lauantai 10. huhtikuuta 2010

LA 10.04.2010
Päivän sää

Lämpötila aamulla + 1C, tuuli 0 m/s, päivällä +5 C

Tapahtumat

Suomen tuomioistuinten tuomarit vannovat tuomitsevansa Ruotsin lain mukaan. Katso tuomarinvala. Ei siis ihme, että vääriä tuomioita tulee, kun kaikki tuomarit eivät osaa kunnolla ruotsia.
Tuomari vannokoon tämän valan: Minä N. N. lupaan ja vannon Jumalan ja hänen pyhän evankeliuminsa kautta, että minä parhaan ymmärrykseni ja omantuntoni mukaan kaikissa tuomioissa tahdon tehdä ja teen oikeutta niin köyhälle kuin rikkaallekin ja tuomitsen Jumalan ja Ruotsin lain ja laillisten sääntöjen mukaan: etten koskaan minkään varjolla lakia vääristele enkä vääryyttä edistä sukulaisuuden, lankouden, ystävyyden, kateuden ja vihan tahi pelon tähden taikka lahjan ja antimien tahi muun syyn takia, enkä syytöntä syylliseksi taikka syyllistä syyttömäksi tee. Minä en myöskään ennen tuomion julistamista enkä sen jälestä ilmaise oikeutta käyville enkä muille niitä neuvotteluita, joita Oikeus suljettujen ovien takana pitää. Kaiken tämän tahdon täyttää ja täytän uskollisesti, rehellisenä ja totisena tuomarina, ilman kavaluutta ja juonia, niin totta kuin Jumala minua auttakoon ruumiin ja hengen puolesta. Älköön kukaan tuomarinvirkaan ruvetko, ennenkuin on näin vannonut.

Uutiset

Yhdysvalloissa on noussut kohu lausunnosta, jossa entinen armeijan eversti kertoo presidentti George W. Bushin tienneen hyvin, että suurin osa Guantanamon vangeista on syyttömiä. Everstinä Bushin hallinnon aikana toiminut Lawrence Wilkerson antoi lausuntonsa todistuksena erään Guantanamosta vapautuneen vangin nostamassa oikeusjutussa. Wilkersonin mukaan Bush tiesi vankien syyttömyydestä, mutta ei halunnut vapauttaa vankeja poliittisista syistä. Myös varapresidentti Dick Cheney ja puolustusministeri Donald Rumsfeld olivat Wilkersonin mukaan perillä vankien syyttömyydestä.

Kansanedustaja Kimmo Kiljunen osallistui viime viikolla Parlamenttien välisen liiton (IPU) kongressiin Bangkokissa. Toisin kuin muut suomalaiset Kiljunen ei palannut kotimaahan, vaan ilmoitti jatkavansa virkamatkaa 12. huhtikuuta asti ja vierailevansa muun muassa Burmassa ja Bhutanissa. Kuvalehden mukaan Kiljunen vaihtoi IPU-matkaa varten saamansa business-luokan liput tavalliseen turistiluokkaan ja osti näin säästyneillä rahoilla liput omille jatkomatkoilleen, jotka hän itse tulkitsee virkamatkoiksi. Lehden haastattelema eduskunnan pääsihteeri Seppo Tiitinen on sitä mieltä, että "tällainen sivuluisu" viralliselta virkamatkalta on vähintäänkin outoa. Matkarahat on myönnetty nimenomaan IPU-kokousta varten eikä niitä sovi käyttää muuhun matkailuun. Iltalehden mukaan kansanedustaja Kimmo Kiljunen, 58, matkusti lemmenlomalle Bhutaniin ja Burmaan seuranaan varattu perheenäiti, seksitutkija Anna Kontula, 33.

Puolan presidentti Lech Kaczynski, 60, on kuollut lento-onnettomuudessa Länsi-Venäjällä. Kaczynskiä kuljettanut kone syöksyi maahan ja syttyi tuleen lähellä Smolenskin lentokenttää. Venäläistietojen mukaan kaikki koneessa olleet 96 ihmistä saivat surmansa. Katso
http://www.iltasanomat.fi/videot/ulkomaat/2085742

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee Yhdysvaltain ja Venäjän välistä ydinasesopimusta.

Toinen lehtileike käsittele sahapuun ennätystarvetta. Juttu on Junnikalan sahan toiminnasta.

Kolmas lehtileike käsittelee koulujen ja urheiluseurojen yhteistyötä

Terveys ja liikunta

Paino 106,4 kg, verenpaine 166/101, lepopulssi 60.

Loppukevennys

Kaksi piirimyyjää tapasi baarissa ja toisella oli 3-vuotias poika mukana. – Mitäs teet töiksesi? – Olen kondomin piirimyyjänä Uudellamaalla. – Jaa ja pidät aina poikaa mukana? – Ei kun tämä on reklamaatio Espoosta.

Kaksi kollikissaa tapasi. Toinen sanoi: - Kuulin, että olit eilen eläinlääkärillä. – Pitää paikkansa. Nyt olen sitten konsultti. – Konsultti? – Niin, se on semmoinen, joka tietää miten hommat hoidetaan, mutta ei pysty hoitelemaan niitä itse.

- Äiti, sinähän olet aina sanonut, että tie miehen sydämeen käy vatsan kautta. – Niin, tyttöseni, aivan! – Eilen illalla taisin keksiä toisenkin reitin.

- Setämies tiesi etukäteen, koska hän tulisi kuolemaan, miten ja missä. – Älä. Miten se on mahdollista? – Tuomari kertoi.

Nuori Martti ei osannut tanssia ja sen tytöt tiesivät. Kerran Martti näki kuitenkin houkuttelevan blondin, käveli hänen luokseen ja kumarsi. Tyttö tiesi Martista ja hämmästyi. – Mutta ethän sinä tanssi? – En niin. Mutta mun tekis niin valtavasti mieli pitää kiinni.

Lepakkoparvi oli viettämässä siestaa pää alaspäin roikkuen luolassa. Vain yksi roikkui pää ylöspäin. – Mitäs toi nyt on, hämmästynyt lepakko kysyi. – Älä häiritse. Minä joogaan.

Nuoripari poikkesi perjantai-iltana lähikauppaan ostamaan terveyssiteitä. Kääriessään ostosta pakettiin, kauppias vilkaisi ulos ikkunasta. Ulkona satoi kaatamalla. – Taitaakin tulla ikävä viikonloppu, totesi kauppias. – Mitä helvettiä teille kuuluu kenenkään viikonloppu, kivahti aviomies.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti