torstai 8. huhtikuuta 2010

TO 08.04.2010


Kanteleentekijä Efraim Kilpinen.

Päivän sää

Lämpötila aamulla +1 C, tuuli 0 m/s.

Tapahtumat

Esitteen tekeminen Kalajoki-näyttelystä on jo varsin pitkällä. Kävin sopimassa FM Sari Alajoen kanssa luentotilaisuudesta 5.5.2010 liittyen Kalajoki-näyttelyyn. On todennäköistä, että Kalajoki-näyttelyn avaus on 3.5.2010 jolloin näyttelyn avaa mitä todennäköisimmin kansanedustaja. Asia vaatii vielä tarkennuksia.

Sain tänään Untamo Soraston valokuvan, jonka perusteella taitelija tekee muotokuvan.

Kajaanin poliisi soitti minulle aamulla ja ilmoitti siirtävänsä Ylivieskan poliisia Raimo Ollilaa koskevan tutkintapyynnön Ylivieskan poliisin tutkittavaksi ja Oulun poliisia Tapani Tasantoa koskevan rikostutkintapyynnön Oulun poliisin tutkittavaksi. Kerroin Kajaanin poliisille, etteivät poliisit voi tutkia omia rikoksiaan. Kajaanin poliisi sanoi itsevarmasti, että poliisihallinto määrää kuka tutkii, asiakas ei voi määrätä sitä asiaa. Mieleeni tuli ajatus, että taitaa virkamerkki korvata ammattitaidon. Tämän puhelun jälkeen otin yhteyttä eduskunnan oikeusasiamiehen päivystävään lakimieheen Jaana Romakkaniemeen ja kerroin tilanteen. Hän ei voinut uskoa todeksi tällaista menettelyä. Hän oli minun kanssani täysin samaa mieltä siitä, ettei poliisi voi tutkia omia rikoksiaan. Sanoin Romakkaniemelle, että mietin miten asioita viedään eteenpäin ja palaan asiaan uudestaan. Tilanne on todella järkyttävä. On todella vaikea uskoa poliisin tyhmyyden ja ammattitaidottomuuden määrää ja laatua.
Kaikki tämä sählinki johtuu siitä, että Suomessa laillisuusvalvonta ei toimi, eikä korkein oikeus noudata Suomen lakia, eikä Euroopan Ihmisoikeussopimusta eikä EIT:n päätöksiä.

Vesikolmio Oy järjesti tiedotustilaisuuden illalla uuden jättipuhdistamon ympäristölupahakemuksesta. Maksettu konsultti esitteli ostettuja selvityksiä. Vastuu jäi kuulijalle eli päättäjälle. Päättäjän tulee muistaa edesmenneen Johannes Virolaisen ohje: tiedä mistä päätät ja mitkä ovat päätöksen seuraukset. Hankkeen alullepanija on alueellinen ympäristökeskus, joka nyt sitten toimii lupaviranomaisena. Rooli on ristiriitainen. Alun alkaen vastustin hanketta siksi, että jätevesi menee pitkällä matkalla niin kylmäksi, että siitä ei voida poistaa typpeä. Nyt todettiin, että typpeä ei tarvitsekaan poistaa, koska typen poistaminen on niin kallista. Haluammeko paskantaa omaan pesään? Minä en ainakaan halua sotkea Kalajoen edustan merivesiä.

Näyttää siltä, että Sun Areena hanke tulee vielä kerran valtuustokäsittelyyn. Johtavat virkamiehet ja poliitikot ovat huomanneet virheellisen menettelyn. En ehtinyt vielä laittaa valitustani Oulun hallinto-oikeudelle. Näyttää siltä että johtavat virkamiehet ja luottamushenkilöt juoksevat Sun Areena asiassa päätä seinään niin lujasti, että tukka on lähtenyt.

Uutiset

Loikkauskohussa ryvettynyt kansanedustaja Marja Tiura (kok) haluaa Nova-liikemies Arto Merisalon puhelinnauhoitteet julki viipymättä. Tiura sanoo tiedotteessaan STT:lle pitävänsä Merisalon "loikkausaloitenauhojen" julkistamista oikeusturvansa kannalta välttämättömänä. Tiura vaatii nauhoituksia julki viivytyksettä ja täydellisinä yleisen edunkin nimissä. Tiura katsoo, että tiedotusvälineillä on velvollisuus pyrkiä selvittämään, mitä väitetyt nauhoitteet sisältävät.
"Jos osoittautuisi, että niiden olemassaolo onkin sepitettä, kyseessä saattaa olla vuosikymmenen poliittinen aprillipila". Tiura sanoo, ettei hän todellakaan tunne osaltaan tarvetta jatkaa keskustelua.
"Eräät piirteet tässä asiassa tuntuvat kuitenkin kaiken jälkeen hyvin vastenmielisiltä". Merisalo on kertonut hallussaan olevan puhelinnauhoituksia, jotka vahvistavat Tiuran aloitteellisuuden puolueloikkaushankkeessa. Hän kertoi aiemmin keskiviikkona Iltalehdelle luopuneensa nauhojen julkaisusta. Näin siinä käy, kun lähtee herrojen kanssa marjaan.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin tekninen johto unohti tilata Oysin alueelle valmistuvaan kirurgian avohoitotaloon portaat, kun se kysyi rakennusliikkeiltä urakkatarjouksia talon elementti- ja pääurakoista. Sairaanhoitopiiri valitsi elementtiurakan ja pääurakan tarjouskilpailujen voittajat, ennen kuin paljastui, etteivät portaat kuuluneet kumpaankaan urakkaan. Portaiden lisätöiden kustannukset jaettiin myöhemmin sovittelulautakunnan esityksen mukaisesti siten, että sairaanhoitopiiri maksoi lisätöistä 80 prosenttia ja NCC 20 prosenttia. Porrassyöksyjen hinnaksi tuli lopulta 82 500 euroa. Sairaanhoitopiirin osuus nousi 66 000 euroon.

Kohuliikemies Toivo Sukari tähtää eduskuntaan kokoomuksen listoilta ensi kevään vaaleissa.
Masku-kalustetalon omistaja Toivo Sukari aikoo nyt kansanedustajaksi. Sukari on mukana kokoomuksen Varsinais-Suomen piirin jäsenäänestyksessä. Hän on puolueen jäsen. Asiasta kertoi keskiviikkona Ylen uutiset.

Fennovoiman Pyhäjoen Hanhikivelle suunnittelema ydinvoimalahanke on otettu Euroopan parlamentin vetoomusvaliokunnan käsittelyyn. Pro Hanhikivi ja Raahen Seudun Luonnonystävät jättivät joulukuussa Euroopan parlamentille vetoomuksen. Vetoomusvaliokunnalta saapuneessa vastauksessa todetaan, että valiokunta on aloittanut vetoomuksen käsittelyn ja pyytää komissiota selvittämään ongelman eri näkökohtia. Pro Hanhikiven mielestä Hanhikivelle suunniteltu ydinvoimala olisi ristiriidassa EU:n luonto-, lintu- ja vesipuitedirektiivien kanssa.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee Reisjärven kunnan ympäristöministeriölle antamaa lausuntoa jätevesiasetuksen kumoamisesta. Mielestäni Reisjärven kunta on oikealla asialla.

Toinen lehtileike käsittelee Britannian vaaleja. Uutisen mukaan netti tuo väriä Britannian vaaleihin.

Kolmas lehtileike käsittelee Sirkus Caliban toimintaa. Jouduin perehtymään sirkuksen toimintaan tarkemmin pari vuotta sitten. Miksi viranomaiset laiminlyövät velvollisuutensa? Ehkä tarvitaan enemmän myös tutkivaa journalismia.

Terveys ja liikunta

Paino 105,6 kg, verenpaine 167/96, lepopulssi 65.

Loppukevennys

- Tiedättekö mikä on maailman suurin peite, kysyi Ville Kallelta. – En! – Tietenkin naisen puku. Se peittää kaksi meijeriä, napapiirin sekä huvittelukeskuksen.

Puhelin soi opettajanhuoneessa. Möreä ääni sanoi: - Kalle ei tule kouluun tänään, sillä hän on sairaana. – Kukas siellä on oikein puhelimessa? opettaja kysyy. – Minun isä, vastasi Kalle.

- Tarjoilijan! Tilaisin karjalanpiirakan, huikkasi Kalle. – Selvä. Mitenkäs munavoi? – Jaa, hämmentyi Kalle. – Oikein hyvin, kiitos vaan kysymystä.

Poliisi oli pysäyttänyt Kallen siskon auton. – Kuulkaahan nyt, poliisi tiukkasi. – Miksi ette pysähtynyt vaikka poliisi heilutti teille kättään ja vihelsi? – Minä en ole sellainen tyttö, Kallen sisko vastasi niskojaan nakellen.

- Eilen soitin viulua niin, että äiti itki, kehuskeli pikku-Kalle, - Osaatko soittaa niin kauniisti? kysyi täti ihastuneena. – En, hän sai jousen silmäänsä.

- Haluaisiko rouva istua? kysyi pikku-Kalle vanhalta tädiltä raitiovaunussa. – Kiitos mielelläni, ilahtui täti. – Älkää sitten tulko ruuhka-aikoina bussiin.

- Isä, isä, pikku-Kalle huutaa tullessaan koulusta kotiin. – Mitä nyt, Kalle? – No, kun me kirjoitettiin tänään aine otsikolla ”Mitä meidän isä tekee”, ja nyt täällä on opettaja ja poliisisetä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti