torstai 20. toukokuuta 2010

TO 20.05.2010
Vanha kuva Kalajoen vanhan sillan luota. Nuorisoseura ja Osuuskauppa.

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 9C, tuuli 2m/s, päivällä +26 C tuuli 2m/s

Tapahtumat

Tänään tehtiin syntymäpäivähaastattelu Keskipohjanmaa-lehteen. Tänään tehtiin syntymäpäivähaastattelu Kalajokiseutu-lehteen.

Torstaina aamupäivällä tavattiin Kalajoen keskustassa autoilemassa paikallinen keski-ikäinen mies joka puhalsi alkometriin 1.72 o/oo. Kortti oli lähtenyt poliisin matkaan jo aikaisemmin. Matka jatkui valtion kyydissä verikokeeseen ja siitä Ylivieskaan putkaan selviämään. Samainen mies autoili kaksi päivää aikaisemmin Kalajoen keskustassa ja tuolloin puhalsi alkometriin vielä tuhdimmat lukemat.

Uutiset

Poliisi on saanut valmiiksi keskustan vaalitukeen liittyvän rikostutkinnan. Tutkinnassa epäiltiin Lemminkäisen tytäryhtiön työntekijöitä kirjanpitorikoksesta. Rikosepäily ei siirry syyteharkintaan. Poliisin mukaan on kuitenkin syytä epäillä, että keskustalle kierrätettiin vaalitukea Nova-yhtiön kautta. Helsingin talousrikospoliisi on saanut valmiiksi rikostutkinnan, jossa tutkinnan kohteena oli 50 000 euron summa, joka poliisitutkinnan mukaan maksettiin Lemminkäisen tytäryhtiö Oka Oy:stä Nova Kiinteistökehityksen kautta keskustalle. Poliisi epäili vaalituen kirjaamiseen liittyen Oka Oy:n kahta työntekijää kirjanpitorikoksesta ja Nova Kiinteistökehityksen entistä toimitusjohtajaa Arto Merisaloa avunannosta kirjanpitorikokseen. Poliisin mukaan näyttöä rikoksiin ei löytynyt ja juttu ei siirry syyteharkintaan. Kiinnostavaa kuitenkin on se, että poliisi ottaa kantaa tutkinnan lopettamispäätöksessään vaalituen maksamiseen. Poliisin mukaan Oka Oy:n on syytä epäillä maksaneen vaalitukea Nova-yhtiön kautta keskustalle.

Kesällä on odotettavissa runsaasti aurinkoisia säitä. Ilmatieteen laitoksella pitkän aikavälin sääennustuksiin erikoistunut meteorologi arvioi, että kesästä tulee todennäköisesti tavanomaista lämpimämpi.

Leijonien MM-kisat Saksassa päättyi puolivälieräotteluun Tšekkiä vastaan. Ottelu oli lukemissa 1–1 jatkoerän jälkeen. Tšekki voitti rangaistuslaukauskisan, jossa sen maalit tekivät Lukas Kaspar ja Jan Marek. Leijonien ainokaisen veivasi Jarkko Immonen. Loisto-ottelun pelannut Pekka Rinne torjui yhden rankkarin. Suomalaislaukojista epäonnistuivat Jussi Jokinen ja Petri Kontiola.

Suomalaiset rikkoivat tuoreen tutkimuksen mukaan tietoisesti jatkosodan aikana sodan oikeussääntöjä ja humanitaarista oikeutta, kun puna-armeijan upseereiksi puettuja henkilöitä lähetettiin vakoojiksi rintaman taakse. Vakoojat eli salaiset asiamiehet oli valittu neuvostoliittolaisten sotavankien joukosta. Heidän koulutuksestaan vastasi päämajan alainen Äänislinnan Tiedustelijainkoulu, niin sanottu Osasto Raski. Sodan aikana siellä koulutettuja sotavankeja lähetettiin vakoilutehtäviin arviolta toistasataa.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee Karjalan tasavallan pääkaupungin Petroskoin komeita kulisseja. Karjalan tasavalta juhlii näyttävästi 90-vuotista taivaltaan.

Terveys ja liikunta

Paino 106,0 kg, verenpaine 163/100, lepopulssi 59. Pyöräily 20 km/452 km

Loppukevennys

Kielentutkija teki havaintoja vanhan hämäläismiehen puheesta ja kysyi: - Sanotteko te täälläpäin ”minä kuolin” vai ”minä kualin”? – Täällä Hämeessä me pidämme turpamme kiinni sitten, kun olemme kuolleet, selitti isäntä.

Pekka Vennamo soitti SMP:n puoluejohtajana ollessaan puoluesihteeri Urpo Leppäselle: - Kuule meidän pitäisi tavata toimistossa tänään kello kaksitoista. – Kyllähän se muuten sopii, sanoi Leppänen, mutta kun minä en osaa tavata.

Lääkäri täytti savolaispotilaansa potilaskorttia ja kysyi: - Onko Tirronen nainut? – Oon mie pari kertoo törräyttännä.

Lehdessä oli työpaikkailmoitus: - Puunaamaan tottunut siivooja saa paikan. Liisa vastasi ilmoitukseen ja pääsi firman johtajan luo työhaastatteluun. Johtajan huoneeseen tultuaan Liisa kysyi: - Tekö olette se puunaama?

Rokkitähti kuoli ja pyrki taivaaseen. Pietari tokaisi taivaan portilla: - Ei tänne hevillä pääse.

Pikkutyttö katseli Kirsti Paakkasen kasvojen puuteroimista, silmäripsien maalausta, huulipunan laittoa ja muita meikkirutiineja. – Täti, miksi teet tuota? – Jotta minusta tulisi kauniimpi. – Milloin tuo sitten alkaa vaikuttaa?

- Taisit olla todella väsynyt yöllä kun päästit kissa ulos, herra kauppaneuvos. – Miten niin?
– Kissa on ollut sisällä koko yön, mutta karvalakkisi on rappusilla.

- Miksi olet niin allapäin, kysyi isä Jani Sieviseltä. – Kerroin pojalleni eilen kukista ja mehiläisistä. - Mitä pahaa siinä oli? – Hän kertoi minulle vaimostani ja naapureistani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti