maanantai 19. huhtikuuta 2010

MA 19.04.2010


Päivän sää

Lämpötila aamulla -3 C, tuuli 2m/s, päivällä + 4 C, tuuli 4m/s.

Tapahtumat

Tänään sain Kalajoki-näyttelyyn Heikki Myllylahden maalaman taulun Vasankarin Nuorisoseurasta. Sama korkeatasoinen linja jatkuu maalausten suhteen Kalajoki-näyttelyssä. Vasankarin Nuorisoseuran historiikki löytyy osoitteesta http://www.vasankari.com/arkisto/nuorisoseuranhistoria.html

Lähetin Kalajoen sivistystoimenjohtaja Esa Siirilälle sähköpostilla informaatiota Kalajoki-näyttelystä ja esitin toimenpiteitä.
Lähetin sähköpostia valtakunnansyyttäjä Matti Nissiselle ja varmuuden vuoksi valtakunnansyyttäjäviraston kansliaan sekä oikeusministeri Tuija Braxille.
Lähetin valtakunnansyyttäjälle tutkintapyynnön myös poliisiviranomaisten tahallisesta sekoilusta.

Tänään oli Kalajokilaakso-lehdessä Kaisa Hietalan ennakkojuttu Kalajoki-näyttelystä. Tämä juttu oli ensimmäinen 15 vuoteen Kalajokilaakso-lehdessä julkaistu minusta tehty juttu, mikä ei aiheuttanut syvää mielipahaa minussa. Hyvästä jutusta annan suuret kiitokset toimittaja Kaisa Hietalalle.

Tänään olin kaupunginhallituksen kokouksessa.

Uutiset

SDP:n europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaaren mielestä Suomessa vallitseva salailun kulttuuri sai uuden vivahteen, kun kuluneella viikolla selvisi, että lukuisten valtionyhtiöiden johtajien lisäeläkkeet on salattu, vaikka valtio-omistaja on nimenomaan ohjeistanut mahdollisimman suureen avoimuuteen.

Keskustan varapuheenjohtaja Antti Rantakangas yllättyi ja tyrmistyi kollegansa, varapuheenjohtaja Paula Lehtomäen halusta käynnistää erityisselvitys vaalirahoituksesta Keskustapuolueessa. Ministeri Lehtomäki taas pitää perjantain puoluehallituksessa käynnistettäväksi aiottua selvitystä sekä taloudesta, että toimintatavoista välttämättömänä.
Ehkä Antti Rantakangas pelkää hyvä veli-järjestelmän paljastumista. Esim. Finnvera Oy, KTM, TE-Keskus, Vapo Oy, maakuntaliitto, seutukunta, vakuutusyhtiöt, arvovaltavaikuttaminen, valtion valvontaviranomaiset jne…

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee tuhkapilveä. Jutun otsikko Tuhkapilvi rassaa vielä päiviä.

Televisiosta katsottua

Katsoin illalla Ykkösdokumentin Vankileirien Syväri. 1930-luvulla siellä sijaitsi Stalinin työleirit, Suomen miehitysvuosina 1941-1944 vankileirit ja sodan jälkeen sotavankileirit.

Terveys ja liikunta

Paino 106,5 kg, verenpaine 184/106, lepopulssi 63. Eilen minulta lähti paikka hampaasta. Tänään hammas paikattiin. Nastahampaan kanssa on vielä ongelmia, koska sen tilalle olisi rakennettava silta, minkä hinta-arvio on n. 1300 euroa.

Loppukevennys

- Opettaja, miksi meidän on opittava englantia? – Koska puolet maailmasta puhuu sitä. – Eikö se sitten jo piisaa?

Menossa on biologian tunti. – Miksi metsähanhet lentävät joka vuosi etelään? opettaja kysyi luokalta. – Koska sinne on niin pitkä kävelymatka, Kalle tiesi.

Pikku-Kalle myöhästyi oppitunnilta. Opettaja torui häntä ankarasti. – Mä voin kyllä korvata asian. Mä lähden vastaavasti aikaisemmin täältä pois.

- Sinun todistukseni on niin kelvoton, että minun on pakko antaa rangaistus, Pikku-Kallen isä karjui hurjana. – Hyvä juttu, mä tiedän, missä opettaja asuu, vastasi Kalle iloisena.

Opettaja pyysi oppilaita selvittämään, mitä eroa on kuninkaalla ja presidentillä. Pikku-Kalle viittasi ankarasti ja sai luvan vastata. – Se on vissiin niin, että kuninkaan täytyy olla isänsä poika, mutta presidentin ei tarvitse.

Isä katseli Kallen joulutodistusta tyytyväisenä. – Minusta tuntuu, että poika on perinyt älykkyytensä minulta, hän kehaisi vaimolleen. – Voi olla, minun on ainakin vielä jäljellä, vaimo vastasi.

- Ja olette sitten kunnolla! äiti huusi Liisan perään tämän poistuessa Kallen kanssa juhannusta viettämään. – Älä pelkää, äiti, Liisa vastasi. – Minä lupaan, että kunnolla ollaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti