torstai 6. toukokuuta 2010

TO 06.05.2010


Virkatie tänään


Päivän sää

Lämpötila aamulla -2 C, päivällä + 10 C, tuuli 3m/s, aurinkoista. Lintuhavaintoja tänään kiuru, kuovi, kurki, räkättirastas, haapana, tavi ja isokoskelo.

Tapahtumat

Kävin tänään pitkästä aikaa pyöräilemässä. Ilma oli kuin morsian. Kävin katsomassa Virkatiellä tilannetta. Virkatie 3:n edessä oli sellaista toimintaa, mikä antoi viitteitä viime yön tapahtumiin.

Uutiset

Myöhään keskiviikkoiltana Kalajoen keskustassa Virkatiellä tapahtuneen nujakan yhteydessä menehtyi v.1977 syntynyt kalajokinen mies. Poliisi epäilee asiassa henkirikosta ja on sen johdosta ottanut kiinni useita henkilöitä. Poliisin mukaan kahakkaan osallistui useita henkilöitä, joiden osuutta miehen kuolemaan selvitetään. Tutkinnallisista syistä poliisi ei vielä torstaina kertonut tarkempia tietoja tapahtumasta.
Hevosmiesten tietotoimiston mukaan tapettu henkilö on nimeltään Kyösti Männistö ja hänet on tapettu lapiolla ja mahdollisesti muillakin terä-aseilla. Facebookin perusteella henkilö on minulle outo, mutta hän lienee muuttanut aikoinaan Raahesta Kalajoelle. Hevosmiesten uutistoimiston mukaan pidätettynä on useita henkilöitä. Kun selvittelee taustoja ja yhdistelee asioita ja tekijöitä niin voi arvailla, että asia ei olekaan niin yksinkertainen kokonaisuus. Mitä kaikkea asioihin liittyykään?

Kehittyvien Maakuntien Suomen rahoittajanakin tunnettu Sukari osallistui Kanervan syntymäpäiväjuhlien kustantamiseen noin 10 000 eurolla. Ylen mukaan Sukari perui yllättäen ehdokkuutensa tulevissa eduskuntavaaleissa rikosepäilyn takia. Sukarin lisäksi lahjuksen antamisesta Kanervalle epäillään myös Nova-liikemiehiä Tapani Yli-Saunamäkeä ja Arto Merisaloa. Poliisia kiinnostaa, onko Sukari yrittänyt vaikuttaa kaavapäätöksiin Varsinais-Suomessa, sillä Kanerva on Varsinais-Suomen liiton hallituksen puheenjohtaja.

Yleisradion hallituksen puheenjohtaja Kari Neilimo perustelee Uuden Suomen haastattelussa, miksi Yleisradion toimitusjohtajan palkka on noussut 9000 eurolla kuukaudessa. Lauri Kivinen saa 25 000 euron kuukausipalkkaa, kun Mikael Jungnerin palkka oli noin 16 000 euroa kuussa.
- Vertasimme valtionyhtiöiden johtajien palkkoja ja lisäksi vertasimme kaikkien suomalaisten samankokoisten yritysten johtajien palkkoja, ja tämä on täsmälleen siinä keskellä, Neilimo sanoo Uudelle Suomelle.
Yleisradion uuden toimitusjohtajan Lauri Kivisen kohua herättänyt 25000 euron kuukausipalkka on Ylen hallintoneuvoston puheenjohtajan Kimmo Sasin (kok) mielestä kohtuullinen. Sasi kommentoi keskustan Verkkoapilassa, ettei hyvää saada koskaan halvalla.
Katso http://e-aho-muutablog.blogspot.com/2010/04/rosvoparonien-paluu.html

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee Kalajoen kaupunginhallituksen lausuntoa keskuspuhdistamon purkuputkesta. Valitettavasti en päässyt tuohon kokoukseen mukaan. Olen kuitenkin huolissani typenpoistosta keskuspuhdistamossa. Sitä ei poisteta lainkaan. Keski-Pohjanmaalla ja Kalajoella typpiarvot ovat maan korkeimmat. Maataloudessa typpi on haitallista, pitää olla suojavyöhykkeitä jne. Miksi typpi ei ole haitallista keskuspuhdistamossa?

Toinen lehtileike käsittelee Kari Makkosen valintaa JHT:n valmennuspäälliköksi.

Kolmas lehtileike on Kalajoki-lehdestä Kalajoen entisen kunnanjohtajan kirjoitus Sun Arenasta ja Kalajoen elinkeinopolitiikasta. Kirjoitus on sen verran totuutta vääristelevä, että siihen teen vastineen seuraavaan lehteen.

Terveys ja liikunta

Paino 106,5 kg, verenpaine 169/105, lepopulssi 62. Pyöräily 20 km/140 km

Loppukevennys

Firman tsuppari oli saanut potkut ja oli lähdössä. Samaan aikaan pomo tuli WC:stä. Tsuppari kysyi: - Irtosiko? – Mitä sinä tuolla tarkoitat? kysyi pomo. Siihen tsuppari: - No, kaksi paskaa toisistaan!

Jääkiekkoilija Esa Tikkanen puhuu viittä kieltä ja kaikkia yhtä aikaa.

Kokoomuksen seuraavien vaalien teema: ”Sijoita Suomeen. Osta oma kansanedustaja.”

Esko Aho kysyi Paavo Lipposelta: - Tiedättekö mitä eroa on sinulla ja Ukko Nooalla? – En tiedä, vastasi Lipponen. – Ukko Nooa oli kunnon mies!

Mitä humalaisempi ratissa, sitä selvempi kolari.

Kun vaimo on allapäin, mies on tyytyväinen.

Tiedätkö mistä tuntee todella menevän miehen? – Hänellä on kivekset peräkkäin.

Palomiesten pikkujoulu oli todella onnistunut: kaikki sammuivat.

Mitä Antero Mertarannan vaimo sanoi miehelleen sängyssä? – Siinä on paikka! Mikset lauo?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti