maanantai 5. huhtikuuta 2010

Ma 05.04.2010 2. PääsiäispäiväKuvassa Matturaisen talo. Wilhelm von Schwerin kuoli tässä talossa ja hänet haudattiin Kalajoen kirkon viereen.

Päivän sää

Aamulla lämpötila +3 C, pilvistä

Tapahtumat

Tein tutkintapyynnöt Kainuun poliisille ja KRP:lle varatuomari Mikko Kovalaisen toiminnasta. Lähetin sähköpostia oikeusministeri Tuija Braxille, eduskunnan perustuslakivaliokunnalle, hallintovaliokunnalle sekä suojelupoliisille.
Valmistelin jatkoa tutkintapyynnölle Oulun poliisista Tapani Tasannosta Kainuun poliisille.

Uutiset

Nato-johtoiset Isaf-joukot ovat myöntäneet tappaneensa erehdyksessä siviilejä Afganistanissa. Surmat tehtiin Paktian maakunnassa maan itäosassa helmikuun puolivälissä. Iskussa kuoli kolme naista ja kaksi miestä. Kahden amerikkalaislehden maanantaina julkaisemien tietojen mukaan siviilit kuolivat amerikkalaisten erikoisjoukkojen luoteihin. Sotilaat olivat lehtien mukaan yrittäneet myöhemmin salata surmat kaivamalla luodit pois ruumiista. Isaf ei vahvistanut lehtien tietoja.

Pohjois-Savon käräjäoikeus vangitsi sunnuntaina poliisin esityksestä kolme nuorta liettualaismiestä, jotka poliisi otti kiirastorstaina kiinni Keuruulla. Miesten epäillään syyllistyneen pääsiäisviikolla useisiin asuntomurtoihin Itä-Suomen alueella. Liettualaisten tekemiksi epäiltyjä omakotitalomurtoja on tapahtunut ainakin Itä-Uudenmaan, Kymeen, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon poliisilaitosten alueilla. Asuntomurrot on poliisin mukaan tehty pääasiassa päiväsaikaan tai alkuillasta murtautumalla talojen takapuolelta taloon sisälle. Taloissa sisällä on pengottu paikkoja ja anastettu pääasiassa koruja, kelloja ja käteistä rahaa.

Miesten Lentisliigassa nähdään ensi kaudella uutta väriä, kun oululainen Lentopalloseura Etta varmisti nousunsa korkeimmalle sarjatasolle sunnuntaina. Etta voitti viidennessä ja ratkaisevassa karsintaottelussa Valkeakosken Isku-Veikot 3-0 (30-28, 25-23, 25-11). Näin Lentisliigassa 2010-2011 nähdään kaksi oululaisjoukkuetta: Etta ja edelleen Suomen mestaruudesta taisteleva Sun Volley.

Televisiosta katsottua

Katsoin dokumentin Himmlerin henkilääkäristä suomalaisesta Felix Kerstenistä, joka pelasti n. 60 000 ihmistä keskitysleireiltä. Wikipediasta löytyy hieman toisenlaista tietoa.
Katso http://fi.wikipedia.org/wiki/Felix_Kersten

Katso myös http://veikkohuuska.blogit.fi/felix-kersten-sankari-ja-huijari/

Terveys ja liikunta

Paino 105,6 kg, verenpaine 173/100, lepopulssi 61, uinti 500m/4500m

Loppukevennys

Poliisiauton määritelmä: Torvi katolla ja kaksi sisällä.

KRP lähetti Helsingistä etsintäkuulutuksen Ruotsiin. Etsitystä oli kolme kuvaa, edestä ja molemmilta sivuilta. Kuukauden kuluttua Tukholman rikospoliisi vastasi: - Karkureista kaksi on saatu kiinni ja kolmannen jäljillä ollaan.

Miksi suomalaisessa poliisiautossa on kolme poliisia? – Yksi osaa lukea, yksi kirjoittaa ja kolmas osaa takaisin poliisiasemalle.

Partiopoliisi oli kierroksella puistossa kun hänen luokseen ryntäsi kaunis vaaleaverikkö huutaen: - Apua poliisi! Minut on raiskattu! Poliisi alkoi avata housujensa vetoketjua sanoen: - Voi, voi tyttö, tänään ei todellakaan ole sinun onnenpäiväsi…

Ote poliisin pöytäkirjasta: ”Mieheen osui kaksitoista laukausta, joista onneksi vain yksi oli kuolettava..”

-Onko suvussanne esiintynyt mielisairautta? lääkäri kysyi potilaalta. – Ei ole.., tai no, yksi serkuistani on poliisi.

Mies oli ruumishuoneella tunnistamassa kuollutta naista. – Oliko hänellä mitään erityistuntomerkkejä, poliisi kysyy. – Kyllä, hänellä oli tapana jodlata aina kun hän sai orgasmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti