perjantai 30. huhtikuuta 2010

PE 30.04.2010

Päivän sää

Päivän lämpötila + 6 C , sateinen päivä.

Tapahtumat

Olen viimeistellyt Kalajoki-näyttelyä, elämäni ensimmäistä taidenäyttelyä. Sain opasteet valmiiksi ja Oma Orellin maalaamat taulut näyttelyyn esille. Maalaus Matturaisen talosa on todella upea. Sunnuntaina saadaan esille Untamo Soraston ja Efraim Kilpisen muotokuvat. Viimeistään maanantaiksi ennen virallista avausta saadaan esille Vasankarin koulun pienoismalli. Tein näyttelyyn lisää historiikkeja, joita siellä on nyt 60 eri Kalajokea käsittelevästä aiheesta yhteensä n. 300 sivua.
Vaikka näyttely oli vielä valmistelun osalta kesken, niin siellä kävi jo katsojia, joista osa viipyi jopa 1,5 tuntia näyttelyssä. Mielenkiintoa riitti.
Näyttelyyn voi tulla jo huomenna, vaikka virallinen avaus on vasta maanantaina. Kun aikanaan V. H. Kivioja avasi Kalajoen uuden sillan liikenteelle, oli silta otettu jo sitä ennen käyttöön. Rovasti totesi, että Kalajoella on tapana ottaa käyttöön ennen vihkimistä. Kalajoki-näyttelyn osalta tilanne lienee sama eli otetaan käyttöön ennen virallista vihkimistä.

Uutiset

Venäläiset ovat ostaneet heikossa kunnossa olevia kiinteistöjä ja maa-alueita sotilaskohteiden lähialueilta eri puolilla Suomea, kertoi MTV3:n 45 minuuttia -ohjelma eilen. Kiinteistöjä on myyty ainakin ilmavoimien koelentokeskuksen, viestikoelaitoksen, lentosotakoulun, ilmavoimien esikunnan ja tutka-aseman vaikutuspiiristä. Pääesikunta ja suojelupoliisi eivät halunneet antaa aiheesta tv-haastattelua. MTV3:n haastattelemat kansanedustajat Aila Paloniemi (kesk.) ja Arja Karhuvaara (kok.) kritisoivat pääesikuntaa ja suojeluspoliisia haluttomuudesta selvittää asiaa.

20 suomalaisen joukko on jättänyt oikeuskanslerille selvityspyynnön keskustan ja kokoomuksen ministerien esteellisyydestä ydinvoimalupahakemusten käsittelyssä. Syynä on vaalirahakohu. Ydinvoimalupaesityksen hallitukselta saaneet Teollisuuden Voima ja Fennovoima ovat myöntäneet tukeneensa muun muassa keskustaa ja kokoomusta.

Suomalaisten eläkerahaa on sijoitettu talouskriisin keskiössä oleviin maihin yhteensä miljardien edestä. Eläkeyhtiöt eivät kuitenkaan ole huolissaan kriisimaihin, kuten Kreikkaan sijoittamistaan varoista. Yhtiöt uskovat tukipaketin vakauttavan Kreikan taloustilanteen ja turvaavan yhtiöiden sijoitukset. Esimerkiksi Kuntien Eläkevakuutuksella Kevalla on Kreikassa lähes 500 miljoonan euron potti ja ltaliassa tätä suurempikin.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee Reumasairaalaa. Hallitus ei ota vastuutta Reumasairaalan konkurssista.

Terveys ja liikunta

Paino 106,0 kg, verenpaine 183/110, lepopulssi 61.

Loppukevennys

- Miksi olutta on viisaampaa juoda pullosta kuin lasista? – Koska on hyvä pitää kiinni etiketistä.

Kun pyytää pientä palkankorotusta, niin sanotaan, että kuka tahansa voi tehdä sinun työsi. Jos taas haluat yhden päivän vapaata, oletkin korvaamaton.

Optimistisen naisen juhannus: Usko kadonnut, Toivo häipynyt, Onni kateissa, mutta Yrjö sentään tulossa!

Sex is like Nokia (connecting people), like Pepsi (ask for more), like CocaCola (enjoy) and like Nike (just do it).

Jasmin Mäntylä soitti Ilkka Kanervalle nähtyään Seitsemän Päivää-lehden jutut. – Sinä pidät minua täydellisenä idioottina! Jasmin sähähti. – Ei, en pidä. Kukaan ei ole täydellinen!, vastasi Kanerva.

- Onko teillä pyjama? kysyi hoitaja sairaalassa Jasmin Mäntylältä. – Ei. Tohtori sanoi sen olevan umpisuoli.

Paula Kokkonen piristää koko seuruetta – poistuessaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti