perjantai 21. toukokuuta 2010

PE 21.04.2010
Paavo Orvokki

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 6 C, tuuli 1m/s, päivällä + 15 C.

Tapahtumat

Kävin tänään Rautiossa tapaamassa erästä perhettä ja auttamassa heitä heidän vaikeassa asiassaan.
Tänään Kalajokilaakso-lehti teki minusta syntymäpäivähaastattelun.
Tänään oli Tapion Tuvalla yövaellus. Minä olin sen verran väsynyt etten lähtenyt yövaellukselle vaikka sää oli todella kaunis.

Uutiset

Kalajoen kaupunki on laatimassa tuulivoimapuistot mahdollistavia yleiskaavoja kolmelle alueelle jokivarren pohjoispuolelle. TuuliWatti tutkii tuulivoiman mahdollisuutta Pitkäsenkylän alueella. Fortum on kiinnostunut perustamaan Tohkojan tuulipuiston valtatie 8:n ja Oulaistentien väliselle alueelle. Wpd Finland suunnittelee Jokelan tuulivoimapuistoa turkistarha-alueen taakse valtatie kahdeksan tuntumaan.

Jääkiekon MM-kisojen isäntäjoukkue Saksa eteni välieriin Venäjää vastaan kukistettuaan puolivälierissä Sveitsin 1–0. Ottelu päättyi omituiseen joukkotappeluun. Saksa juhli jo riehakkaasti välieräpaikkaansa, ja jäälle oli levitetty palkintojenjakoa varten punaiset matot, kun päätuomarit Tom Laaksonen ja Yhdysvaltain Thomas Stern totesivat, että ottelusta on sekunti pelaamatta.
Matot rullattiin takaisin, ja joukkueet kyyristyivät viimeisen aloitukseen Saksan puolustuspäässä. Päätössummerin soitua joukkueiden välillä alkoi kunnon mylläkkä. Saksan juhlaottelu päättyi omituiseen joukkotappeluun. Jäällä nähtiin vertakin.

Nuori äiti kuoli Britanniassa lääkäreiden ponnisteluista huolimatta epätavalliseen oireeseen: naisen takapuoleen oli jumittunut vessaharja vuosikausiksi. 15-senttinen vessaharja joutui 35-vuotiaan Cindy Cortonin peräreikään epäonnisen känni-illan seurauksena 2005. Corton oli kaatuillut ystävänsä kylpyhuoneessa. Nainen kävi kahdesti lääkärin pakeilla pyytämässä apua. Myös röntgenkuvat otettiin. Lääkärit eivät jostain syystä kuitenkaan uskoneet naisen selityksiä vaivan syystä ennen kuin kahden vuoden kuluttua. Vessaharja oli tuossa vaiheessa jo kiinnittynyt lonkan lihaksiin ja siksi sen poistaminen leikkauksella olisi ollut vaarallista.

MTV:n uutisten tilaamassa mittauksessa keskustan kannatus oli 18,5 prosenttia, jossa pudotusta vuoden 2007 eduskuntavaaleihin on 4,6 prosenttiyksikköä. Mittauksessa suurin puolue on edelleen kokoomus. Kokoomusta ilmoitti kannattavansa nyt 24,1 prosenttia kyselyyn vastanneista, viime vaaleissa kokoomuksen kannatus oli 1,8 prosenttiyksikkö pienempi. Myös perussuomalaiset ovat pitäneet kannatuksena selvästi viime eduskuntavaaleja korkeammalla. Mittauksessa perussuomalaisten kannatusprosentiksi mitattiin 8,7, nousua edellisistä vaaleista 4,6 prosenttiyksikköä. Vihreät on myös pystynyt pitämään nousujohteista kannatusta yllä. Mittauksessa vihreät sai 9,9 prosentin kannatuksen, nousua kolmessa vuodessa on tullut 1,4 prosenttiyksikköä.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee Korpelan Voiman ja Kokkolan kaupungin välistä kiistaa omistusoikeudesta. Korpelan Voima haluaa välttyä keinottelun kohteeksi joutumisen. Juridisesti asia on mielenkiintoinen.
Toinen lehtileike käsittelee kaljaasi Ansion valmistumista Kalajoen Plassilla. Ansio valmistuu kesäksi 2011.
Kolmas lehtileike on nivalalaisen Heikki Häyrisen asiantunteva kirjoitus Kreikan asioista. Miksi pankkeja ei pantu vastuuseen?

Terveys ja liikunta

Paino 106,5 kg, verenpaine 166/103, lepopulssi 57.

Loppukevennys

Ilmoitus: Myytävänä nahkapusero, hirveä.

Virhe pilasi kahvin. Mokasta ei nauttinut kukaan.

Myydään talvikengät, pitovaikeuksien takia.

Ensiavun tärkeimpiä tietoja on, miten lasta tehdään.

Puheenjohtajavalintaa venytti se, että tällä kertaa ei ollut yhtään selvää ehdokasta.

- Kumman näköinen tuo lapsi on? – Niin minustakin.

Miten ennen pysyttiin pitämään maitoja viileinä?

Pikku Kalle meni kauppaan ostamaan maksaa, kurkkua ja munia. Paluumatkalla Kalle jäi polkupyörän alle. Pyöräilijä kysyi, miten kävi. Kalle vastasi: - Munat ratkes, kurkku katkes ja maksa lensi pellolle.

Aikuisen hirven luvalla saa ampua vasankin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti