maanantai 26. huhtikuuta 2010

MA 26.04.2010


Santaholman kaavaehdotus

Päivän sää

Lämpötila aamulla 0 C, päivällä +14 C tuuli lounaasta 5 m/s

Tapahtumat

Laitoin aamulla tiedotusvälineille informaatiota Kalajoki-näyttelystä, lähinnä historiikeista. Laitoin informaatiota myös Timo Soinille.
Laitoin informaatioita asioista oikeusministerille, poliisiministerille, perustuslakivaliokunnalle ja tiedotusvälineille laillisuusvalvonnan ja poliisin toiminnasta.
En ole saanut vielä järjestettyä työpaikkaa bulgarialaiselle huippujalkapalloilijalle Kalajoelta.
Tapion Tuvalla ei voitukaan purkaa edellistä näyttelyä joten pääsen laittamaan Kalajoki-näyttelyä vasta keskiviikkona. Taitaa tulla melkoinen kiire näyttelyn pystyttämisessä.
Sain tänään Oulun poliisin Tapani Tasannon 19.04.2010 tutkimattajättämispäätöksen 8540/S/1119/10. Minun mielestäni kansalaisilla ei ole juuri oikeusturvaa, kun Tapani Tasanto tutkii asioita. Katso
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/04/varsinainen-polovasti.html

Tänään meillä on oman valtuustoryhmän kokous. Olen tänäänkin saanut useita yhteydenottoja tiistaina valtuustossa käsiteltävistä asioista. Santaholman kaavaehdotuksessa on suuria puutteita ja käsittämättömiä ratkaisuja. Kuka on niiden isä? Miksi kuntalaisten mielipiteet ovat jääneet huomioonottamatta?

Uutiset

Helsingin Sanomat kirjoittaa, että Lapin Kansasta erotettu päätoimittaja Johanna Korhonen on pyytänyt Tutkimuseettiseltä neuvottelukunnalta kannanottoa tutkijatohtori Päivi Tiilikan oikeudelle antamista kirjallisista lausunnoista. Tiilikka kirjoitti Korhosen irtisanomista käsitelleeseen käräjäoikeuden istuntoon lausunnon päätoimittajan asemasta. Lausunnon oli tilannut Alma Median asianajaja Petteri Uoti. Korhosen mukaan Tiilikan lausunto muistuttaa Uotin aikaisemmin antamaa lausuntoa. Uoti kirjoitti vastineessaan käräjäoikeudelle 19.12.2008 näin: "Tämän takia lehden julkaisijan on mahdotonta pitää palveluksessaan päätoimittajaa, johon ja jonka harkintakykyyn julkaisija ei voi luottaa täydellisesti." Tiilikka antoi kirjallisen lausunnon käräjäoikeudelle 22.4.2009. Se sisälsi lauseen: "Mielestäni ei ole realistinen ajatus, että julkaisija rekrytoisi vastaavan päätoimittajan tehtävään tai voisi pitää tällaisessa tehtävässä henkilöä, jonka rehellisyyteen tai harkintakykyyn tämä ei voi täysin luottaa." Korhosen mukaan lausunnot muistuttavat toisiaan.
"Tekstianalyyttisestä näkökulmasta ei ole uskottavaa, että Päivi Tiilikka olisi Uotista tietämättä täysin sattumalta päätynyt paitsi samaan ajatukseen, myös lähes samaan virkemuotoiluun Uotin kanssa", Korhonen kirjoittaa Tutkimuseettiselle neuvottelukunnalle.

Keskustalaisministeri Mauri Pekkarisen energiasuunnitelma ei kasvata kansantaloutta ja on verrattavissa maataloustukeen. Näin lataa energiatalouteen erikoistunut kansantaloustieteen professori Matti Liski Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta. Tutkija ei sanojensa mukaan varsinaisesti vastusta ydinvoimaa. Hän vain myöntäisi uuden ydinvoimalan ennen muita Fortumille. Se kun tuottaa sähköä kaikille samaan markkinahintaan. Liskin mielestä osuuskunnat Fennovoima ja Teollisuuden Voima johtavat markkinavääristymiin. Uusiutuvan energian kaavailut kaivautuvat syvälle kuluttajan kukkarossa. Suunnitelman mukaan teollisuuden ei tarvitsisi maksaa tukia, vaan kuluttaja hoitaa laskun. – Tuet maksavat sitä enemmän, mitä alemmaksi sähkön hinta painuu, ja lisäydinvoima voi romahduttaa hintatason. Tällöin kuluttajat käytännössä ostavat tuulimyllyt investoijille, Liski päättelee. – Kaiken lisäksi tuet halutaan kerätä vaivihkaa osana kuluttajien sähkölaskua. Rahan pitäisi ehdottomasti näkyä valtion budjetissa, jotta se altistuisi kriittiselle tarkastelulle.

Järjestäytynyt rikollisuus on siirtymässä talousrikoksiin ja yritysmaailmaan. Erityisesti ilmiö näkyy rakennusalalla, alihankintaketjujen loppupäissä ja pikkuyrityksissä. Toiminta on usein pitkälle organisoitua. Rehelliset pikkuyrittäjät ovat jo vuosia valittaneet, etteivät enää pärjää urakoissa.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee keskustan puoluevaltuuskunnan kokousta, jossa kakisteltiin kahta ydinvoimalaa. Arvostelua tuli eteenkin nuorten suunnalta.

Televisiosta katsottua

Katsoin ohjelman Seitsemäs taivas, jossa Maarit Tastulan vieraana oli filosofi Maija-Riitta Ollila.

Terveys ja liikunta

Paino 106,0 kg, verenpaine163/98, lepopulssi 65.

Loppukevennys

Perheeni on niin köyhä, että roskakuski kysyy aina talomme kohdalla ”Tyhjennetäänkö vai täytetäänkö?”

Jari Sarasvuo katsoo kelloaan esityksensä loppupuolella ja päättää sanoihin: - Koska minulle annetusta ajasta on enää kolme minuuttia jäljellä, lopetan tähän. Normaalisti tuo aika riittää aplodeille.

Jos yksi mies on konna ja valehtelija, kutsutaan häntä roistoksi. Jos tällaisia on yhdessä useampia, kutsutaan heitä asianajotoimistoksi. Kun heitä on koolla 200, kutsutaan heitä eduskunnaksi.

Mitä eroa on rikostoverilla ja asianajajalla? – Henkilö, joka auttaa sinua rikkomaan lakia ennen pidätystä, on rikostoveri. Sen sijaan henkilö, joka auttaa sinua rikkomaan lakia pidätyksen jälkeen, on asianajaja.

Lapsistamme tulee varmasti tarjoilijoita, Johan sanoi vaimolleen. – Mistä sinä niin päättelet? – Koska he eivät koskaan tule, kun heitä pyytää.

Miksi lehdet kirjoittavat niin paljon Jasmin Mäntylästä ja Ilkka Kanervasta? – Koska molemmat ovat oppineet jo kouluaikana, että parasta mitä he voivat saada on tyydyttävä.

Sulo Aittoniemi eduskunnan kyselytunnilla: - Kuinka voi työtön yövahti saada päivärahaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti