lauantai 15. toukokuuta 2010

LA 15.05.2010


Kalajoki-näyttely jatkuu Tapion Tuvalla. Kuvassa Erkki Aho ja kansanedustaja Anna-Maja Henriksson näyttelyn virallisena avauspäivänä 3.5.2010.

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 12 C, päivällä + 29 C.

Tapahtumat

Kävin Rautiossa äitini luona. Melisa-merkkinen mikroaaltouuni oli mennyt rikki. Takuuaika on 2 vuotta. Tämä mikroaaltouuni oli ollut käytössä 2 vuotta 2 kuukautta. Takuu ei korvannut joten tilalle hankin uuden mikroaaltouunin. Kävin Rautiossa myös avustamassa eräitä henkilöitä heidän erittäin vaikeassa projektissa.

Tänään Kalajoen urheilukentällä oli perheliikuntapäivä. Kävin juoksemassa tytöntytön kanssa urheilukentällä sekä mittauttamassa oman kehoni koostumusanalyysin. Tämä oli hyvä juttu. Katso http://www.inbody.fi/resources/userfiles/File/InBody220%20Raporttilomake%20tulkinnalla.pdf

ja http://www.scp.fi/motiivi/refs/INBODY_kehon_koostumusanalyysi.pdf

Perheliikuntapäivän idea on kehittämisen arvoinen asia. Tänään oli mahdollisuus harrastaa yleisurheilua, pesäpalloa, tennistä ja suunnista. Perheliikuntapäiviä jatketaan kesän mittaan ja toivottavasti mukaan saadaan myös matkailijoiden perheitä.

Uutiset

Poliisiylijohtaja Mikko Paateron mielestä Suomen on tehostettava maahanmuuttajien kotouttamista nopeasti, jotta syrjäytyminen ei pahennu ja etninen rikollisuus ryöstäydy käsistä. Uuden Suomen haastatteleman Paateron mukaan Suomella on vielä muutama vuosi aikaa välttää naapurimaiden kohtalo.
Ruotsissa ja Tanskassa maahanmuuttajien rikollisuus - enemmän tai vähemmän järjestäytynyt - on nykyisin suuri ongelma. Suomessa ongelma on Paateron mukaan vielä vähäinen, vaan ei pitkään.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee yleisönosastokirjoitusta otsikolla Videopalvelua Himangalla. Teemu Niemi Kannuksesta kirjoittaa, että videoneuvottelujen järjestäminen ei ole kiinni Himangan vaan Kalajoen palveluista.

Toinen lehtileike käsittelee yleisönosastokirjoitusta otsikolla Vaiettu totuus. Siinä kokkolalainen Sven-Olof Jakobsson tuo esille ydinvoiman vaarallisuuden.

Televisiosta katsottua

Leijonien peliesitykset paranivat jälleen pykälällä, kun Valko-Venäjä kaatui vahvan kahden erän ansiosta jääkiekon MM-kisojen välisarjan ottelussa 2-0. Pirteä ja energinen Suomi määräsi ottelun tahdin etenkin toisessa erässä eikä Valko-Venäjällä ollut mahdollisuuksia toistaa vuoden takaista temppuaan.

Terveys ja liikunta

Paino 107,1 kg, 170/114, lepopulssi 68. Pyöräily 30 km / 270 km.

Loppukevennys

- Mitä on viroksi: Älä tee huorin? – Ällös sitte humsutteles toiste tupsukoihe juures.

- Mitä on ruotsiksi Alkaa sataa? – Det börjar hundra.

Pikku-Kalle luetteli numeroita englannin tunnilla. – Vant, tuu …. ja lapanen.

Pikku-Kalle viittasi englannin tunnilla innokkaasti ja sanoi: - Opettaja, minä olen unohtanut, miten englanniksi sanotaan ”Myös 90 hiirtä”. Opettaja vastasi avuliaasti: - Nainti mais tuu.

Espanjan pikakurssi: Buenos dias – Hyvät diakuvat.

- Kuka on Kiinan vahvin mies? – Bo Dai Lee

- Milloin intiaanit sanovat ”Hyvää huomenta”. – Sitten kun he ovat oppineet puhumaan suomea.

Ammattiyhdistysjohtaja vieraili Neuvostoliitossa ja kehui palattuaan: - Kyllä siellä kelpasi olla. Vodka virtasi ja balalaikat soivat. Yllä oli venäläinen kuu ja alla Bugatsova.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti