keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

KE 28.04.2010
Päivän sää

Lämpötila aamulla 0 C, päivällä lämpötila + 6 C, aurinkoinen kolea päivä.

Tapahtumat

Olen koko päivän valmistellut Kalajoki-näyttelyä. Pienoismallit on jo kaapeissa, joihin laitoin retkipatjoista vihreän alusta ja taustana isot peilin. Näin pienoismallit pääsevät paremmin esille. Muotokuvat laitoin jo paikoilleen. Sunnuntaina saan viimeiset muotokuvat ennen avausta eli Efraim Kilpisen muotokuvan ja Untamo Soraston muotokuvan. Viisi Oma Orellin maalaamaa taulua on vielä kehystettävä. Vasankarin koulun pienoismalli valmistunee lauantaiksi samoin kuin kaksi Oma Orellin maalaamaa taulua. Raumankarin pienoismalli saataneen lauantaiksi näyttelytiloihin. Vielä on laitettava lyhyet opastukset tauluista ja pienoismalleista näyttelytiloihin. Se on huomenna suunniteltava. Olen tänään tulostanut historiikkeja, jotka käsittävät Kalajoen historiaa 1400-luuvulta 1800-luvulle. Se on yksi kokonaisuus. Huomenna tulostan toisen kokonaisuuden mikä käsittää 1800-luvun loppua ja 1900-lukua.

Olen saanut tänään lukuisia ”avunpyyntöjä” eri tahoilta oikeudellisten ongelmien kanssa painivilta.

Tänään tuli Helsingin poliisin Jouni Niskasen tutkimattajättämispäätös ja samalla suojelupäätös päiväyksellä 22.04.2010 8010/R/25449/10. Kysymys on kiistattomasta rikoskomisario Jouni Niskasen virkarikoksesta. Seuraava askel on tutkintapyyntö valtakunnansyyttäjävirastoon. Niskasen piti jäädä lomalle oman ilmoituksensa mukaan, mutta hän on saanut todennäköisesti ylemmältä taholta määräyksen virkarikoksen tekemiseen. Tutkintaa ei suoriteta eikä Erkki Aholle anneta mahdollisuutta loppulausuntoon asiassa. Tätä päätöstä voi epäillä toisen pölövästin päätökseksi. Valitettavasti nyt en ehdi analysoida virkarikosta yksityiskohtaisesti.

Olen tänään auttanut myös ulkomaisia ystäviäni heidän ongelmissaan.

Uutiset

Keskusrikospoliisi on kuulustellut useita Matti Vanhasen (kesk) vuoden 2006 presidentinvaalikampanjaan varoja keränneen Kansainvälinen Suomi ry:n luottamushenkilöitä.
Kansainvälisen Suomen tutkinnalla on suora yhteys keskustan hallitsemaan Nuorisosäätiöön ja erityisesti kansanedustaja Antti Kaikkoseen (kesk). Kaikkonen toimi vuosina 2005–2006 kaksoisroolissa: hän oli Kansainvälinen Suomi ry:n hallituksen varapuheenjohtaja sekä Nuorisosäätiön hallituksen puheenjohtaja. Yleishyödyllinen Nuorisosäätiö tuki Vanhasen presidentinvaalikampanjaa yli 23 000 eurolla. Kansainvälinen Suomi ry:n tutkinta liittyy keskusrikospoliisin Nuorisosäätiö-tutkimuksiin. Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) teki tammikuussa 2010 poliisille tutkintapyynnön Nuorisosäätiöstä. Keskeisessä asemassa oli myös keskustan hallintopäällikkö Aki Haaro. Hän oli Kansainvälisen Suomen taloudenhoitaja ja hoiti näin ollen tilit ja kirjanpidon. Matti Vanhanen toimi vuosina 1981–2003 Nuorisosäätiön hallinnossa. Säätiön hallituksen puheenjohtajana hän istui vuodesta 1998 vuoteen 2003, jolloin hän tuli valituksi maan pääministeriksi.

Kansanedustajien sidonnaisuudet pitäisi tuoda julki ennen ydinvoimapäätöksiä, katsoo puhemies Sauli Niinistö (kok). Ylen uutisten haastattelema Niinistö uskoo, että etukäteen käyty keskustelu mahdollisista esteellisyyksistä vähentäisi jälkipyykkiä. Ydinvoimalupia hakee Teollisuuden Voima, Fennovoima ja todennäköisesti luvatta jäävä Fortum.

Tuhoavatko piilokameralla kuvatut yksityiskohtaiset seksivideot Venäjän opposition lopullisesti? Ja onko nauhojen takana turvallisuuspalvelu FSB? Tätä pohditaan nyt Venäjällä, jossa velloo kaikkien aikojen videoskandaali. Seksinauhojen "sankarittarena" on pitkäsäärinen tumma kaunotar nimeltä Katja Gerasimova. Internetiin vuodetuissa videoissa Gerasimova harrastaa seksiä useiden oppositiovaikuttajien kanssa. Katso http://kanal911.com/index.php

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee kuntaliitoksia. Viisi kuntaa on lähdössä mukaan Oulun alueen kuntaliitokseen: Oulu, Haukipudas, Kiiminki, Oulunsalo ja Yli-Ii.

Toinen lehtileike käsittelee Vuotoksen allasta ja Mauri Pekkarisen kannanottoa. Pekkarisen mukaan Vuotos kannattaisi ottaa nyt käyttöön.

Terveys ja liikunta

Paino 106,5 kg, verenpaine 184/102, lepopulssi 65.

Loppukevennys

Vaimo: - Mennään ulos kulta ja pidetään vähän hauskaa! Mies: - Mennään vaan, mutta jos tulet kotiin ennen minua, jätä ulkovalo päälle!

Mitä! Huusi isä tyttärelleen. – Oletko sinä raskaana? – Olen… - Ja kuka on isä? – En minä tiedä, sinähän olet koko ajan sanonut, että olen liian nuori vakituiseen suhteeseen…

Hannele Lauri on koko ikänsä tehnyt itseään tunnetuksi ja onnistuttuaan siinä, hän on alkanut käyttää tummia aurinkolaseja, jottei kukaan tuntisi häntä.

Miksi Helsingistä myytiin viime keväänä niin paljon matkoja Israeliin? – Koska kaikki helsinkiläiset jääkiekkofanit halusivat käydä itkumuurilla.

Pekka kotiutui aamutunneilla ja vaimo heräsi alakerrasta kuuluvaan kolinaan. – Oletko se sinä, Pekka? huusi vaimo. – Tietenkin, vastasi Pekka. – Ketä sinä oikein odotit?

Mitä eroa on kanalla ja HIFK:n puolustuksella. – HIFK:n puolustus munii enemmän.

Miten on mahdollista, että kolme miestä menee saman sateenvarjon alle eikä yksikään kastu? – Ei sada.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti