perjantai 14. toukokuuta 2010

PE 14.05.2010Tänään juostiin Kalajoella perinteinen siltojen viesti, josta kuva lähdöstä: paikoillenne, valmiit, HEP!

Päivän sää

Lämpötila aamulla +14 C, vähäistä ukkosta ja sadekuuroja. Päivällä + 28 C, ukkoskuuroja.

Tapahtumat

Olen yrittänyt tavoittaa Kainuun poliisipäällikkö Pertti Rönkköä lukuisia kertoja, mutta häneen en saa puhelinyhteyttä. Siksi lähetin hänelle sähköpostia koskien Suomussalmen tapausta sekä varatuomari Mikko Kovalaisen toimintaa tässä ja useissa muissa tapauksissa. Lähetin sähköpostin tiedoksi ja toimenpiteitä varten myös valtakunnansyyttäjälle, jolle KRP oli jo aiemmin siirtänyt varatuomari Mikko Kovalaisen asioiden tutkinnan.

Olen tänään yrittänyt tavoittaa useita viranomaisia huonolla menestyksellä. Moni on järjestellyt itselleen vapaa päivän, joten puhelimella heitä ei tavoita. Kuntaliiton lakiasiainosastolta kuitenkin sain selville asioita, joita olin epäillytkin. Kalajoen kaupungin viranhaltija ilmoittaa päätöksessään käyttäneensä apunaan Kuntaliiton neuvottelevaa lakimiestä. Pyysin viranhaltijalta tietoa kenen kanssa on neuvoteltu. Hän kieltäytyi antamasta tietoa esimiehelleen eli minulle. Soitin Kuntaliittoon ja kirjaamosta sain tiedon, ettei sieltä ole lähetetty Kalajoen kaupungille mitään lausuntoa ko. asiasta. Myöskään Kuntaliitosta ei löytynyt sellaista lakimiestä, joka olisi asiasta neuvotellut Kalajoen kaupungin edustajan kanssa. Kävin tarkistamassa Kalajoen kaupungin kirjaamosta asian. Sieltäkään ei löytynyt mitään tietoa siitä, että Kuntaliitosta olisi tullut mitään lausuntoa ko. asiasta. Yksilön oikeusturvan kannalta on tärkeää, että henkilö saa tietää millä tiedoilla lausunto on pyydetty ja mitä Kuntaliiton lakimies on vastannut. Asiasta tulee olla kirjallista näyttöä. Nyt sitä ei ole. Viranhaltija ei ole myöskään informoinut kaupunginhallitusta tekemästään päätöksestä. Asia etenee nyt kahta kautta. Olen varma, että esittämäni kompromissiratkaisu olisi tullut Kalajoen kaupungille kaikkein edullisimmaksi. Nyt sellaista mahdollisuutta ei enää ole.

Sain kaupunginhallituksen esityslistan vasta tänään noin kello 16.00. Koko päivä meni pilalle, kun ei voinut edetä omien suunnitelmien mukaisesti, sillä minä jouduin päivystämään milloin saan kaupunginhallituksen esityslistan.
Olen todella huolestunut Kalajoen kaupunginjohtamistavoista. Politikoinnilla on liian suuri osuus päätöksenteossa. Nyt on nähtävä tulevaisuuteen. Perusturvapalveluiden turvaaminen edellyttää kuntaliitoksia. Oulaisten kaupungin ja Kalajoen kaupungin on välittömästi aloitettava neuvottelut perusturvapalveluiden yhteensovittamisesta tavoitteena kuntaliitos. Historiaa toistaa itseään. Tulevaisuuden kannalta on tärkeää se, että Kalajoen sairaalasta tulee jälleen noin kahdeksan kunnan aluesairaala. Nyt on aloitettava kuntaliitosneuvottelut myös Merijärven, Alavieskan, Kannuksen ja Pyhäjoen kanssa. Lääkäritilanne Kalajoella on nyt erittäin huono ja se tulee kalliiksi veronmaksajille. Mielestäni tilanne johtuu kaupunginhallituksen puheenjohtajan Raili Myllylän johtamasta poliittisesta kieroilusta ja kyvyttömyydestä hoitaa asioita. Tällainen toiminta tulee liian kalliiksi veronmaksajille. Olen sitä mieltä, että Kalajoen kaupungin edun mukaista on se, että kaupunginhallituksen puheenjohtaja Raili Myllylä jättää kaikki luottamustoimet. Se edellyttää keskustan valtuustoryhmässä avointa keskustelua ja tulevaisuuden kannalta järkeviä päätöksiä. Kaupunginjohtaja Jukka Puoskarin henkilöstöjohtamistaidot ovat olemattomat. Näin ei voida jatkaa. Mielestäni kaupunkilaisten edun kannalta on parempi jos kaupunginjohtaja Jukka Puoskari etsii itselleen uuden työpaikan. Perustelut voin kertoa tarvittaessa tarkemmin.

Uutiset

Al-Qaidaan kytkeytyvistä terrorismirikoksista syytetyillä brittimiehillä oli mukanaan propagandavideoita, kun he olivat tulossa Helsinkiin.
Looginen päätelmä on, että aineistolle olisi ollut jotain käyttöä Suomen päässä. Näin epäilee ainakin syyttäjä Andrew Edis, joka vaatii 23-vuotiaalle Koraanin-tuntijalle rangaistusta tukusta terrorismirikoksia.
- Hän otti mukaansa Suomeen kaiken tarvittavan värväämistä tai käännyttämistä varten, Edis sanoi oikeudenkäynnissä brittilehtien mukaan.
Blackburnissa asuva pakistanilaissyntyinen mies luki Helsingissä vuosien ajan Koraania Suomen Islam-keskuksen ramadan-rukouksissa. Hän on tunnustanut useita terrorismirikoksia.

Keskustan kenttäväen suosikki uudeksi puheenjohtajaksi on ministeri Mari Kiviniemi, kertoo MTV3:n 45 minuuttia -ohjelman kysely.
Piiritoimikuntien jäsenille viime kuussa tehdyssä kyselyssä Kiviniemi sai 46 prosenttia äänistä. Kakkoseksi tuli elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen 25 prosentilla.
Ministeri Paavo Väyrynen jäi kyselyssä hännille yhdessä kansanedustaja Timo Kauniston kanssa. Kumpikin sai yhdeksän prosentin kannatuksen.
Kyselyyn vastasi 273 henkilöä, ja vastausprosentti oli 71.

Lapsia hyväksikäyttäneitä suomalaispappeja näyttäisi olevan ainakin kahdeksan, kirjoittaa Kotimaa-lehti. Luku käy ilmi kirkon perheasiain johtajan Martti Eskon kuulemista uhrien kertomuksista. Myös lastensuojelun tutkijan Johanna Hurtigin tietoon on tullut joitakin uusia tapauksia. Aiemmat hänen saamansa ilmoitukset ovat olleet vanhoillislestadiolaisen liikkeen piiristä, mutta uudempia on tullut muualtakin. Hurtigille on kerrottu lähes 40:stä mahdollisesta hyväksikäyttäjästä, joilla on ollut yhteensä sata uhria.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee KHO:n päätöstä Tiitisen listan salaamisesta. Salaaminen saa ankaraa kritiikkiä.
Toinen lehtileike käsittelee oikeusasiamies Petri Jääskeläisen päätöstä, jossa hän moittii ministeri Vehviläistä jääväämättömyydestä.
Kolmas lehtileike käsittelee eduskunnan Kreikka-keskustelua. Vaalivuosi on edessäpäin.

Televisiosta katsottua

Tshekki sysäsi yllättävän Norja-tappionsa nopeasti taka-alalle jääkiekon MM-kisoissa. Vladimir Ruzickan valmentama joukkue kaatoi C-alkulohkon päätöskamppailussa Ruotsin 2-1, mikä takasi sille Ruotsin ja Norjan tavoin kolme lähtöpistettä välisarjalohkoon F.

Terveys ja liikunta

Paino 106,6 kg, verenpaine 166/100, lepopulssi 65. Pyöräily 12 km/240 km

Loppukevennys

Rautavaaran kesäpappi meni savolaistalloon, jossa emäntä toivotti hänet tervetulleeksi. – Voe, voe, kesäpappi tulloo eikä oo ies pulloo, emäntä harmitteli. – Ei tarvitse murehtia, minä en pullohommia harrasta, kesäpappi toppuutteli.

Eteläsuomalaiselle rakennusmestarille tarjottiin Savossa kovasti anteeksi pyydellen jo hiukan kylmennyttä kahvia. Rakennusmestari otti kahvikupin ja erehtyi sanomaan: - Kylmä kahvi kaunistaa. Muuan paikalla olleista savolaisukoista virkkoi: - Suap nähä, kestääkö maha sen mitä nuama vaatii.

Millaisen liikennemerkin Tielaitos laitta teiden varsille, kun Savossa on kelirikko? – Varokee rouvan reikijä!

Miksi parturi on aina huolissaan? – Koska hänen toimeentulonsa on hiuskarvan varassa.

Formula-uutisia: Mika Häkkinen on ilmoittanut testaavansa Williamsia ensi kaudella. Vielä ei tiedetä kumpaa, Venusta vai Seranaa.

Matilla ja Mervillä oli tullut taas riitaa. – Sinä olet niin vääräsäärinen, että suuri sikakin voisi juosta jalkojesi välistä! Matti huusi. – Tule sitten! vastasi Mervi.

Kaksi poikaa tuli pyhäkoulusta ja toinen kysyi toiselta: - Selvisikö sinulle mikä se piru on? – Olen ihan varma, että sen kanssa on sama juttu kuin haikaran ja joulupukinkin – se on kuitenkin isä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti