lauantai 24. huhtikuuta 2010

LA 24.04.2010


Päivän sää

Lämpötila aamulla 0 C, tuuli 4 m/s, päivällä + 4 C kylmä tuuli 5m/s

Tapahtumat

Kävin Rautiossa katsomassa äitiäni. Olen valmistellut blogiini Kalajoki-näyttelyä, josta toimittajat ja kansalaiset saavat tietoa Kalajoki-näyttelystä ja Kalajoen historiasta.
Katso http://kalajoki-nayttely.blogspot.com/

Katso myös Alnys ry:n sivut http://www.alnus.fi/16

Kalajoki-näyttely työllistää tällä hetkellä täysipäiväisesti. Tavoitteena on tehdä kaikin puolin viimeisen päälle erinomainen näyttely niillä resursseilla mitä on käytettävissä. Luonnollisesti Kalajoen kaupungin kielteinen suhtautuminen Kalajoki-näyttelyyn risoo minua.

Uutiset

Eduskuntavaalit lähestyvät. Päivän uutinen on SDP:n todellisen johtajan eli Eero Heinäluoman haastattelu Huvustadsbladetissa: Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan Eero Heinäluoman mielestä hallituksen arvio työperäisen maahanmuuton tarpeesta on täysin pielessä. Heinäluoma sanoo Hufvudstadsbladet-lehden haastattelussa, että talouden taantuma on olennaisesti vähentänyt ulkomailta saapuvan työvoiman tarvetta. Jos hallitus pitää kiinni tavoitteestaan lisätä työperäistä maahanmuuttoa, töitä ei enää riitä suomalaisille. Tämä voimistaisi rasismia, Heinäluoma varoittaa.
Kansanedustaja puolustaa niitä suomalaisia, jotka katsovat, ettei maahanmuuttoa pidä lisätä. Heinäluoma ilmoittaa myös pitävänsä maahanmuuttoministerin virkaa turhana - hänen puolestaan se joutaisi lakkauttaa. Heinäluoma hyökkää lausunnoillaan perussuomalaisten kannatuksen kimppuun.

Toinen merkki lähestyvistä eduskuntavaaleista on ydinvoimapäätös, mikä on tehty teollisuuden ehdoin eli näinkö keskusta ja kokoomus varmistivat vaalitukensa seuraavissa eduskuntavaaleissa. Hallituksen ydinvoimapäätöksen pohjana ollutta sähkönkulutusennustetta korotettiin vielä viime metreillä. YLE Uutisten tietojen mukaan vuotta 2020 koskevaa työ- ja elinkeinoministeriön arviota nostettiin kahteen otteeseen metsäteollisuuden kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen. Arvostelijoiden mukaan metsäteollisuus pääsee vaikuttamaan liikaa energialinjauksiin.
Työ- ja elinkeinoministeriö arvioi viime marraskuussa, että Suomessa kuluu sähköä vuonna 2020 yhteensä 91 terawattituntia. Erityisesti metsäteollisuus piti arviota matalana.
Kolmea ydinvoimalaa ajanut Metsäteollisuus ry kiirehti tiedottamaan, ettei sähköntuotantoa pidä rajoittaa alhaisten kasvuarvioiden perusteella.
Teollisuuden huoli ei kaikunut kuuroille korville. YLE Uutiset kertoi maaliskuun puolivälissä, että hallituksen ydinvoimapäätöksen asiakirjoihin oli yllättäen lisätty metsäteollisuuden näkemys tulevasta sähkönkulutuksestaan. Ministeriön ennustetta hilattiin tuolloin ylöspäin viisi terawattituntia, mikä on enemmän kuin puolet Loviisan ydinreaktoreiden vuosituotannosta.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee vallan siirtoa muualle. Kokkolan kaupunginvaltuuston kokous peruttiin taas asiapulan vuoksi. Näyttää siltä, että kunnallisessa päätöksenteossa on suuntaus se, ettei luottamusmiesten enää tarvitse päättää kunnallisista asioista. Päätösvalta on viety päättäjiltä liikelaitoksille, yhtiöille jne. Mielestäni tämä on erittäin vaarallinen suuntaus, josta Kalajoella on kokemusta jo yli 30 vuoden ajalta matkailun piiristä.

Terveys ja liikunta

Paino 106,5 kg, verenpaine 183/108, lepopulssi 68. Nuhaa ja yskä.

Loppukevennys

Vanhempana olo on nyt sitten nykyään vaikeaa – yrittää nyt saada pentu tietokoneen kimpusta takaisin muiden kanssa television ääreen!

Miten näkee varmimmin lentäviä lautasia? – Kun nipistää tarjoilijaa takapuolesta.

Norjalaisessa ravintolassa asiakas valitti tarjoilijalle: - Tämä kala ei maistu läheskään yhtä hyvälle kuin viime viikolla! – Kummallista! Ihan sitä samaa kalaahan se on.

Pikku-Kallen äiti astutti lammasta. Pässi ei kuitenkaan meinannut innostua tekemään temppujaan. Silloin äiti hankasi kädellään pässi päätä, ja kas, sen jälkeen tämä teki hommat niin kuin piti. Kalle katseli vieressä ja tuumasi: - No nyt minä ymmärrän, miksi isällä on kalju!

Millainen on venäläinen pikahissi? – Tsetseeni painaa nappia, niin tulee kahdeksan kerrosta nopeasti alas.

Muropaketin mainos saksalaisessa uusnatsilehdessä: ” Osta uusia Aadolf-muroja. Jokaisessa paketissa vekkuli, pieni juutalaisnukke. Kerää koko keskitysleiri ja voita loistomatka Auschwitsziin!”

Virolaiselta ilotytöltä kysyttiin Suomen tullissa: - Harjoitatteko te prostituutiota? Tyttö vastasi: - Käyttäisin mieluummin sanaa erektionpoistoteknikko!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti