sunnuntai 30. toukokuuta 2010

SU 30.05.2010
Miekka

Päivän sää

Lämpötila päivällä + 13 C, tuuli 2 m/s

Tapahtumat

Sain syntymäpäivälahjaksi kaksi mielenkiintoista kirjaa, joista luin tänään toisen Antti Tuurin Suuri Viljajuna Siperiasta, mikä käsittelee kalajokista syntyperää olevien Rahjan veljesten Jaakon, Jukan ja Einon toimia. Jaakko Rahja ajoi vuonna 1918 läpi vallankumouksessa kuohuvan Venäjän Omskiin, ja toi kolmekymmentäkaksi junanvaunullista vehnää Helsinkiin. Sillä autettiin nälänhätään ajautunutta Suomea Siperian vilja-aittojen vehnällä. Todella mielenkiintoinen kirja.

Uutiset

Talouskriisin syövereissä monet Euroopan maan ovat julkistaneet ankaria säästöohjelmia. Monet taloustieteilijät eivät ole vakuuttuneita kovan säästämisen hyödyistä. Valtioiden tiukka kulukuuri yhdessä nousevien verojen kanssa on myrkkyä monille yrityksille ja kuluttajille, jotka eivät vielä ole päässeet kuiville viime vuoden talouspudotuksesta. Myös sijoittajat ovat panneet merkille, että valtioiden rahankäytön väheneminen ja kuluttamiseen kannustavien veroporkkanoiden pieneneminen vähentävät taloudellista toimeliaisuutta. Ranskalainen taloustutkija Elie Cohen tuo esiin epärealististen säästösuunnitelmien tuoman ongelman. Jos jonkin maan hallitus julkistaa rajun säästösuunnitelman eikä onnistu toteuttamaan sitä, heikentää se omalta osaltaan luottamusta hallitusten kykyyn hoitaa taloutta ja tuottaa ennakoitavia päätöksiä.

Öljy-yhtiö BP ilmoittaa epäonnistuneensa tällä erää yrityksessään tyrehdyttää valtava öljyvuoto Meksikonlahdella. Pulppuava öljyputki oli tarkoitus tukkia mudalla ja sementillä. Tätä yritettiin turhaan kolmen päivän ajan.

Vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Niinistö ja SDP:n varapuheenjohtaja Pia Viitanen ovat huolissaan keskustan halusta liittää ympäristöministeriö maa- ja metsätalousministeriön yhteyteen. Maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila esitti keskustan Verkkoapilassa, että
ministeriöt tulisi yhdistää byrokratian vähentämiseksi.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee VR:n toimintaa, joka ryhtyy itse rahoittamaan Oulun ja Seinäjoen välisen radan perusparannusta, koska valtion budjetin määrärahat ovat liian pienet.

Terveys ja liikunta

Paino 107.0 kg, verenpaine 180/108, lepopulssi 65.

Loppukevennys

Kyltti antiikkiliikkeen ikkunassa: - Ostamme romua – myymme antiikkia.

Mistä tietää, että perhe on todella köyhä? – Roskakuski kysyy talon kohdalla ”Tyhjennetäänkö vai täytetäänkö?”

Mikä on tilastollisen tutkimuksen mukaan tärkein syy avioeroihin? – Avioliitto.

Kaksi kananpoikaa seisoskeli kanalan nurkalla ja toinen poltteli leuhkan näköisenä tupakkaa.
- Lopeta heti tupakanpoltto tai kerron äidillesi, uhkasi nuorempi. – Hah, hah, kerro vaan, Minäpä olenkin tullut hautomakoneesta.

Kuka ansaitsee elantonsa ajamalla asiakkaita pois? – Taksikuski.

Lääkäri terveysasemalla: - Ei mahahaavaa, ei kohonnutta verenpainetta, ei stressiä. Pelkäänpä, että tästä on ilmoitettava työnantajallenne.

Mikä on Paavo Väyrysen ja Matti Vanhasen ero? – Väyrynen nipisteli lentoemäntää liian usein ja Vanhanen liian harvoin.

Miksi kengät ahdistuvat kenkäkaupassa? – Ne tuntevat jäävänsä asiakkaiden jalkoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti