lauantai 3. huhtikuuta 2010

LA 03.04.2010Päivän sää
Lämpötila aamulla -2C, päivällä + 2C, sataa vettä

Tapahtumat

Tänään on trullien päivä ja pääsiäiskokkojen ilta. Olin Plassin pääsiäiskokolla, jossa oli tarjolla myös erinomaista hernekeittoa.

Kävin katsomassa Kalajoen jäähallissa jääkiekko-ottelun JHT98 – HC Pribram Tsekki. Ottelu päättyi vieraiden voittoon numeroin 4-5.
Tapasin ottelun yhteydessä entisen Tsekkoslovakian maajoukkueen jääkiekkolijan Jan Neliban. Kuvassa ”Teippi-Tuomo” Haikola ja Jan Neliba.

Uutiset

Pudasjärvellä sijaitseva kotkakamera tallensi pitkänäperjantaina ahkeraa pesän koristelua. Koiraskotka asetteli pesäntäytteitä ja ainutlaatuisissa kuvissa myös naaras saapui kokeilemaan, miltä haudonta tuntuisi. Seuraa Kotkanpesää http://www.panoraama.com/live/maakotka/

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee kansanedustaja Marja Tiuran loikkausaikeita ja asian nostattamaa kohua.

Toinen lehtileike käsittelee ydinvoimahanketta ja Fennovoiman mahdollisuuksia.

Televisiosta katsottua

Ak Bars Kazanin maalivahti Petri Vehanen oli kentän ykkösnimi kun, joukkue löi jo toistamiseen jääkiekkoliiga KHL:n itäisen konferenssin finaaleissa ufalaisen Salavat Julajevin. Vehanen piti huipputorjunnoillaan taitavan Ufan kurissa ja Hannes Hyvönen lirutti Kazanille jatkoerävoiton. Kazan vei tiukan jännitysnäytelmän 2-1 ja siirtyi otteluvoitoissa 2-0-johtoon.

Terveys ja liikunta

Paino 106,0 kg, verenpaine 171/107, lepopulssi 64.

Loppukevennys

- Kalle, tule leikkimään. Pikku-Liisa huusi keittiön ikkunasta. – Mun täytyy auttaa äitiä tiskaamisessa, mutta ei se kestä kauan. Mä tulen sitten, kun mä olen rikkonut pari lautasta.

Meidän äiti muistuttaa puoliksi koiraa ja puoliksi arkeologia, Kalle paljasti Villelle. – Miten niin? – No jos se ei hauku niin sitten se kaivelee menneitä.

Pikku-Kallen kotiovelle kolkutettiin. Asialla oli naapurin setä, joka pyysi lainaksi perheen stereoita. – Onko teillä tänä iltana juhlat? Kalle kysyi. – Ei ole. Me haluamme kerrankin nukkua rauhassa.

Opettaja opetti Pikku-Kallen luokalle biologiaa. Koska opetus ei oikein ottanut sujuakseen, opettaja päätti keventää tunnelmaa. – No lapset, mikä teidän mielestänne on Suomen suurin lintu? – Ilman muuta satakieli, Kalle vastasi. – Mitenkäs sinä siihen päädyit? kysyi opettaja ihmeissään. – No pitää sitä olla linnulla aika paljon kokoa, jos sillä on kieliäkin sata.

Luokka keskusteli siitä, kenen kotona on käynyt arvovaltaisin vieras. Erään pojan kotona oli käynyt toimitusjohtaja, toisen kansliapäällikkö ja kolmannen everstiluutnantti, mutta Kalle pisti paremmaksi. – Meillä on aika usein kylässä Jumala, Kalle pamautti. – No etköhän sinä nyt vähän liioittele, opettaja hämmästeli. – Enkä liioittele. Eilenkin äiti huusi, että voi hyvä Jumala, tule nyt katsomaan mitä tuo Kalle on taas tehnyt.

Pikku-Kalle rukoili iltarukouksessaan: - Voi hyvä Jumala, anna Pariisin olla Englannin pääkaupunki, niin kuin minä vastasin maantiedon kokeessa.

- No Kalle, kuka on tiedän luokallanne paras oppilas? Kallen kummitäti kysyi pojalta. – Virtasen Heikki. Se osaa heiluttaa korviaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti