lauantai 17. huhtikuuta 2010

LA 17.04.2010Paavo Ruotsalainen ja Kalajoen käräjät
http://merkkihenkiloita.blogspot.com/2010/02/paavo-ruotsalainen-ja-kalajoen-karajat.html

Päivän sää

Lämpötila aamulla – 2C, tuuli 2m/s, päivällä + 4 C, vesisadetta

Tapahtumat

Lapsenlapset Saana ja Ronja tulivat yökylään.

Uutiset

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk) valehteli kesällä 2008, kun hän kiisti IS:lle suositelleensa Merikukka Forsiuksen (kok) tukemista liikemiesten KMS-rahan jakamisesta vastanneelle Nova-mies Tapani Yli-Saunamäelle.
Pääministeri Matti Vanhanen (kesk) oli perjantaina tuohtunut siitä, että Merikukka Forsiuksen (vihr) rahoitusasia nousi Helsingin Sanomissa uudestaan esiin. "Tämä käsiteltiin jo 2008. Silloin kerroin osuuteni tähän rahoitukseen. Vanhanen ei ole aikaisemmin myöntänyt suositelleensa vaalirahoitusyhdistys KMS:lle Forsiuksen tukemista. Hän myönsi asian HS:n toimittajalle torstaina, ja HS uutisoi asiasta perjantaina.
"Ai että olisin suositellut rahaa toiselle puolueelle? Ei pidä paikkaansa, Vanhanen esimerkiksi totesi toukokuussa 2008 (Ilta-Sanomat 26. 5. 2008).
Forsius sai ainoana vihreänä ehdokkaana Kehittyvien maakuntien Suomi -yhdistykseltä 5 000 euroa vuoden 2007 eduskuntavaaleihin. KMS tuki Forsiusta Vanhasen ehdotuksesta.
Vanhanen ojensi Forsiuksen nimen lapulle kirjoitettuna pöydän yli.

KMS maksoi eduskuntavaalien jälkeen toukokuussa 2007 matkailuauton takaosan vahinkojen korjauksen. Kaikkineen remontti maksoi 2 740 euroa. Kun KMS:n tarkoitus oli muun muassa "kehittää maakuuntien elinvoimaisuutta" ja "lisätä kansalaisten äänestysaktiivisuutta", on vaikea äkkiseltään hahmottaa, miten siihen liittyy Ford Hobby T 600 GFS:n pölykapselin ja takapuskurin vaihto.
Kontiola kertoi kuulustelupöytäkirjan mukaan, että kyseessä oli kansanedustajaehdokas Eero Lankian käytössä ollut matkailuauto. Lankialla oli vaaliautona vuokrattu matkailuauto. Sillä hän 5–6 viikon aikana huristi 60–70 eri tilaisuuteen. Auto oli jo palautettu vuokraajalle, kun Lankialle ilmoitettiin, että autossa on kolhuja. Vuokraaja korjautti auton. Laskun maksoi KMS, koska se oli auton järjestänytkin.
Lankian matkailuauton lisäksi poliisi kyseli myös, miten ministeri Mauri Pekkarisen (kesk) valokuvaus (183 euroa), Kontiolan oma lentolippu Rovaniemelle tai Hyvinkään Tahkolle maksettu kymppitonni oikein liittyivät yhdistyksen toimintaan.

Kaupan alan ja vartijoiden vuorokauden lakko päättyy tänään lauantaina aamukuudelta. Palvelualan ammattiliitto Pamiin kuuluvien myyjien lakko vaikutti etenkin suurten kauppojen aukioloihin, mutta pienemmät liikkeet sinnittelivät avoinna kauppiasyrittäjien ja esimiesten voimin.
Lakon älyttömyys paljastuu, kun lasketaan rahassa mistä lakkoillaan. Kysymys on 4 eurosta myyjän kuukausipalkassa. Siksi on sanottava PAMille, että HALOO? Onko kaikki kotona?

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee tulivuoren tuhkapilveä, mikä lamaannutti lentoliikenteen.

Toinen lehtileike on otsikoitua Suomalaiset suuroperaatiossa. Onko kysymys isänmaan puolustamisesta, kun suomalaiset taistelevat Afganistanissa?

Terveys ja liikunta

Paino 106,5 kg, terveys ja liikunta 181/105, lepopulssi 57, Pyöräily 22 km/122 km.

Loppukevennys

- Mitä tekisit, jos olisit noita ja osaisit taikoa? opettaja kysyi Pikku-Kallelta. – Muuttaisin opettajan undulaatiksi ja avaisin ikkunan.

Oli menossa uskonnon tunti. – Minkä takia Nooa otti arkkiinsa kaikkia eläinlajeja kaksittain? opettaja kysyi luokalta. Pikku-Kalle viittasi kiivaasti. – Se ei uskonut haikaraan.

Kaksi mummoa keskusteli maailmanmenosta. – Kyllä nykynuoriso on kamalaa. Nykyään ne eivät muuta tee viikonloppuisin kuin juovat ja rakastelevat. – Sano muuta. Kyllä nyt olisi ihanaa olla nuori.

- Miksi Saara nauroi? – En minä muista.. – Koska Herra häntä koetteli.

- Mikähän on Suomen impotentein paikkakunta? – Jaa. En minä tiedä. – Se on Alaveteli.

- Mitä yhteistä on naisella ja sanomalehdellä? – Ei kai mitään. – On niillä. Molempia painetaan yöllä.

- On se niin väärin, että äideillä on äitienpäivä ja isillä on isänpäivä, mutta vanhoillapiioilla ei ole mitään. – Onpas. – No mikä sitten. – Kynttilänpäivä.

- Neidillä on varmaan sokeritauti. – Miten niin? – No kun neidillä on niin makea perä.

- Hikoileeko neiti koskaan? – Hihi… välistä. – Niin minä vähän ajattelinkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti