty vastaa onnettomana: - En kuullut kahta ensimmäistä sanaa.

Mies oli häipynyt syysaamuna kotoaan jo ennen kuin vaimo heräsi ja palaili illalla myöhään kotiin. Eukko oli hurjana ja vaati selitystä. – No kun poikien kanssa menin krouviin aamukaljalle, niin siellä oli muutama hyvännäköinen kimuli ja meillä alkoi juttu luistaa ja ….aloitti äijä selitystään. – Älä valehtele, karjaisi eukko, livistit taas poikien kanssa metsälle. Kyllä minä huomasin, kun saappaat ja pyssy olivat poissa!

Vielä kaksikymmentäluvulla monien sanomalehtien suurena pulmana oli uutisten saanti lähiseudulta. Kansainväliset uutiset saksittiin suuremmista lehdistä. Hiljaisena kesäkautena, jolloin kaikki kyläkirjeenvaihtajat olivat heinätöissä, Torniossa ilmestyneessä lehdessä oli yksi ainoa paikallinen juttu. Se kuului näin: ”Mennä yönä kuultiin kovaa huutoa joen takaa. Mikähän siellä niin huuti?”

Erään nimeltä mainitsemattoman lehdenjulkaisijan motoksi on väitetty: ”Kun valheeseen lisää vähän omiaan, niin se myy paljon paremmin”.

Katso: Suut makiaksi http://www.youtube.com/watch?v=0qmoIZLIEeM&feature=fvsr

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti