tiistai 25. toukokuuta 2010

TI 25.05.2010Voikukkia talon päädyssä.

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 5 C, päivällä + 13 C, ajoittain sadetta

Tapahtumat

Lähetin valtakunnansyyttäjävirastolle aineistoa poliisirikosten ja muiden rikosten tutkimiseksi.
Katso: Toinen pölövästi
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/05/toinen-polovasti.html

Kävin tänään Rautiossa äitini luona katsomassa miten hän voi. Ikää hänellä on kohta 87 vuotta ja hän asuu yksin.

Tänään on valtuuston kokous. Asialistalla on erittäin ”kevyitä asioita”. Valtuutetuilta on siirretty päätösvalta virkamiehille ja virkamiesten vallankäyttöä valtuutetuilla ei ole enää mahdollista seurata vaivattomasti ja ilman suuria ponnisteluja. Valtuuston esityslistalla on myös Kalajoen ympäristöpuistojen kehittämisen hankehakemus ja vuoden 2010 lisämääräraha-anomus. Mielestäni hankehakemus on tehty, anteeksi vain, juosten kusemalla. Onko kysymys yhteiskunnan kusetuksesta?
Tänään on myös ns. valtuuston iltakoulu valtuuston kokouksen jälkeen. Asialistalla on matkailustrategia. Kävin päivällä kaupungintalolla kysymässä matkailustrategiaa jotta voin perehtyä asiaan ennen valtuuston iltakoulua. Sain kuulla ettei matkailustrategiaa päättäjät voi saada etukäteen, koska ainoa joka asiasta tietää jotakin on kaupunginjohtaja. Näinkö toimii demokratia ja valtuutettujen aliarvostus?

Valtuuston kokousta saatiin ikään kuin jatkettua ajallisesti sillä, että kaupungin virkamies Rauli Mäkitalo oli kutsuttu esittelemään ja selvittelemään päivänselviä koulukauppoja. Valtuuston kokouksen jälkeen kaupunginjohtaja Puoskari esitteli matkailustrategian, mikä minun mielestäni olisi voitu kokonaisuudessaan jakaa kaikille Kalajoen valtuutetuille etukäteen. Sitä ei kuitenkaan tehty, koska strategian luvut perustuvat enemmän mielikuvitukseen kuin totuuteen. Kävijämääriä on mitattu vedenkulutuksen perusteella, mikä Kalajoella vääristää tilanne kohtuuttomasti. Mittari on muutenkin väärä, mittareita tulisi olla luotettavuuden kannalta vähintään kolme. Aikanaan Kiinassa mitattiin väestön määrää suolan kulutuksen perusteella. Nyt Kalajoella mitataan yöpymisiä veden kulutuksen perusteella. Katso mistä on kysymys: http://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/2008/12/rahalla-strategiaa.html

Konsultit ovat kuitenkin pärjänneet loistavasti. Herrat nauravat ja kansa maksaa. Strategia-projekti päättyy 31.5.2010 eli sen puitteissa olisi hyvin voitu päivittää myös Himangan asiat Kalajoen matkailuprojektiin, mutta jostain syystä näin ei ole haluttu tehdä.

Näyttää siltä, että koulupuolella kuohuu. Kaupunginjohtaja käytti otto-oikeutta kahdessa asiassa ja toi ne kaupunginhallituksen päätettäväksi. Se on kirvoittanut kielet ja mielet. Erikoista on se, että sivistyslautakunnassa on vedottu Koulu-Liitu-ohjelmaan, vaikka sellaista omaa päivitettyä versiota Kalajoen kaupungilla ei edes ole olemassa. Käsittämätöntä toimintaa, mutta totta.

Uutiset

Tyttö oli matkalla kouluunsa maanantaina aamulla toukokuun 17. päivä, kun noin kello 9.40 kaksi miestä sieppasi hänet tummansiniseen pakettiautoon Ollikkalankadulla. Sieppaajat olivat tummaihoisia, kiharahiuksisia ja murtaen suomea puhuvia, ulkomaalaisia miehiä. Miehet pakottivat tytön autoonsa ja ajoivat Ollikkalankadulta Vanumammantielle. Siellä tyttö pääsi pakenemaan autosta, mutta sieppaajat juoksivat hänet kiinni. Miehet raahasivat hänet läheiseen metsikköön ja sitoivat hänet kiinni noin metrin levyisen puron penkkaan. Tyttö sidottiin kiinni siten, että hänen alavartalonsa oli veden alla. Puron vesi oli tapahtuma-aikaan erittäin kylmää.

Poliisi aikoo käännyttää egyptiläisen Eveline Fadayelin lisäksi myös venäläisen Irina Antonovan alkukesään mennessä. Helsingin ulkomaalaispoliisin johtaja Kaj Wahlman kertoi tiistaina, että hänen johtamansa yksikkö valmistelee parhaillaan venäläisen isoäidin käännytystä.

Erkin kommentti: Onko Suomen ulkomaalaispolitiikassa jotain vialla? Heikkojen ja todella avun tarpeessa olevien käännytystä jatketaan, mutta muut saava elää miten haluavat.

Keskustan hallintopäällikkö Aki Haaro myönsi Lemminkäisen tytäryhtiöön liittyneessä esitutkinnassa, että rahojen kierrätyksestä Nova-yhtiöiden kautta tiesivät ainakin hän ja yhteyspäällikkö Lasse Kontiola. Haaroa kuultiin tutkinnassa todistajana. Tietoisuudesta todistavat myös Haaron ja Nova-liikemies Arto Merisalon väliset sähköpostiviestit maaliskuussa 2007. Niissä sovitaan siitä, että Palmberg maksaa 50 400 euron rahasuorituksen Novan kautta. Puoluesihteeri Jarmo Korhonen ja pääministeri Matti Vanhanen ovat aiemmin vakuuttaneet tietämättömyyttään Lemminkäisen tuesta. Lemminkäisen tytäryhtiön Oka Oy:n johtajien epäiltyihin kirjanpitorikoksiin liittynyt esitutkinta ei johtanut syytteisiin. Ylen mukaan syyttäjällä on kuitenkin tapaus, jossa tytäryhtiön johtohahmoja epäillään kavalluksesta ja Merisaloa avunannosta.

Kalajoen seurakunta aikoo vuokrata maata tuulivoimalalle. Kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle yhteensä 188 hehtaarin määräalojen vuokraamista Fortum Power and Heat Oy:lle. Maat vuokrattaisiin tuulivoimatuotannon tarpeisiin 30 vuodeksi. Kyseessä on nyt kolme tilaa. Seurakunta teki viime vuoden lopulla jo vastaavan päätöksen yli 300 hehtaarin vuokraamisesta Pohjankylästä WPD Finland Oy

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee 100 vuotta täyttävän Viljo Polven haastattelua. Viljolla oli ajokortti satavuotiaaksi asti ja edelleen voimassa kesäkuun 6. päivään saakka. Nyt hän on siirtynyt sähköskootterin käyttäjäksi.
Toinen lehtileike on Keskipohjanmaa pääkirjoitus, joka on otsikoitu seuraavasti: Kovaa kiistaa Korpelasta. Korpelan Voiman omistuksesta käydään nyt kovaa taistelua oikeussaleissa.
Kolmas lehtileike käsittelee Keskipohjanmaan maantieviestiä. Kalajoen Junkkarit sijoittui toiseksi.

Terveys ja liikunta

Paino 106.8 kg, verenpaine 168/108, lepopulssi 63.

Loppukevennys

Vuorineuvos oli puheliaan vaimonsa kanssa katsomassa uutta taloa. Rouva ihasteli talon parvekkeelta maisemaa. – Oi, tämä näköala saa minut aivan sanattomaksi! – Minä otan tämän, vuorineuvos sanoi esittäjälle hintaa kysymättä.

Amerikkalainen turisti pysäytti blondin Riikassa. – Do you speak English, hän kysyi. – Yes, a little. – How much? – 70 dollars.

Mies meni pyytämään johtajalta vapaapäivää. – Haluaisin päästa anoppini hautajaisiin. – Niin minäkin, niin minäkin … johtaja huokasi.

- Miksi sinusta on tullut kasvissyöjä? – Pidän niin eläimistä. - Miksi sitten syöt niiden ruokaa?

- Miehesi näyttää hyvältä uudessa takissaan, Lenita sanoi Helena Lindgrenille. – Ei takki ole uusi, mutta mies on!

Mikä on todella hienon ravintolan määritelmä? – Lautaselle ei ollut juuri mitään, mutta laskussa sitäkin enemmän.

Kotiäidit Heidi Herala ja Kirsi Salo juttelivat: - Millaista on nykyään seksielämäsi? – Kuin eläke, kerran kuussa ja liian pieni.

Pikku-Kalle seisoi isänsä kanssa kassajonossa. Heidän edessään seisoi noin 150 kiloinen matami, jonka kännykkä alkoi piipittää. Pekka kuiskasi kauhistuneena isälleen: - Varo, hän peruuttaa!

Katso: http://www.youtube.com/watch?v=t4CK3ECzj8Q&feature=related

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti