perjantai 16. huhtikuuta 2010

PE 16.04.2010
Katso Elias Simojoki
http://merkkihenkiloita.blogspot.com/2008/11/isnmaallinen-mies-elias-simojoki.html

Aarno Anthoni piileskeli Raution pappilassa
http://kalajoenhistoria.blogspot.com/2009/06/arno-anthoni-piileskeli-raution.html

Päivän sää

Lämpötila aamulla +1C, tuuli lounaasta 3m/s, päivällä lämpötila + 6 C.

Tapahtumat

Sovimme tänään Alnus ry:n sihteerin Tapio Salmelan ja Heikki Gummeruksen kanssa Kalajoki-näyttelyn avajaisohjelman, näyttelyn ja luentotilaisuuden tiedottamisen ja markkinoinnin.

FM Sari Alajoki lähetti minulle Jylhä-Ollilasta tekemänsä kirjoituksen sovitun mukaisesti. Laitan kirjoituksen Kalajoen historia-blogiini huomenna.

Tänään kaksi uutta muotokuvaa: Paavo Ruotsalainen ja käräjätalo sekä Elias Simojoki ja Raution pappila. Taitelija Markku Hakola on onnistunut näissäkin maalauksissa erinomaisesti. Olen todella iloinen ja ylpeä näistä töistä. Ne ovat erittäin korkeatasoisia. Kun ajatellaan kuinka korkeatasoinen taidenäyttely Kalajoki-näyttelystä tulee, niin sitä vaikeampaa on ymmärtää Oulun läänin taidetoimikunnan ja Keski-Pohjanmaan kulttuurirahaston kielteisiä avustuspäätöksiä asiassa. Kalajoen kaupungin suhtautuminenkin on ollut äärettömän nuivaa näyttelyä kohtaan.

Hain kaupungintalolta ensi maanantain kaupunginhallituksen esityslistan paperikopion. Esityslista on erittäin paksu ja yhtenä asiana on Westend Estate Oy:n vuokrasopimus, nyt jo kolmannen kerran käsittelyssä Sun Arena asia. Päätöntä touhua.

Uutiset

Koko Suomen ilmatila suljetaan Islannin tulivuorenpurkauksen syöksemän tuhkan vuoksi. Ilmailulaitos Finavia päätti torstai-iltana laajentaa lentoasemasulkua Helsinki-Vantaan ja Helsinki-Malmin lentoasemille kello 24 alkaen.

Suomalaisia ja ruotsalaisia ISAF-joukkoja osallistuu afganistanilaisten sotilaiden kanssa poikkeuksellisen mittavaan yhteisoperaatioon Pohjois-Afganistanissa.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee uuden suunnitellun keskuspuhdistamon toimintaa. Kalajoen seurakunnalla on huoli rantavesistä.

Terveys ja liikunta

Paino 106,5 kg, verenpaine 176/110, lepopulssi 65.

Loppukevennys

- Päivää, Kalle sanoi Liisan isälle. – Tulin pyytämään teiltä tyttärenne kättä. – Voihan ihme, tuleva appiukko ihmetteli. – Oletko sinä ihmissyöjä?

- Tiedätkö Ville, mikä joululaulu on kissalleni kaikkein rakkain? – No en. – Varpunen jouluaamuna.

- Haluatteko ruveta Jehovan todistajaksi? saarnaaja kysyi Kallelta. – Voi, voi, enhän minä nähnyt koko onnettomuutta!

- Äiti, anna viitonen, tuolla kadunkulmassa on kauhean köyhä mies. – Mitä se mies tekee, Kalle?
- Myy hattaroita.

- Kalle, oletko kuullut, että joissakin juustolaaduissa ryömii matoja? – En ole kuullut, mutta lukenut olen siitä kyllä.

- Meidän naapurin täti on kuin päivälehti, Kalle totesi Villelle. – Miten niin? – No kun se tulee meille joka päivä.

Isä opetti Kallelle numeroita. – Mikähän tulee kymmenen jälkeen? isä kysyi. – Yleensä talonmies, jos mulla on stereot tarpeeksi kovalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti