tiistai 11. toukokuuta 2010

TI 11.05.2010Päivän sää

Lämpötila aamulla +6 C, tuuli 1m/s, päivällä +11 c, tuuli 4 m/s

Tapahtumat

Tänään oli Kalajoen kaupungin valtuustoseminaari. Kävin kuuntelemassa varatoimitusjohtaja Timo Kietäväisen esityksen Kuntatalouden näkymistä. Valtuustoseminaarin ohjelman näet kuvista, jotka saat isommaksi napsauttamalla hiirellä kuvan päällä. Minusta tällaisilla valtuustoseminaarit eivät ole järkevää ajankäyttöä. Kuka jaksaa seurata passiivisena 10 tuntia puheita (paskan jauhantaa)? Kaikki valtuutetut osaavat lukea. Miksi esityksiä ei voisi laittaa kirjallisessa muodossa? Kenen etua palvelevat tällaiset seminaarit? Minun mielestäni tässä on malliesimerkki surkeasta johtamisesta!

Lähetin sähköpostia eduskunnan perustuslakivaliokunnalle, oikeuskanslerille, Helsingin poliisille, oikeusministerille, poliisiministerille ja tasavallan presidentille sekä tiedotusvälineille. Kysymys on laillisuusvalvojien ja poliisien rikollisesta toiminnasta.

Uutiset

Poliisipartio kytki pysäytysvalot päälle tarkoituksena pysäyttää Nivalan keskustassa liikkuva henkilöauto tiistaina aamuyöllä. Ajoneuvon kuljettaja lähti kuitenkin välittömästi kiihdyttämään ja pakenemaan. Poliisi seurasi autoa noin kahdenkymmenen minuutin ajan ennen kuin tämä pysähtyi. Valtatie 27:llä. Nopeus oli suurimmillaan 170 km tunnissa. Nivalan keskustassa epäilty pakeni useita eri teitä, tehden useita ajovirheitä. Kuljettaja oli nivalalainen naishenkilö. Hän ei suostunut puhaltamaan alkometriin.

Eduskunnan pääsihteeri Seppo Tiitinen ei edelleenkään pidä perusteltuna niin kutsutun Tiitisen listan julkistamista, kertoo Keskisuomalainen. Korkein hallinto-oikeus päättää keskiviikkona, onko suojelupoliisin julkistettava lista.
Supon entinen päällikkö pelkää, että listan julkistaminen saattaisi pahimmillaan johtaa entisaikojen noitavainoihin verrattaviin tapahtumiin.
Supo sai Tiitisen listan Saksan liittotasavallan tiedustelupalvelulta kevätkesällä 1990. Lista sisältää arviolta parikymmentä suomalaisnimeä, joihin DDR:n tiedustelupalvelun Helsingin-edustaja piti länsisaksalaisen käsityksen mukaan yhteyttä Helsingissä.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee voitonpäivän juhlia Punaisella torilla. Mukana oli myös Nato-joukkoja.

Televisiosta katsottua

Suomen jääkiekkomaajoukkue otti ensimmäisen voittonsa Saksan MM-turnauksessa, kun se kaatoi äärimmäisen niukasti kisaisännät maalein 1-0. Leijonien elinehto illan ottelussa oli maalivahti Petri Vehanen, joka kannatteli joukkuettaan varsinkin päätöserässä, kun Saksa painoi päälle hullun lailla.
Saksa - Suomi 0-1 (0-0,0-1,0-0)
25.18 0-1 Immonen (Jokinen)
Maalivahdit
Zepp GER 15+15+ 6=36
(pois 58.22)
Vehanen FIN 5+ 9+14=28
Jäähyt
GER 4 x 2 min
FIN 3 x 2 min
Suomi hallitsi suvereenisti ottelun kahta ensimmäistä erää, vaikka maalit olivatkin vähissä. Jarkko Immonen oli ainoa onnistuja, kun hän Jussi Jokisen unelmasyötöstä siirsi Suomen 1-0-johtoon toisen erän alussa.

Norja yllätti Tsekin. Tshekki - Norja 2-3 (0-1,1-1,1-1)

Katsoin MOT-ohjelman. Katso käsikirjoitus http://ohjelmat.yle.fi/mot/taman_viikon_mot/kasikirjoitus
Suomi ei ole oikeusvaltio. Laillisuusvalvonta on kansalaisten verovarojen tuhlausta virkavastuulla. Syyttäjät Suomessa ovat kelvottomia roistoja?

Terveys ja liikunta

Paino 106,3 kg, verenpaine 179/105, lepopulssi 62.

Loppukevennys

- Anteeksi, etten voinut tulla häihisi, mutta lupaan tulla hautajaisiisi.

Miksi saksalainen ei pystynyt hirttäytymään? – Hänen kaulansa oli paksumpi kuin hänen päänsä.

Mitä yhteistä on mafialla ja naisen kopeloimisella? – Yksi lipsahdus ja työnnät kätesi paskaan.

British Museumin vahtimestari: - Joka ilta sama juttu. Aina on joku, joka poistuu viimeisenä.

Juuri maahan tullut australiansuomalainen lähetti kotiin kortin: - Täällä huojuvat palmut ja minä. Taisto.

Suomalaismies tepasteli pitkin Tukholman Kungsgatania ja sattui siinä vilkaisemaan kemikalioliikkeen näyteikkunaa, jossa mainostettiin finnivoidetta isoin kirjaimin: Mot finnar! Suomalaismies ryntäsi raivostuneena sisään ja karjaisi: Eikö teillä, helvetti vieköön, ole mitään svenskejä vastaan?

Vanha poromies Seppä-Matti oli todistajana eräässä rikosjutussa. Stenius kehotti Mattia tulemaan pöydän ääreen tunnistamaan oliko Matti itse kirjoittanut palkkalistaan nimensä. – Minäpä en näe ilman laseja. – Olisi pitänyt ottaa lasit mukaan. – Vain niitä kun ei oo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti