keskiviikko 7. huhtikuuta 2010

KE 07.04.2010

Matturaisen talosta löytyi parempi kuva. Tämän kuvan perusteella maalataan taulu Wilhelm von Schwerinin kuolintalosta.

Päivän sää

Lämpötila aamulla 0 C, tuuli 1 m/s, päivällä + 6 c, tuuli 2 m/ s.

Tapahtumat

Lähetin sähköpostia kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallinille sekä kansanedustaja Anna-Maja Henrikssonille, jonka isoisä on V.H.Kivioja. Pyysin kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallinia avaamaan Kalajoki-näyttelyn, mutta hänen aikatauluunsa se ei sopinut.

Eilen sain varmistusta siitä, että Petroskoin yliopiston edustajalla on mahdollisuus tulla Kalajoelle 5.5.2010. On todennäköistä, että silloin järjestetään Kalajoki-näyttelyn ensimmäinen luentotilaisuus. Asia vaatii vielä lopullisen varmistuksen.

Kävin tänään Rautiossa katsomassa äitiäni.

Hain tänään kaupungintalolta asiapaperit valituksen tekemistä varten Kalajoen kaupunginvaltuuston päätöksestä 23.3.2010 § 41 vuokrasopimus Westend Estate Oy.

Sain valtuuston varapuheenjohtajana ja entisenä ympäristölautakunnan puheenjohtajana tänään keskiviikkona tietää huhupuheena, että huomisiltana on klo 18.00 Vesikolmio Oy informaatiotilaisuus suuren vedenpuhdistamon ympäristöluvasta Kalajoen kaupungintalolla. Kävin kaupungintalolla jotta olisin voinut perehtyä aineistoon huomista tilaisuutta varten, mutta aineistoja oli vain yksi kappale ja sekin oli erään Kalajoen kaupungin virkamiehen hallussa. Minulla ei siis ole ollut mahdollisuutta perehtyä asiaan ennen huomista aivopesutilaisuutta, jota informaatiotilaisuudeksi tituleerataan. Aineistoa on toista mapillista ja siitä pitäisi, jos vanhat merkit pitävät paikkansa, kaupunginhallituksen antaa lausunnon näkemättä aineistoa ja perehtymättä koko aineistoon, mistä lausunto pitää antaa.

Tänään Helsingin hovioikeudessa olisi pitänyt olla suullinen käsittely, jossa osapuolina olivat Mikko Kovalainen ja Kaisa Suomalainen. Varatuomari Mikko Kovalainen oli ilmoituksensa mukaan sairastunut ja istunto jouduttiin perumaan. Mielestäni varatuomari Mikko Kovalainen käyttää härskisti väärin Suomen oikeusjärjestelmää. Tämä on mahdollista, koska poliisi ja laillisuusvalvonta eivät Suomessa toimi. Olin vaatinut KRP:tä seuraamaan tuota istuntoa ja pidättämään varatuomari Mikko Kovalaisen. Kuka vasikoi tiedon Kovalaiselle? Varatuomari Mikko Kovalaisen toimiin on sekaantunut melkoinen määrä poliiseja ja muita viranomaisia. On aika käsittämätöntä poliisin toimimattomuus varatuomari Mikko Kovalaisen asioissa.

Soitin Kainuun poliisiin ja tavoittelin poliisipäällikkö Petri Rönkköä, mutta hän oli jäänyt vuosilomalle ja palaa töihin vasta 19.4.2010. Saamani tiedon mukaan ennen sitä useat tekemäni rikostutkintapyynnöt eivät etene. Rönkkö ei ole antanut alaisilleen ohjeita mitä tutkintapyyntöjen kanssa tehdään. Minun käsitykseni mukaan esimiehen loma ei saa olla rikostutkintojen esteenä. Poliisilaki määrittelee selkeästi miten tulee menetellä. Ei voi välttyä vaikutelmalta, että nyt pyritään voittamaan aikaa ja keksimään syitä miksi poliisi- ja muita virkarikoksia ei tutkita.

Uutiset

Elintarviketeollisuuden yöllä alkanut lakko ei juuri ehdi näkyä kauppojen hyllyillä. Kolmen päivän työtaistelu pysäyttää tuotannon 12 suuresta lihanjalostustehtaasta ja leipomosta. Lakko voi kuitenkin hankaloittaa esimerkiksi koulujen, vanhainkotien, puolustusvoimien ja vastaavien laitosten elintarvikehuoltoa. Lakon alkaminen varmistui eilen illalla. Uusista neuvotteluista ei ole sovittu.

Kokoomuksen kansanedustaja Marja Tiura kertoi tiistai-iltana Ylen Ajankohtaisen kakkosen haastattelussa aikovansa jättäytyä kokoomuksen varapuheenjohtajan tehtävistä. Marja Tiuran on arveltu vuoden 2007 vaalien jälkeen uhkailleen loikkauksella kokoomuksesta keskustaan, jos kokoomus ei antaisi hänelle ministerin paikkaa.

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin (EIT) on tuominnut Suomen valtion maksamaan yhteensä 132 000 euroa korvauksia useille suomalaisille lehtiyhtiölle ja toimittajille sanavapauden loukkaamisesta. Lehdet olivat julkaisseet 1997 silloisen valtakunnansovittelijan Jorma Reinin naisystävän nimen ja kuvan käsitellessään Reinin potkuihin johtaneita tapahtumia yksityisasunnossa. Lehdet ja toimittajat oli tuomittu hovioikeudessa sakkoihin naisen yksityiselämän loukkaamisesta. Jutut julkaistiin Seurassa, Hymyssä, Nykypostissa, Iltalehdessä ja 7 päivää -lehdessä. Ihmisoikeustuomioistuin katsoi, etteivät Suomen tuomioistuimet olleet löytäneet oikeaa tasapainoa sananvapaudesta ja yksityiselämän suojasta johtuvien vaatimusten välille.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee pienen ihmisen isoa taistelua. Juttu on kirjoitettu valtuutettu Hanna Halmeenpäästä, joka vastustaa kiivaasti ydinvoimaa. Jopa niin kiivaasti, että hänen miehensä Riku Halmeenpää menetti työpaikkansa sen johdosta. Näin ainakin Hanna epäilee kirjoituksessa.

Terveys ja liikunta

Paino 106,0 kg, verenpaine 171/101, lepopulssi 66.

Loppukevennys

Linnun ampuminen lennosta on helppoa. Mutta osuminen on ylen vaikeata.

Lääkäri: - Sydämenne lyö kovin epäsäännöllisesti. Juotteko paljon, tupakoitteko ja vietättekö epäsäännöllistä elämää? Potilas: - Teen kyllä tuota kaikkea – mutta säännöllisesti.

Vastaanottohuoneeseen saapui nuori viehättävä neitonen. Sermin takaa kuului käsienpesun ääntä ja lääkärin kehotus: - Olkaa hyvä ja riisuutukaa. Minä tulen aivan kohta. – Mihin minä voin laskea vaatteeni? neitonen kysyi arasti. – Laittakaa ne vain siihen tuolille minun vaatteideni päälle.

Nainen oli käynyt laboratoriossa tutkimuksissa ja tullut lääkärin vastaanotolle kuulemaan tulokset. – Ei kai vain löytynyt valkuaista, hän kysyy arkaillen. – Voihan sen noinkin sanoa. Ja elokuussa saatte työnnellä vaunuissa keltuaista.

Sukupuolitaudit ovat kova uhka Ruotsissa. Eräskin ruotsalaismies oli saanut aidsin. – Tiedätkö keneltä olet taudin saanut, tiedusteli lääkäri. – En tiedä. Eihän minulla sentään ole silmiä selässäni!

Mikä ero on tavallisella lääkärillä ja erikoislääkärillä? – Erikoislääkärillä on pienempi vastaanotto, mutta isompi purjevene.

Mies meni lääkärin vastaanotolle, sillä hänen vatsansa kurni kummasti. Lääkäri otti stetoskooppinsa, kuunteli aikansa miehen vatsaa ja totesi sitten: - Ei se ole mitään vakavaa. Kyseessä on vain yksi eksynyt pieru, joka ei löydä tietä ulos.

Liisa päätti kirjoittaa kysymyskirjeen lehden lääkäripalstalle: ”Nukumme samassa huoneessa kahden lapsemme kanssa. Onko tämä vaaraksi lastemme moraaliselle kehitykselle?” Ja jonkin ajan kuluttua lehdessä oli kysymykseen vastaus: ”Ei varmastikaan, jos todella nukutte.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti