maanantai 10. toukokuuta 2010

MA 10.05.2010


Vasanakarin koulun pienoismalli, tekijä Ivan Georgiev

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 0 C, päivällä + 8 C, tuuli 3 m/s.

Tapahtumat

Kävin tänään Kalajoen kaupungin virkamieheltä varmistamassa Leton huonokuntoisten pitkospuiden vastuuasian. Niistä on vastuussa ympäristökeskus. Pitkospuut ovat niin huonokuntoiset, että onnettomuusvaara on erittäin suuri. Vihaslahden lintutornin vastuu on nykyisin Metsähallituksella. Kalajoen kaupunki vastaa puisesta rantareitistä lintutornilta Hiekkasärkille.

Olen parin vuoden ajan selvitellyt Kalajoen huumausainetilannetta. Olen ollut aikaisemmin yhteydessä Kalajoen poliiseihin Reinikaiseen ja Lastikkaan. Heidän kanssaan on sovittu, että seurataan tilannetta. Omissa havainnoissani ja huolestuneilta äideiltä saamieni tietojen pohjalta olen päätynyt epäilemään henkilöitä J, R, L, P, jotka liittynevät nyt Kalajoella tapahtuneeseen tappoon. Valitettavasti riittävän pitävää näyttöä ei saatu ennen tätä järkyttävää tapahtumaa. Olin aikaisemmin jo yhteydessä rehtoreihin huumausaineongelman johdosta ja pyysin, että kouluissa järjestetään informaatiota asiasta. Tietääkseni Kalajoen vapaa seurakunta oli valmis auttamaan kouluja asiassa, sillä heillä oli tarjota luennoitsijaksi entinen huumausaineiden käyttäjä Pontus J. Back, mutta jostain syystä häntä ei hyväksytty kouluille luennoimaan asiasta.

Yhä enenevässä määrin minulta tiedustellaan Kalajoen lääkäritilanteesta. Nyt, kun apulaisylilääkäri on irtisanoutunut, niin huolestuneiden määrä kasvaa. Lupasin lähes vuosi sitten kaupunginhallituksen kokouksessa laittaa lääkäritilanteen kuntoon, mutta siihen minulle ei annettu mahdollisuutta. Erkki Aho ei saa onnistua. Se on Kalajoen päättäjien tahto. Kalajokiset siis joutuvat kärsimään tästä poliittisesta pelistä.

Lähetin sähköpostia kansanedustaja Anna-Maja Henrikssonille. Sain tänään apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalaisen vastauksen. Katso http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/05/kolomas-polovasti.html

Keskipohjanmaan ja Kalajokilaakson tapahtumakalenterit eivät jostain syystä noteeraa Kalajoen kulttuuritapahtumia juuri lainkaan. Esimerkkinä voidaan ottaa Tapion Tuvan kolme korkeatasoista taidenäyttelyä, joista lehdet tapahtumakalentereissaan vaikenevat.

Uutiset

Nuori Suomi ry:n huhtikuussa toteuttaman kyselyn perusteella lapset toivovat kouluun lisää liikuntatunteja, mikäli taito- ja taideaineiden tuntimäärää lisätään. Perusopetuksen tuntijakoa ollaan uudistamassa ja tavoitteena on lisätä taito- ja taideaineiden opetusta kouluissa. Nuori Suomi ry teki aiheesta valtakunnallisen tutkimuksen, jossa haastateltiin lähes 7500 lasta. Kyselyssä pyydettiin 4.-6.-luokkalaisten mielipidettä siitä, minkä taito- tai taideaineen opetusta he haluaisivat lisää, mikäli niiden tuntimäärää lisätään. Kaksi kolmasosaa vastanneista valitsi lisätunniksi liikunnan. Kyselyssä tiedusteltiin myös lasten liikkumista koulupäivien aikana. 80 prosenttia vastaajista haluaisi harrastaa liikuntaa tunnin ajan jokaisena koulupäivänä. Suomi sijoittuu Euroopan maista viimeiselle sijalle koululiikunnan määrän suhteen. Yläasteikäisillä koululaisilla on lukujärjestyksessään vain kaksi pakollista liikuntatuntia viikossa.

Keskusrikospoliisin apulaispäällikkö Tero Kurenmaa esittää hurjan kuuloisen vaatimuksen: hän haluaa poliisille lakiin oikeuden tietynlaiseen rikoksentekoon. - Ei missään nimessä poliisin pitäisi ruveta aktiivisia rikoksia tekemään, mutta rajoja pitää voida venyttää, Kurenmaa sanoo Uudelle Suomelle. Hiljattain kävi ilmi, että poliisi käytti peitetoimintaa Ulvilan surman selvittämisessä. Poliisi ei kuitenkaan paljasta tarkempia yksityiskohtia toiminnasta. Julkisuudessa soluttautujaksi on arveltu epäillyn elämään ilmestynyttä miesystävää.
Erkin kommentti: Niin kauan kun poliisin toiminta on Suomessa täysin rikollisten käsissä, niin poliisin toimintavaltuuksia ei pidä lisätä missään tapauksissa eikä olosuhteissa.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee elintarvikealan lakon vaikutusta sikatiloihin. Vaikutukset ovat erittäin merkittävät.

Toinen lehtileike käsittelee kalajokelaisen kuoron Fermaatin matkaa Italiaan. Fermaatti-kuoro ei saanut Keski-Pohjanmaan kulttuurirahaston apurahaa.

Televisiosta katsottua

Kaksi edellistä jääkiekon maailmanmestaruutta voittanut Venäjä aloitti Saksan MM-kisat 3-1-voitolla Slovakiasta. Slovakia laittoi A-lohkon suursuosikin erittäin tiukoille, ja Venäjä sai tehdä täyden päivätyön voittonsa eteen. Venäjän peli oli päätöserässä täysin sekaisin, ja Slovakia pystyi luomaan monta hyvää mylläkkää Venäjän maalille. Etenkin 19-vuotias MM-debytantti Tomas Tatar oli alituinen riesa Venäjän puolustukselle. Tolppaa lähemmäs maalia Glen Hanlonin valmentama Slovakia ei päässyt, joten Venäjä selvisi piinastaan ja kuittasi Vancouverin olympiatappionsa slovakeille. Loppulukemat laukoi lopussa tyhjään Slovakian maaliin avausmaalin syöttänyt Viktor Kozlov.

Tanska otti jo toisen yllätysvoittonsa jääkiekon MM-kisojen D-alkulohkossa, kun se voitti Yhdysvallat Stefan Lassenin jatkoaikamaalilla 2-1. Tanska johtaa Suomen lohkoa viidellä pisteellä ja varmisti paikkansa välisarjaan.

Terveys ja liikunta

Paino 106,3 kg, verenpaine 161/113, lepopulssi 62. Kävin pyöräilemässä 23 km/ 203 km.

Loppukevennys

- Olen saanut kirjeen, jossa ilmoitetaan, että setäsi on kuollut Amerikassa. – Ajattele, että hän lopultakin antoi elonmerkin itsestään.

Ollessaan ensimmäistä päiväänsä Amerikassa suomalainen näki kilpikonnan ja katsellessaan eläimen menevän tien poikki hän ihmetteli: Kyllä tämä Amerikka on kehittynyt, kun lehmän paskakin kävelee!

Asianajaja menetti lopulta kärsivällisyytensä vastapuolen asiamiehen loputtomien jaarittelujen vuoksi ja kiihtyneenä huusi: ”Te olette suurin idiootti, jonka eläissäni olen nähnyt!” ”Hiljaa”, sanoi tuomari arvokkaasti. ”Älkää unohtako, että minä olen täällä.”

Tuomari: ”Kuvatkaa nyt yksityiskohtaisesti, miten kaikki tapahtui”. Vastaaja: ”Mutta eikö se ole hiukan liikaa pyydetty, herra tuomari, enhän minä ole tunnustanut mitään.”

Matti ja Teppo onnistuivat 1980-luvulla saamaan jättihitin Neuvostoliitossa kappaleellaan ”Et voi mennä rajan taa”. Etelä-Afrikassa heidän menestynein kappaleensa on ollut ”Pidä musta kiinni”.

Bankokin reissulta palattuaan tukholmalaismies oli hyvin yllättynyt todetessaan saaneensa sukupuolitaudin. Hän oli näet ollut varovainen ja antanut tytölle väärän nimen ja osoitteen.

- Puhutko portugalia? – En tiedä. En ole koskaan yrittänyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti