maanantai 17. toukokuuta 2010

MA 17.05.2010


Leskenlehtiä

Päivän sää

Lämpötila aamulla +16 C, päivällä +27 C, tuuli 4m/s

Tapahtumat

Olin tänään yhteydessä Kainuun poliisipäällikköön ja hän kertoi, että Suomussalmen asia on valtakunnansyyttäjäviraston tutkittavana. Samalla hän kertoi, että Ylivieskan ja Oulun poliisien virkarikosepäilyjen osalta Ylivieskan ja Oulun poliisipäälliköt antavat lausuman valtakunnansyyttäjävirastolle. Näin ollen valtakunnansyyttäjävirasto on nyt aallon harjalla monen asian suhteen. Minulla on kuitenkin oikeus saada poliisipäälliköiden lausumat asioista itselleni jotta voin seurata mitä he ovat vastanneet.

Lähetin sähköpostia Timo Soinille, Pentti Oinoselle ja Raimo Vistbackalle. Lähetin korkeimmalle oikeudelle kiirehtimispyynnön tuomioiden purkuasioissa.

Olen saanut lukuisia yhteydenottoja, joissa minua pyydetään asettumaan kansanedustajaehdokkaaksi. Virallisemmalta eli puolueen piiristä tiedusteluja on tullut muutama. Perussuomalaisten kannatus on noussut viime eduskuntavaaleista merkittävästi. On enemmän kuin todennäköistä, että Oulun vaalipiirin alueelta tulee valituksi vähintäänkin yksi kansanedustaja, mutta toinenkin on mahdollisuuksien rajoissa. Valituksi tulemiseen tarvitaan perussuomalaisten listalta noin 2500 - 3300 ääntä. Kalajokisten omat äänet riittävät oman kansanedustajan valintaan perussuomalaisten listalta. Keskustan listalta valituksi tulemiseen tarvitaan noin 5500 - 6000 ääntä. Sellaista äänimäärää keskustalaisista Kalajoelta ei kukaan saa. Kokoomuksen listalta läpimenoon tarvitaan noin 4500-5000 ääntä. Sellainen äänimäärä kalajokiselle kokoomuslaiselle on käytännössä mahdottomuus. Vihreiden osalta valituksi tulemiseen tarvitaan 4000 – 4500 ääntä. Valituksi tulemiseen on tärkeää se, että kotikenttä pitää. Tarvitaan siis erittäin suurta yksimielisyyttä. Nyt kalajokisilla olisi tuhannen taalan paikka.

Toinen asia omalta osaltani on jo ikä, kohta 60 vuotta. Oma tuntemukseni on, ettei se ole kuitenkaan ole mahdoton ikä kansanedustajan tehtävän hoitamisessa. Nettisivustoni kertoo kansalaisille kuka minä olen ja millainen minä olen. Minulla on kunnallisesta päätöksenteosta valtuutettuna kokemusta jo kuudelta valtuustokaudelta. Keskeiset asiat yhteisten asioiden hoidossa ovat minulle avoimuus, rehellisyys, oikeudenmukaisuus, tasapuolisuus ja lainmukaisuus.

Kolmas asia on omat oikeusjuttuni. Kaikki voivat nähdä, että olen varmasti oikeassa. Katso
Osa 1
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/11/kantelu-eduskunnan-oikeusasiamiehelle.html


Osa 2
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/11/kantelu-eduskunnan-oikeusasiamiehelle_23.html


Osa 3
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/11/kantelu-eduskunnan-oikeusasiamiehelle_7837.html


DVD-dokumentti youtubessa
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2008/12/dvd-dokumentti-youtubessa.html


Valitettavasti Suomen oikeusjärjestelmä ei halua tunnustaa totuutta. Halutaan suojella rikoksista epäiltyjä kuten syyttäjä Sulo Heiskaria, poliisi Raimo Ollilaa ja asianajaja Antti Latolaa sekä lukuisia muita henkilöitä. Odotan korkeimman oikeuden päätöstä, sillä korkeimman oikeuden lain- ja oikeudenmukainen päätös varmistaisi kansanedustajaehdokkuuteni.

Toisaalta oma laintuntemukseni kansanedustajan työssä varmistaisi kansalaisille paremman oikeusturvan ja perusoikeuksien toteutumisen. Kansanedustajana minulla olisi mahdollisuus ja oikeus mennä oikeuskanslerin, eduskunnan oikeusasiamiehen, poliisiylijohtajan, korkeimman oikeuden presidentin ja valtakunnansyyttäjän luo ja lyödä nyrkki pöytään ja sanoa, että tästä lähtien noudatatte Suomen lakia. Pystyn myös juridisesti perustelemaan kussakin tapauksessa mitä Suomen laki ja ihmisoikeussopimukset asiasta sanovat. Minulla kansanedustajana olisi myös mahdollisuus valvoa, että näin myös tapahtuu. Tällä olisi äärettömän suuri vaikutus suomalaiseen poliisi- ja oikeusjärjestelmään sekä kansalaisten oikeusturvaan. Jos kansa katsoo, että tällaista miestä tarvitaan kansanedustajaksi niin silloin toivon, että ajatuksen kannattajat ryhtyvät toimimaan asian puolesta. Olen sitä mieltä, että yksikään nykyisistä kansanedustaja ei kykene tai ei uskalla toimia kansalaisten oikeusturvan ja perusoikeuksien puolustamisessa asian vaatimalla tavalla. Jos ja kun tulen valituksi kansanedustajaksi, niin monen pallit alkaa heilua. Moni rikoksiin syyllistynyt virkamies ja luottamushenkilö silloin varmaan pieree verta ja tuskailee tulevaisuutensa kanssa.

Kansanedustajaehdokkuus kiinnostaa minua siinä tapauksessa, että siihen on riittävä noste. Kansalaiset voivat ilmoittaa kantansa asiaan kevään ja kesän aikana. Teen päätökseni asiassa syksyllä.

Tänään oli kaupunginhallituksen kokous. Heti kokouksen aluksi kaupunginjohtaja Jukka Puoskari esitti, että Erkki Aho lyhentäisi blogikirjoituksiaan. (Halusi vittuilla?) Toteutan kaupunginjohtaja Jukka Puoskarin toiveen ja kerron kaupunginhallituksen päätöksistä huomisessa blogikirjoituksessani.

Uutiset

Suomi - Slovakia 5-2 (0-0,3-0,2-2)
29.20 1-0 Kontiola (Jaakola, Kapanen)
30.13 2-0 Nummelin (Hahl)
33.36 3-0 Jokinen (Nummelin, Puistola)
41.58 3-1 Tatar (Starosta)
56.34 4-1 Jokinen(Nummelin,Miettinen)yv
58.01 4-2 Mihalik (Starosta, Bartovic)
58.54 5-2 Aaltonen (Niskala, Rinne) tm
Maalivahdit Jäähyt
Rinne FIN 10+10+ 7=27 FIN 3 x 2 min
Budaj SVK 10+11=21 SVK 4 x 2 min
(vaihto ajassa 40.00)
Stana SVK 9= 9 Leijonien
(pois 58.24-58.54)

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee Timo Soinin haastattelua, jossa hän toteaa suurten puolueiden ajavan liittovaltiota.

Toinen lehtileike käsittelee Thaimaan tilannetta. Bankok on kaupunkisodan partaalla.

Televisiosta katsottua

Ruotsi - Kanada 3-1 (1-0,2-0,0-1)

Terveys ja liikunta

Paino 106,1 kg, verenpaine 165/109, lepopulssi 62. Pyöräily 40 km/345 km

Loppukevennys

Nuori mies oli valmistautumassa viikonloppua varten ja haki pienestä kyläkaupasta tarvittavia välineitä. – Päivää. Onko teillä Juomunäkkiä? – Ei satu olemaan, mutta kävisikö hapankorppu?

- Mikä on sen aasin nimi, jolla Jeesus ratsasti Jerusalemiin? – Halle. Kansahan huusi: Halle, lujaa!

Nuoren tytön iltarukous: Anna Onnin tulla ja tunnin olla.

- Miksi taidemaalarit ryyppäävät niin rajusti? – He haluavat, että taju menee kankaalle.

- Mikä on Anna Erikssonin vastakohta? – Ota Nokia.

- Mikä on suurinta Napoleonissa? – N-kirjain.

Maija, mitä mieltä sinä olet intimiteettisuojasta? – Minä en käytä mitään, vastasi Maija itsevarmasti.

Aatos Erkko sanoi sihteerilleen: - Olen huonovointinen, mene ostamaan minulle sairaala.

Sauli Niinistö oli pienenä luokkansa pahin suustaan. Kerran opettajatar sanoi hänelle: - Pane kätesi rinnalle ja lupaa, ettet enää koskaan kiroa! – Selvä, vastasi Sauli, oikean vai vasemman rintanne päälle?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti