perjantai 7. toukokuuta 2010

PE 07.05.2010

Kurkia Vihasniemessä.

Päivän sää

Lämpötila + 9 C, kylmä tuuli 4 m/s. Uusia lintuhavaintoja tältä päivältä: lapasotka, tukkasotka, harmaalokki, sepelkyyhky, punarinta, leppälintu ja kangaskiuru.

Tapahtumat

Kävin tänään pyörälenkillä Letolla ja Vihasniemessä. Lintuja oli runsaasti.
Kirjoitin tänään vastauksen Kalajoen entiselle kunnanjohtajalle Torsti Kalliokoskelle, jonka kirjoitus oli Kalajoki-lehdessä.
Katso http://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/2010/05/vastaus-torstille-jotta-totuus-ei.html

Mikko Kovalainen oli hävinnyt juttunsa Kaisa Suomalaista vastaan Espoon käräjäoikeudessa. KRP siirsi Kovalaisen asioiden tutkinnat jo aikaisemmin Valtakunnansyyttäjävirastolle. Kovalaisen minua vastaan tekemissä rikostutkintapyynnöissä syyttäjä on tehnyt syyttämättäjättämispäätökset.
Nyt minun on varmistettava, että Kainuun poliisi ja Valtakunnansyyttäjävirasto ryhtyvät aktiivisesti toimii Suomussalmen tapauksen selvittämiseksi. Siinä Mikko Kovalaisella on keskeinen rooli ja näytöt ovat kiistattomat.

Ylivieskan alueen kuvantekijät pystyttivät tänään oman näyttelynsä Tapion Tuvan alakerran tiloihin. Näyttelyn taso on korkea. Nyt kannattaa tulla Tapion Tuvalle tutustumaan taidenäyttelyihin, sillä tarjolla on kolme korkeatasoista taidenäyttelyä.

Uutiset

Kirkon piirissä tapahtuneita seksuaalisen hyväksikäytön tapauksia tulee yhä ilmi lisää. "Tällä hetkellä luku on 23", kertoo kirkon perhetyön johtaja Martti Esko. Näistä 13 on tullut tietoon viikon sisällä. Myös lestadiolaispiireistä on lastensuojelun tutkijan Johanna Hurtigin mukaan viime viikkoina tullut ilmi uusia tapauksia. Tämän viikon aikana hänen tietoonsa on tullut kolme uutta tapausta ja tiedot useista muista tapauksista ovat tarkentuneet. Nyt Hurtigin tiedossa on liikkeen sisältä neljä tapausta, joissa usea mies on hyväksikäyttänyt samaa pientä tyttöä.

7 päivää -viikkolehti uutisoi torstaina, että Kanerva oli näpytellyt yli 100 tekstiviestiä helsinkiläisessä Ahjo-trendiyökerhossa tapaamalleen parikymppiselle brunetelle.
Lehden mukaan osa myöhään illalla tai keskellä yötä lähetetyistä tekstiviesteistä oli sävyltään flirttailevia; Kanerva oli kiinnostunut muun muassa helsinkiläisnaisen vaatetuksesta sekä naisen seuralaisista.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee TEM:in virkamiehen Taisto Turusen esteellisyyttä ydinvoimapäätöksiä tehtäessä. Ylin energiavirkamies on vaikuttanut Fennovoiman perustamiseen Outokummun hallituksessa. Fennovoiman synnyn jälkeen hän on ollut käsittelemässä ydinvoimahakemuksia ministeriössä. Maalaisjärjellä ajatellen esteellisyys on selvä ja kiistaton.

Televisiosta katsottua

MOT-ohjelmassa kerrottiin Ruukki Groupin asioista. Pörssiyhtiö Ruukki Group on joutunut yritysvaltaajien saaliiksi. Yhtiön pääomistajaksi kaksi vuotta sitten tullut kroatialainen liikemies Danko Koncar on liikekumppaneineen ottanut yrityksen haltuunsa. Ruukki Groupista on kahdessa vuodessa kadonnut 300 miljoonaa euroa, ja yhtiön kassa on lähes tyhjä. Vuoden 2007 osakeannissa kerätyistä 340 miljoonasta eurosta on jäljellä vain muutama kymmenen miljoonaa. Lue käsikirjoitus http://ohjelmat.yle.fi/mot/taman_viikon_mot/kasikirjoitus

Terveys ja liikunta

Paino 106,0 kg, verenpaine 171/102, lepopulssi 59. Pyöräily 20 km / 160 km.

Loppukevennys

- Yhteiskunnassamme ei ole vieläkään sukupuolten välistä tasa-arvoa, naiskansanedustaja vaahtoaa eduskuntatalon kahvilassa. – Ei niin, Sulo Aittoniemi myöntää. – Jos mies puhuu naiselle hävyttömiä, niin se on sukupuolista häirintää, mutta jos nainen puhuu miehelle hävyttömyyksiä, se on 19,95 mk/minuutti +ppm.

- Maantiellä ei ole kuin kahdenlaisia ajajia, toteaa Esko Riihelä liikenneradiossa. – On idiootteja ja nuijia. – Mikä ero niillä on? kysyy ohjelmaan soittanut kuuntelija. – Idiootti ajaa sinua nopeammin ja nuija hitaammin.

Opettaja neuvoo koulussa kuvakielen käyttöä. – Vasta leivottu ylioppilas tarkoittaa, että joku on juuri päässyt ylioppilaaksi. – Keksikääpä toinen vastaavanlainen sanonta! Kalle viittaa – Vasta kirnuttu morsian, poika ehdottaa.

Muori ja vaari olivat menneet hengelliseen kokoukseen, jossa saarnasi kaataja-pappi. Paikalla oli paljon väkeä, ja pappi sanoi: - Minä ehdi teitä kaikkia kaataa, mutta kun laitatte käden kipeään kohtaan niin luemme rukouksen paranemiselle. Niinpä vaari pani molemmat kätensä housuilleen siihen rippikoulukaverin päälle. Siihen mummo: - Eihän se saarnaaja luvannut kuolleista herättää, parantaa vain.

Ilpo lähti ravintolasta antamatta portsarille lanttiakaan. Portsari huusi: - Odotas, minulla on sinulle jotain! Hän otti laatikosta kondomin, ojensi sen Ilpolle ja sanoi: - Ota tuosta, ettei saita suku lisäänny!

Pikku-Kalle oli rikkonut ikkunan ja talkkari uteli, mikä Kallen isän nimi on. – En tiiä! – Et tiiä; kuinka vanha sinä olet? – Kahdeksan. – Jo kahdeksan vuotta, etkä vieläkään tiiä isäs nimeä! – Äitiki on kohta kolmenkymmenen, eikä sekään tiiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti