keskiviikko 12. toukokuuta 2010

KE 12.05.2010


Kalajoen keskustaa ennen; vanha kemikalio mukana


Kalajoen keskustaa nyt; vanha kemikalio poissa

Päivän sää

Lämpötila aamulla +5 C, sadetta, päivällä + 14 C, tuuli 2m/s

Tapahtumat

Kävin tänään Rautiossa äitini luona istuttamassa orvokit. Samalla kävin hakemassa asiapapereita Rautiosta erään vaikean asian selvittämiseksi. Asian selvittämistä vaikeuttaa epäily Kalajoen poliisin ja Ylivieskan poliisin virkarikoksista.

Uutiset

Kohuttu Tiitisen lista pysyy salaisena. Korkeimman hallinto-oikeuden keskiviikkona antaman ratkaisun mukaan suojelupoliisin ei tarvitse julkistaa listaa. Listan julkistamista vaatinut toimittaja Susanna Reinboth pettyi KHO:n ratkaisuun. Katso KHO:n päätös http://static.iltalehti.fi/kuvat/liitteet/Tiitisen%20lista%20päätös%20120510.pdf

Tästä on kysymys. Katso
Vasemmalta ohi – Alpo Rusin kirja
http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2010/05/vasemmalta-ohi-alpo-rusin-kirja.html

Neuvostotiedustelu Suomessa ja suomettuminen
http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2010/05/neuvostotiedustelu-suomessa-ja.html

Lähetin ylläesitetyt linkit Helsingin Sanomien, Iltasanomien, Iltalehden ja Uuden Suomen keskustelupalstoille. Yksikään lehti ei julkaissut niitä. Näin vapaa, tehokas ja sensuurista vapaa on Suomen lehdistö.

KHO:n tiistainen päätös sallia niin sanotun Tiitisen listan salassapito saa purevaa kritiikkiä tutkijoilta. Helsingin yliopiston hallinto-oikeuden professori Olli Mäenpää kritisoi korkeinta hallinto-oikeutta siitä, että se on piiloutunut suojelupoliisin selän taakse. Helsingin yliopiston poliittisen historian professori Seppo Hentilä uskoo, että korkeimman hallinto-oikeuden päätöksellä sallia ns. Tiitisen listan salassapito haluttiin suojella listalla olevia henkilöitä. Hentilä muistuttaa, että suojelupoliisin entinen johtaja Seppo Tiitinen on aikaisemmin varoittanut noitavainoista, jos lista julkistetaan.

Espoon hiihtoputki ei saanut valtion investointitukea vaikka valtion liikuntaneuvosto suositti lausunnossaan yksityisen hiihtoputken tukemista 500 000 eurolla.
Kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin perusteli kielteistä ratkaisuaan sillä, että mikään hiihtoputki ei ole aiemmin saanut valtionavustusta veikkausvoittovaroista.

Entistä poliisiosaston rikostarkastajaa Keijo Suuripäätä koskeva oikeusjupakka saattaa päättyä vielä tuomion purkamiseen. Suomi joutuu maksamaan korvauksia epäreilusta lahjusoikeudenkäynnistä
Oikeuskansleri Jaakko Jonkka esittää, että korkein oikeus poistaisi vuonna 2002 antamansa tuomion. Jupakka liittyy Belgiassa vuonna 1998 ajettuun poliisien EM-ralliin. Kartanlukijana toiminut Suuripää muun muassa keräsi sponsoritukea yritykseltä, jolta ministeriön poliisiosasto hankki laitteita. Hän sai päiväsakkoja. Jonkan mukaan tuomio pitäisi poistaa, koska oikeudenkäynti oli ihmisoikeussopimuksen vastainen.

Televisiosta katsottua

Katsoin eilen illalla ottelun, jossa Slovakia voitti Valko-Venäjän numeroin 4-2.

Terveys ja liikunta

Paino 107,2 kg, verenpaine 161/107, lepopulssi 60. Aamujumppa 30 minuuttia.

Loppukevennys

Ruotsinsuomalainen oli palaamassa vanhaan kotimaahansa, mutta kuinka sattuivatkaan Tukholmassa rahat loppumaan. No, hätä keinot keksii. Hän meni tukholmalaiseen pubiin ja kysyi kuuluvalla äänellä: Olisiko kellään vipata kymmentä kruunua köyhän suomalaisen kotimatkaa varten? Baaritiskin vieressä istunut ruotsalainen ojensi vikkelästi sadan kruunun setelin ja sanoi: Tässä satanen. Ota yhdeksän kaveria mukaasi.

Kun laihialainen ja jurvalainen olivat menossa Amerikkaan, laiva joutui merihätään. Jurvalainen pelkäsi kovasti, mutta laihialainen sano: Mitä sä siinä porajat? Eihän tämä oo meirän laiva ja tulipa onneksi ostettua vain menolippu.

Mitkä olivat sosialismin viisi pahinta vihollista? – Kapitalismi ja neljä vuodenaikaa.

Mitä Venäjän keskuspankin virkailijat tekevät kahvitunnilla? – He ruplattelevat.

Venäläiset iskelmät ovat tunnettuja haikeudestaan. Eräässä viime aikojen suurista hiteistä nainen laulaa seuraavasti: - Mieheni ei välitä minusta, mieheni ei välitä perheestämme/ Niin vähän hän meistä välittää, ettei ole nuorimmaistamme viitsinyt siittää.

Kysymys: Mitä yhteistä on Hiroshiman atomipommilla ja Vesivehmaan jenkalla? Vastaus: Siinä meni nuoret sekä vanhat saman lailla…

Mitä eroa on japanilaisella autolla ja maksalaatikolla? – Maksalaatikossa on rautaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti