tiistai 30. marraskuuta 2010

TI 30.11.2010


Päivän sää

Lämpötila aamulla -13 C, pilvistä ja poutaa, päivällä – 12 C. Aurinko nousee: 09.39, aurinko laskee: 14.45, päivän pituus: 5 h 5 min

Tapahtumat

Tänään oli kaupunginhallituksen kokous kello 15.30 alkaen ja kaupunginvaltuuston kokous klo 18.30 alkaen. Valtuuston esityslista oli varsin kevyt. Kaupunginhallituksessa kävimme läpi vuoden 2011 budjetin.
Arvostan suuresti tänään saamaani sähköpostia eduskunnasta. Valitettavasti minulla on erittäin kiireinen aikataulu johtuen monista asioista ja siksi voi käydä niin, että en ehdi hoitamaan pyydettyä asiaa annetussa ajassa haluamallani tavalla.
Kiitän Eviraa nopeasta toiminnasta. Sain vastauksen sähköpostitse esittämääni kysymykseen samana päivänä koskien ulkomaalaisen eläinlääkäriksi opiskelevan pätevöitymisvaatimuksista.
Kiirehdin tänään valokuvien toimittamista Toivo Ojalan ja Osmo Tokolan muotokuvien maalaamista varten. Neuvottelin tänään sponsorituesta Kalajoki-näyttelylle.

Uutiset

Peruspalvelukuntayhtymä Kallion lääkäreitä on irtisanoutunut Nivalan ja Ylivieskan terveyskeskuksista viime päivinä iso joukko. Tiistai-aamuun mennessä irtisanoutuneiden määrä kohosi jo seitsemään. Eronneet ovat Kallion peruskuntayhtymän kokeneinta lääkärikuntaa. Irtisanoutumiset ovat astumassa voimaan vuodenvaihteessa. Syyksi lääkärit kertovat kuntayhtymän johdon ja työntekijöiden suuret näkemyserot, jotka ovat vaikeuttaneet työntekijöiden työntekoa.
Näkemyseroja on ollut Kallion hallinnon rakenteesta ja laajuudesta. Lääkäreiden mielestä byrokraattisuus on heikentänyt asioiden valmistelua ja vaikuttanut henkilöstöön sekä menokehityksen jatkoon.
– Suurimmaksi yksittäiseksi ongelmaksi on koettu hallinnon eristäytyminen käytännön työstä. Päätöksenteko on keskushallintovetoista, jossa varsinaiset tekijät eivät koe tulleensa kuulluiksi.
Lääkärit kertovat, että he yrittivät neuvotella asioista johdon kanssa vuoden verran ilman, että heitä kuultiin.
Erkin kommentti: Tervetuloa Kalajoelle. Me tarvitsemme lääkäreitä vakituiseen työsuhteeseen. Tarjoamme kilpailukykyiset työehdot ja miellyttävän työ- ja asuinympäristön.

Ensimmäinen Suomeen liittyvä havainto on tullut julki paljastussivusto Wikileaksin ja lehtien julkaisemista Yhdysvaltain diplomaattisähkeistä. New York Timesin mukaan Kiina varoitti vuonna 2009 Suomea ottamasta vastaan Guantanamon vankilasta vapautettuja uiguureja eli Kiinan muslimivähemmistön edustajia. Uiguurien sijoittamista Suomeen harkittiin, koska Kiinan uskottiin kohtelevan heitä kaltoin, mikäli heidät olisi palautettu Pekingiin. New York Timesin mukaan asiasta kertoo sähkeessä silloisen pääministeri Matti Vanhasen avustaja. – Kiinalaisdiplomaatit Helsingissä ovat toistuvasti varoittaneet, että kahdenväliset suhteet ovat vaarassa, mikäli Suomi ottaa uiguurit vastaan, tämän kerrotaan sanoneen elokuussa 2009. Suomi ei ottanut uiguureja vastaan. Osa heistä sai turvapaikan Albaniasta.

Suomen takauksen kokonaismäärä Irlannille myönnettävässä lainassa on noin 740,7 miljoonaa euroa, kertoo hallitus. Asia oli esillä valtioneuvoston ylimääräisessä istunnossa tiistaina. Suomen takaus on 507,5 miljoonan euron pääomaosuudelle ja siitä maksettaville koroille ja kuluille. Hallitus antaa tukipaketista tiedonannon eduskunnalle huomenna keskiviikkona. Eduskunta äänestää paketista perjantaina.

Lehtileikkeet lehtileikekokoelmaani

Ensimmäinen lehtileike: Keskipohjanmaa 30.11.2010 Kaikki halukkaat harrastamaan. Pysyvä sali nosti telinevoimistelun uudelle tasolle Kalajoella.

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/

Jukka Kemppinen http://kemppinen.blogspot.com/

Kari Uoti http://www.kariuoticonsulting.fi/blog

Timo Soini http://timosoini.fi/

Terveys ja liikunta

Paino 100,5 kg, verenpaine 175 / 103, lepopulssi 60.

Loppukevennys

- Miksi iso koko on eduksi jääkiekkoilijalle? – Taklausvoiman takia kai. – Ei, vaan mitä isompi mies, sitä isompi paita ja sitä enemmän mainostilaa.

- Miksi Laihiasta ei voi koskaan tulla kaupunkia? – Koska laihialaiset ovat lukeneet moottorilehdestä, että autot kuluttavat enemmän bensaa kaupunkiajossa, kuin maantiellä.

- Millainen on uskollinen naistyyppi: blondi, ruskeatukkainen vai punapää? – Ei mikään noista, vaan harmaatukkainen.

- Ote teini-ikäisen iltarukouksesta: - Äläkä johdata minua kiusaukseen – löydän kyllä sinne tieni itsekin.

- Kuinka töissä menee? – Viime viikolla vielä taputettiin olalle. – Entä nyt? – Potkitaan persuksille.

- Mikä on Turun paras menomesta? – Rautatieasema.

Toimittaja tenttasi Paavo Väyrystä: - Te ette siis koskaan ole myöntänyt olleenne väärässä, tai erehtyneenne? – Tuo ei pidä paikkansa. Kerran luulen olleeni väärässä, mutta se olikin erehdys.

- Monennellako nykäisyllä perämoottori lähtee käyntiin? – Viimeisellä.

- Meidän äiti aloitti laihdutuskuurin ja meni ratsastustunneille. – No onko hän laihtunut? – Ehkä vähän, muttei läheskään niin paljon, kuin hevonen.

- Mitä haluat syntymäpäivälahjaksi? mies kysyi vaimoltaan. – Avioeron. – Ajattelin kyllä jotakin halvempaa.

- Riitta matkustaa kuulemma ulkomaille opiskelemaan laulua. – Ihanko totta! Mistä hän on niin paljon rahaa saanut? – Naapurit ovat keränneet.

- Kärsittekö jalkasienestä? tohtori kysyi potilaaltaan. – No en minä ihan hirveästi siitä nauttiakaan osaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti