tiistai 4. toukokuuta 2010

TI 04.05.2010Efraim Kilpisen muotokuva


Päivän sää

Lämpötila aamulla – 4 C, päivällä + 7 C, tuuli 4m/s.

Tapahtumat

Lähetin kiitossähköpostin kansanedustaja Anna-Maja Henrikssonille ja hänen avustajalleen David Andbergille. Sähköposti sisälsi myös linkin Hannu Tiluksen kuvagalleriaan, jossa on 47 kuvaa näyttelyn avaustilaisuudesta. http://picasaweb.google.com/htilus/KalajokiNayttelyMetsakulttuurikeskusTapionTupaHiekkasarkat#

Rikoskomisario Jouni Niskasen virkarikoksen johdosta ryhdyin asian vaatimiin toimenpiteisiin.
----- Original Message -----
From: Erkki Aho
To: jukka.riikonen@poliisi.fi
Sent: Tuesday, May 04, 2010 7:44 AM
Subject: tiedoksi ja toimenpiteitä varten

Pyydän Teitä Helsingin poliisipäällikkö Jukka Riikonen ryhtymään asian vaatimiin toimenpiteisiin alaisenne rikoskomisario Jouni Niskasen virkarikoksen johdosta.

http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/05/toinen-polovasti.html

Kalajoella 04.05.2010 Erkki Aho Kalajoen kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja

Tänään Espoon käräjäoikeudessa oli käsittelyssä asia Mikko Kovalainen vastaan Kaisa Suomalainen. On käsittämätöntä kuinka voimaton Suomen oikeuslaitos on Mikko Kovalaisen toiminnan suhteen. Kovalainen käyttää tietoisesti väärin Suomen oikeuslaitosta. Poliisi ja valtakunnansyyttäjävirasto eivät ryhdy asian vaatimiin toimenpiteisiin. Miksi? Jälleen kerran Kovalaisen puhelintodistajana oli esiintynyt lievästi alle 90-vuotias Kalervo Savolainen. Kovalainen oli puhunut jälleen kuin Runeberg ummet ja lammet.

Uutiset

Tätä kaikkea suomalaiset rahoittavat: Valtion palveluksessa olevat kreikkalaiset voivat saada jopa 1300 euroa palkanlisää erilaisista bonuksista. Virkamiehille on maksettu esimerkiksi lisiä siitä, että he käyttävät tietokonetta. Bonuksia tulee myös, jos ilmestyy ajoissa työpaikalle tai osaa edes yhtä vierasta kieltä. Lisäksi kreikkalaiset metsurit voivat saada ulkotyölisää.
Kaikki julkisella sektorilla työskentelevät saavat vuodessa 14 kuukauden palkan. Ylimääräinen puolen kuun palkka maksetaan pääsiäisenä ja toinen puolikas kesällä.
Virkamiehet saavat jouluna ylimääräisen kuukausipalkan. Vastaavasti joulun aikoihin esimerkiksi taksit, parturit ja ravintolat saavat laskuttaa asiakkailta normaalia enemmän "joululahjana".
Virkamiesten naimattomat tai eronneet tyttäret saavat nostaa isiensä eläkettä sen jälkeen kun isät ovat kuolleet. Tästä edusta on nauttinut capital.gr-verkkosivujen mukaan noin 40000 naista, ja siihen kuluu valtion varoja 550 miljoonaa euroa vuodessa. Laskujen mukaan kreikkalaisten eläkkeisiin kuluisi tätä menoa 12 prosenttia maan bruttokansantuotteesta, kun EU-maiden keskiarvo on kolme prosenttia.
Virkamiehiä ei voi lain mukaan erottaa, mutta he ovat oikeutettuja eläkkeeseen 50-vuotiaina.
Työmarkkinajärjestöt estivät vuosikymmenien ajan hallitusta myymästä velkaantuneen lentoyhtiön Olympic Airwaysin. Lentoyhtiö teki miljoonatappiot joka vuosi, mutta tarjosi työntekijöille avokätisiä etuuksia. Esimerkiksi työntekijöiden perheet saivat lennellä ilmaiseksi ympäri maailmaa. Valtio maksoi velat, vaikka samaan aikaan yksityiset yhtiöt lensivät samoja reittejä halvemmalla.
Yhtiö myytiin 2008, mutta sitä ennen työntekijöille maksettiin irtisanomisista, tai heidät palkattiin muihin tehtäviin.
Sadat valtion nimittämät komiteat ovat palkanneet työntekijöitä, vaikka ei ole selvää, mitä komiteat ylipäänsä tekevät. Valtio on ylläpitänyt esimerkiksi Kopaisjärveä hoitavaa komiteaa, vaikka järvi on kuivunut jo 1930-luvulla. Kreikkalaislehtien arvioiden mukaan komiteat työllistävät 10000 ihmistä, ja niihin palaa 220 miljoonaa euroa vuodessa. Hallitus on luvannut lakkauttaa ainakin 200 hyödytöntä komiteaa.
Kreikan armeija nieli viime vuonna 14 miljardia euroa eli kuusi prosenttia maan bruttokansantuotteesta, mikä on selvästi yli EU-keskiarvon. Perusteena ovat kiristyneet suhteet Turkkiin, vaikka molemmat ovat Nato-maita. Lisäksi asemenojen sijaan hallintokuluihin ja palkkoihin menee summasta peräti 80 prosenttia.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee Kreikka-lainaa, jota ei niellä purematta.
Toinen lehtileike käsittelee biotekniikan vallankumousta.

Terveys ja liikunta

Paino 106,0 kg, verenpaine 175/104 , lepopulssi 53.

Loppukevennys

- Millainen uusi morsiamesi on? – Ilkeä kuin noita, ruma kuin piru ja rikas kuin Kroisos.

- Oliko se rakkautta ensi silmäyksellä? – Ei ihan… olimme tavanneet kaksi kertaa ennen kuin kuulin, että hän miljonääri.

Nuorimies painautui illan viimeisessä hitaassa tiukasti tanssipartneriaan vasten. Lopulta neitonen kysyi vaivautuneena: - Luuletko, että minulla on rengasrikko? – Rengasrikko? Mistä ihmeestä sinä puhut? – No, sitten voit varmaan laskea tunkin alas!

- Tuo nainen on saanut kärsiä paljon uskonsa takia. – Miten niin? – Hän uskoo mahtuvansa 37-numeron kenkiin.

Ystävättäret tapasivat. Toinen kysyi: - Kuinka avioerosi meni? – Aika hyvin. Minä sain lapset ja Valto auton. – Entäs muu omaisuus: kesämökki, asunto, metsäpalsta, osakkeet ja talletukset? – Ne jaettiin asianajajien kesken.

Mitä eroa on Nixonilla ja Clintonilla? – Nixon on ex-presidentti ja Clinton sex-presidentti.

Miksi aikoinaan DDR:ssä kukaan ei ruskettunut? – Koska koko ajan joku Stasin agentti varjosti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti