tiistai 20. huhtikuuta 2010

TI 20.04.2010


Hotelli Rantakallalle uudet omistajat.

Päivän sää

Lämpötila aamulla -2C, tuuli 1m/s, päivällä +5 C, tuuli 2m/s

Tapahtumat

Kalajoen kaupungilla tietokoneongelmat jatkuvat. Minä olen pyytänyt kaupunginhallituksen esityslistoista itselleni paperikopiot. Muut ovat tyytyneet Jorma Tikkasta lukuun ottamatta sähköiseen esityslistojen jakoon. Nyt ilmeni, etteivät he ole saaneet liitetiedostoja auki ja joillakin oli vieläkin suurempia ongelmia. Jos oikein tarkkoja ollaan, niin suuri osa kaupunginhallituksen jäsenistä ei ole saanut esityslistaa tietoonsa ennen kokousta ja siksi kokous on näin ollen laiton ja päätökset mitättömiä. Tätä on jatkunut koko tämän vuoden.
Vaikka minä pyysin esityslistan paperikopiona, niin siitä huolimatta minultakin puuttui liitetiedostaja, muun muassa kaavoituskatsaus.

Kaupunginhallitukselle saatettiin tiedoksi markkinaoikeuden päätös 7.4.2010 Nro 161/2010 Dnro 410/09 JH. Markkinaoikeus hylkää Meriter Oy:n hakemuksen. Markkinaoikeus velvoittaa Kalajoen kaupungin korvaamaan Meriter Oy:n oikeudenkäyntikulut. Tässä informaatiossa ei nyt ole kaikki palikat kohdallaan. Siksi minun oli hankittava tuo päätös, jotta totuus saadaan selville.
Kävin tänään hakemassa Kalajoen kaupungintalolta kopion markkinaoikeuden päätöksestä. Minulta kaupunginvaltuuston varapuheenjohtajalta veloitettiin kopiosta 2,90 euroa.
Katso http://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/2010/04/kalajoen-kaupungille-2300-euron.html

Minulla on nyt kuudes valtuustokausi menossa Kalajoen valtuustossa. Koskaan aikaisemmin minun mielestäni Kalajoen asiat eivät ole olleet niin pahasti hunningolla kuin ne ovat nyt. Minulla ei ole kovin suurta luottamusta Kalajoen kaupunginjohtajan ja kaupunginhallituksen puheenjohtajan toimintaan. Tulee sellainen tunne, ettei heihin voi luottaa vaikka he ”päivää” sanoisivat. Kättelemisenkin jälkeen on parempi laskea onko kaikki sormet tallella.

Lähetin lisää informaatiota valtakunnansyyttäjävirastolle koskien varatuomari Mikko Kovalaisen toimintaa. Täydensin myös tutkintapyyntöäni Tapani Tasangosta valtakunnansyyttäjävirastolle.

Uutiset

Kalajoella sijaitseva Hotelli Rantakalla on saanut uudet omistajat. Neljä ylivieskalaista yrittäjää on ostanut hotellin Eläke-Fennialta, ja hotellin toiminta käynnistyy uudelleen toukokuun puolivälissä. Rantakallan toiminta on ollut pysähdyksissä joulukuusta asti, jolloin toimintaa pyörittänyt Lomaliitto meni konkurssiin.
Hotelli Rantakallassa on iso, 350-paikkainen näköalaravintola. Sillä on 34 hotellihuonetta, joista osa erillisessä rivitaloissa. Tämän lisäksi hotellilla on vajaa 70 kesämökkiä, ja se on välittänyt myös yksityisten mökkejä. Hotelli työllisti vakituisesti 12 ja sesonkiaikoina noin 40 henkeä. Kiinteistön omistanut Eläke-Fennia on myynyt rakennukset ja noin 11 hehtaarin suuruisen tontin, jossa on 7 600 neliöä rakennusoikeutta käyttämättä. Kaikkiaan rakennusoikeutta on 11 500 neliöä. Kiinteistöt tontteineen ja Aurinkoheikkojen alueen mökit ostivat ylivieskalaiset yrittäjät: Pauli Aakula, Antti Rantala, Juha Salo ja Esa Valli. Hotellin johtajana jatkaa Sisko Konu.

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi tiistaina kahdeksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen miehen, joka raiskasi 79-vuotiaan naisen viime kesänä. Rikos tapahtui eräässä Pohjois-Savon pienessä kunnassa. Mies raiskasi yksin asuneen naisen tämän kotona. Käräjäoikeuden mukaan teko oli niin vakava, ettei miestä voitu tuomita ehdolliseen vankeuteen, vaikka hän ei ole aiemmin saanut vankeusrangaistusta. Vuonna 1959 syntynyt mies on kuitenkin tuomittu aiemmin sakkoihin iäkkääseen naiseen kohdistuneesta pakottamisesta seksuaaliseen tekoon.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee Sun Volleyn Suomen mestaruutta. Olen erittäin iloinen siitä, että joukkueessa on mukana Ville Sorvoja, joka aikanaan pelasi KaLePan ja HU-Kalajoen joukkueessa. Joukkueen tärkeisiin luottopelaajiin kuuluu myös Antti Tuomonpoika Malinen Alavieskasta.

Terveys ja liikunta

Paino 106,0 kg, verenpaine 159/102, lepopulssi 64

Loppukevennys

- Minkälainen mies on konsultti? – En minä vaan tiedä. – Konsultti on mies, joka hallitsee 150 asentoa, mutta ei tunne yhtään naista.

- Mikä se on, kun ministeri lähestyy nuorta naista intiimisti? – Mistä minä tietäisin. – Kyseessä on välikysymys.

- Mitä spitaalinen sanoi ilotalossa? – En osaa sanoa. – Siellä on ja pysyy.

- Mikä on nunnan hartain haave? – En minä tiedä. – Aamukahvi sänkyyn lämpimän munkin kanssa.

- Tiedätkö Kalle, kuka nauraa parhaiten? – No en! – Tietenkin se, jolla on paras lääkitys!

- Meidän ope on ihan hirveän rikas, leuhkii pikku-Kalle. – Miten niin? kysyy Ville. – Olen nähnyt ainakin seitsemän ravintolaa, joiden ovessa lukee ”open”.

Pikku-Kalle tuli kauppaan, latoi rahat tiskiin ja sanoi: - Saanko kymmenen kiloa sokeria ja hiivaa? Isä leipoo tänään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti