sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

SU 18.04.2010


Päivän sää

Lämpötila aamulla 0 C, tuuli 0 m/s, päivällä vesi- ja räntäsadetta, lämpötila +3 C.

Tapahtumat

Eilen vihittiin 150-paikkainen Ruskealan kirkko Herrankukkaro Venäjällä käyttöönsä. Vihkimisen suoritti piispa Aarre Kuukauppi. Kuvassa Ruskealan pappila, jossa olin yhden yön käydessäni Sortavalassa joitakin vuosia sitten. Toisessa kuvassa 83-vuotias Kalevi Keinonen Iris-vaimonsa kanssa. Kirkon rakentaminen on ollut Yrjö Keinosen veljen Kalevi Keinosen suururakka.

Hyvää informaatiota Suomesta ja tieto leviää kiitettävästi. Kiitos Älykkäille vaaleaveriköille Klaarikalle, Reetille ja Ramonalle. Katso ja klikkaa ensimmäisessä osassa (Suomen perustuslaki) näkyvää Suomen laki-kuvaa
http://morjesmoro.blogspot.com/2010_02_01_archive.html

Olen tänään selvittänyt suurpuhdistamon ympäristölupahakemusta. Minun käsitykseni mukaan vedenpuhdistamon pitää puhdistaa likavedet eikä toimia vain läpipumppaamona. Mielestäni nyt on kansalaisten otettava vahvasti kantaa tärkeän asian puolesta, jolla on merkittävä vaikutus tulevaisuudessa alueen vesiin ja ympäristöön.

Uutiset

Näin HS: Lausunto ei pidä paikkaansa. Maanantaina HS ei edes ottanut Vanhaseen yhteyttä vaaliraha-asioissa. Tiistaina HS:n toimittaja haastatteli Vanhasta valtioneuvoston juhlahuoneiston ulko-ovella, pääministerin tiedotustilaisuuden jälkeen. Toisin kuin Vanhanen perjantaina sanoi, toimittaja ei väittänyt, että lappu sisältyisi poliisin esitutkinta-aineistoon tai olisi HS:n hallussa.
Näin keskustelu eteni sanatarkasti nauhalta purettuna:
Toimittaja: "Uusien tietojen valossa, kysyn vielä kerran, suosittelitteko millään tavalla, missään muodossa, vaalitukea Merikukka Forsiukselle?"
Vanhanen: "En, tän asian olen käynyt aikanaan läpi."
Toimittaja: "Entä se lappu, jonka ojensitte Kesärannassa– –"
Vanhanen: "Niin, ei, no, tän aiheen olen käynyt aikanaan lävitse, enkä siitä sen kummemmin kommentoi."
Toimittaja: "Meillä on nyt uutta tietoa sellaisesta lapusta– –"
Vanhanen: "Joo joo, mutta olen kommentoinut sen, olen kertonut oman näkökulmani aiheeseen, en täydennä sitä millään tavalla."
Torstaina Vanhanen myönsi HS:lle suositelleensa Forsiuksen tukemista. "En kerro, millä tavalla sen nimen välitin", hän sanoi HS:n toimittajalle eduskunnassa.
Forsius sai 5 000 euroa KMS-tukea.

Vuoden 2006 sähköpostissa Merisalo informoi Kauppista ja muita ”veljiä” siitä, miten kevään 2007 eduskuntavaalissa tuettavien henkilöiden listaus on edistynyt. Kauppisen mukaan monet hänen antamistaan nimistä, kuten nykyinen Kevan valtuuskunnan varapuheenjohtaja Varpu-Leena Malmgren (kesk) olivat jo listoilla. Yksi nimi eli Kevan nykyinen hallituksen puheenjohtaja Sampsa Kataja (kok) pantiin kuitenkin Kauppisen toimesta tuettavien listoille.
Keskustan varapuheenjohtaja Paula Lehtomäki pitää välttämättömänä, että keskustassa aloitetaan erityisselvitys vaalirahoituksesta. Lehtomäen mielestä selvityksen pitäisi kattaa paitsi puolueen, myös sen määräysvallassa olevien yritysten ja sitä lähellä olevien yhdistysten talous ja toiminta.
Lehtomäen mukaan puoluehallituksen tulisi käynnistää selvitys ensi perjantain kokouksessaan. Noin sitä noukitaan irtopisteitä. Paula Lehtomäki sai itse KMS:n tallilta 15000 euroa riihikuivaa rahaa, jota ei katsonut tarpeelliseksi palauttaa koska se ei näkynyt hänen kukkarossaan. On outoa ryhtyä nyt tuomaroimaan juttua ja pitää hampaat irvessä saaduista euroista kiinni. Pyyhkisi nyt ensin sen oman pöytänsä.

Katso ja kuuntele http://www.youtube.com/watch?v=iMzJBqBhmSw&feature=related

Kun eduskunta hyväksyi viimeksi ydinvoimalan, eli Olkiluoto 3:n, rakentamisen vuonna 2002, lisättiin myönteiseen periaatepäätökseen risupaketiksi ristitty ponsi. Ponnellaan eduskunta velvoitti hallituksen muun muassa lisäämään uusiutuvan energian käyttöä ja luopumaan asteittain kivihiilestä. YLE Uutiset kysyi sähköpostitse kahdeksalta asiantuntijalta yliopistoista, tutkimuslaitoksista, ympäristö- ja etujärjestöistä, mitä eduskunnan tahdolle kävi.
Tulos ei imartele Paavo Lipposen ja Matti Vanhasen hallituksia. Vastaajat moittivat sitä, ettei kivihiilen käyttöä ole onnistuttu vähentämään, energiansäästölaki on jäänyt toteutumatta ja ilmaston kannalta haitallista turvetta on tuettu verovapaudella ja syöttötariffilla.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee Tyngän aluekoulun harjannostajaisia. Kalajoen kaupunginvaltuuston varapuheenjohtajaa ei aluekoulun harjannostajaisiin kutsuttu.

Toinen lehtileike käsittelee kirkon rakentamista Ruskealaan. Kirkon rakentamisesta on vastannut Kalevi Keinonen, joka on Yrjö Keinosen veli. Tapasin Kalevi Keinosen muutama vuosi sitten ja hän kertoi silloin olevansa taloudellista syistä pakolainen ja suunnitteli silloin kirkon rakentamista Ruskealaan.

Televisiosta katsottua

Katsoin Yle Teemalta ohjelman Häjyistä. Puukkojunkkarit eli häijyt herättivät 1800-luvulla pelkoa Etelä-Pohjanmaalla ryöstelemällä ja tappamalla.

Terveys ja liikunta

Paino 106,5 kg, verenpaine 168/101, lepopulssi 66.

Loppukevennys

- Autoni on erinomainen, Kalle kehui Villelle. – En ole kolmeen vuoteen maksanut siitä euroakaan huoltolaskuja. – Sitä se huoltamon esimieskin valittaa.

Liisa soitti hädissään poliisille. – Tulkaa tänne pian! Kalle tappelee täällä erään miehen kanssa. Sitä on kestänyt jo puoli tuntia. – Miksi te ette ole soittaneet aikaisemmin? poliisi ihmetteli. – No kun Kalle oli aluksi voitolla.

Pikku-Kalle juoksi itkien portaita alas. Kiltti täti tuli vastaan ja kysyi, mikä oli hätänä. – Isä rupesi ripustamaan taulua seinälle, ja löi vasaralla sormeensa, Kalle niiskutti. – No mutta ei kai sinun sitä tarvitse itkeä, täti kummasteli. – Nauraisit mieluummin! – Niinhän minä nauroinkin…

Kalle ja Ville pohtivat tärkeitä asioita. – Tiedätkö Ville, mitä eroa on sillä, kun katsoo naista silmiin tai hevosta silmiin? – En taida tietää. – Jos meinaa katsoa hevosta silmiin, on noustava satulasta.

Kalle matkusti junassa ja paleli kamalasti. Lopulta hän ei malttanut olla kysymättä: - Mikähän täällä vetää niin kamalasti? Vastapäisellä penkillä istui kiltti vanha täti. – Poikaseni, kyllä se on varmaan veturi.

Oli historian tunti. – Miksi Kaarle XII oli yksinvaltias? – Koska hän ei ollut naimisissa, Kalle vastasi.

- Kallella on sitten ehtymätön tiedonjano, opettaja tunnusti Kallen äidille. – Tiedetään. Tiedon hän on perinyt minulta ja janon isältään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti