keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

KE 14.04.2010


Päivän sää

Lämpötila aamulla – 3C, tuuli 1 m/s, päivällä +8 C. Tulvavaara on nyt vähentynyt. Jääpato on poistunut.
Lähdin tänään pyörälenkille. Otin kiikarin mukaan ja lähdin katselemaan muuttolintuja. Hiekkasärkillä Safaritalon kohdalla pyörätiellä huomasin mahdollisesti viskisiepon. Se oli ajellut autolla pyörätietä ja kaatanut lyhtypylväänkin. Poliisi oli kiinnostunut mahdollisesta viskisieposta ja järjesti tälle kyydin. Autorekisterikeskuksen mukaan tämän yksilön mahdollinen latinankielinen nimi on Pätkälä Piehingius.

Tapahtumat

Tänään sain varmistuksen, että kansanedustaja Anna-Maja Henriksson tulee avaamaan Kalajoki-näyttelyn. Taidehistorioitsija FM Sari Alajoki tarkensi minulle luentonsa aiheen 5.5.2010 pidettävään luentotilaisuuteen.

Näyttelyn avaus
Katso http://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/2010/04/kalajoki-nayttelyn-avaustilaisuus.html

Luentotilaisuus
Katso http://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/2010/04/kalajoki-nayttelyyn-liittyy-myos.html

Kalajoki-näyttelyn järjestelyjä ovat kieltäytyneet avustamasta Oulun läänin taidetoimikunta, Keski-Pohjanmaan kulttuurirahasto ja Kalajoen kaupunki.
Lähetin kutsun näyttelyyn ja sen tilaisuuksiin niin Oulun läänin taidetoimikunnan pääsihteeri Ulla Lassilalle kuin Keski-Pohjanmaan kulttuurirahaston asiamies Juha Saarelle.

Uutiset
Keskustan puheenjohtaja, pääministeri Matti Vanhanen sai nimilistan Kehittyvien Maakuntien Suomi -yhdistyksen (KMS) takana olevista liikemiehistä sähköpostitse jo maaliskuussa 2007.
Tähän asti Vanhanen on sanonut, ettei tiennyt KMS:n takana olevista rahoittajista muita kuin Nova Groupin Tapani Yli-Saunamäen. Vanhanen sai KMS-yhdistykseltä 10 000 euroa tukea vuoden 2007 eduskuntavaaleihin. Vanhasen saama nimilista KMS-tukijoista sisältyy kohuliikemies Arto Merisalon lähettämään sähköpostiin. Vanhasen ja Merisalon välinen sähköpostivaihto löytyy poliisin KMS-esitutkintamateriaalista. Esitutkintamateriaalista selviää myös, että keskustan puoluevirkailija Lasse Kontiola hoiti KMS:n rahaliikennettä tiedettyä kauemmin.
Vanhaselle vuonna 2008 toimittamassaan "anteeksipyynnössä" hän kertoi lopettaneensa tilimaksatukset tammikuussa 2007, mutta esitutkintamateriaalin mukaan hän hoiti rahaliikennettä vielä saman vuoden syyskuussa.
Uudeksi KMS:n tukimieheksi materiaali paljastaa Palmbergin (nykyisin osa Lemminkäistä) Risto Bonon. Muita KMS-liikemiehiä ovat Tokmannin Kyösti Kakkonen ja Seppo Saastamoinen, Maskun Toivo Sukari, Motonetin Lauri Juntunen ja Suomi-Soffan Harri Toivainen.

Liikemies Arto Merisalo ihmettelee, miten Helsingin Sanomilla on hallussaan esitutkintamateriaali, joka on salainen. Merisalo kieltäytyi käyttämästä minuuttiakaan kommentointiaikaa sellaiseen esitutkinta-aineistoon, joka hänen mielestään on saatu haltuun rikollisella tavalla. Esitutkinnassa Tiuraa epäillään lahjuksen ottamisesta elinkeinotoiminnassa. Tiura istui Anna Tapion koulun säätiön hallituksessa, kun Nova Groupin väitetään pyrkineen mukaan koulun korjaushankkeeseen. Merisalo on todennut kuulusteluissa, etteivät Nova-yhtiöt ole koskaan tarjonneet mitään urakkaa tai muutakaan sopimusta koululle. Poliisi epäilee Tiuran saaneen Nova Groupilta kolmetoista etuutta vuosina 2006-2008. Tiura kiistää saaneensa etuisuuksia Anna Tapion koulun hallituksen jäsenenä ja katsoo kestityksen olleen normaalia kansanedustajan suhdetoimintaa.

Seksitutkija Anna Kontula vakuuttaa, että hän oli omalla työmatkallaan keräämässä aineistoa omia lehtikirjoituksiaan varten. Kiljunen ei suostunut kertomaan, tapasiko hän matkallaan valtionjohtajia Kontulan kanssa vai yksin. -Meillä oli Kiljusen kanssa joitakin yhteisiä asiantuntija- ja poliitikkotapaamisia Bhutanissa, sanoo Anna Kontula -Minä matkustan aina itsenäisesti, Kontula toteaa viitaten väitteisiin, joiden mukaan hän olisi ollut kansanedustaja Kiljusen matkakumppani. Eduskunnan puhemies Sauli Niinistö (kok.) sanoo, että kansanedustajien pelaaminen itse luoduilla matkalippujärjestelyillä on nyt varmasti loppu. Kansanedustaja Kimmo Kiljusen (sd.) antama selitys kohutusta matkastaan ei kelpaa Niinistölle.
Katso Kiljusen kootut selitykset http://www.iltalehti.fi/nettitv/?18747472

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee Kalajoen tulvia otsikolla Tulva saartoi Junttilat kotiin.

Terveys ja liikunta

Paino 107,0 kg, verenpaine 167/106 , lepopulssi 62. Pyöräily 20 km/100km.

Loppukevennys

Mikä oli nukkuvien puolueen vaalislogan eduskuntavaaleissa? – Laveria ei jätetä.

Serbian hallitsevan puolueen kassakaappiin oli murtauduttu. Poliisi tuli tutkimaan tapahtunutta.
– Veivätkö rosvot paljon rahaa, poliisi kysyi sihteeriltä. – Rahaa ei hävinnyt lainkaan, sihteeri totesi. – Sitten varmaan mitään muutakaan arvokasta ei viety. – Kyllä vain! He veivät ensi vaalien tulokset.

Vaalien alla ihmeteltiin, miksi ministeri Tanja Saarela oli jatkuvasti poissa eduskunnan kyselytunneilta. – Mitä vähemmän hän on täällä, sitä suurempi kannatus hänellä on, toiset kansanedustajat selittivät.

Opettaja: - Kerrohan jotakin Ahtisaaresta, Kalle! – Hän on varmaan painava. - Miten sinä ensimmäisenä sellaista ajattelet? – No, kun kaikkialla sanotaan, että hänellä on paljon kannattajia.

Kolme kansanedustajaa jutteli siitä, mitä he tekevät ”sen” jälkeen. – Minä poltan tavallisesti savukkeen, Sauli Niinistö sanoi. – Minä otan mielelläni kylmän oluen, Seppo Kääriäinen kertoi. – Minä soitan tyttöystävälleni ja ilmoitan tulevani kotiin tunnin päästä, Ilkka Kanerva selitti.

Antti Kalliomäki keskusteli Tanja Saarelan kanssa eduskunnassa yliopisto-opiskelun ja opiskelijoiden nykytilanteesta. – Yliopistoonkin on nyt huomattavasti helpompi päästä, totesi Tanja Saarela. – Miten niin, kysyi Kalliomäki ihmeissään. – Siellä on uudet itsestään avautuvat ovet, kehui Saarela hallituksen tuloksia.

Liisa Jaakonsaari ja Jukka Gustafsson söivät mämmiä eduskunnan kuppilassa. Paikalle kävelivät ministerit Vanhanen ja Katainen. – Ahaa. Täällä sitä ladataan lausuntoautomaattia, murjaisi Vanhanen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti