tiistai 27. huhtikuuta 2010

TI 27.04.2010Päivän sää

Lämpötila aamulla + 8 C, päivällä lämpötila + 1 C , räntäsade

Tapahtumat

Lähetin Uuden Suomen toimitukselle uutisvinkkejä. Valmistelin oman esittelypuheenvuoroni Kalajoki-näyttelyn avaukseen.

Tänä iltana oli Kalajoen kaupunginvaltuuston kokous. Kokous päättyi kello 22.12 Valtuusto hyväksyi kaavoituskatsauksen 2010 ja kaavoitusohjelman 2010-2014. Nämä asiakirjat on tehty kiitettävästi ja selkeästi. Luonnollisesti on pidettävä huolta siitä, että kaavoitus voidaan toteuttaa eli on varattava riittävästi määrärahojen kaavoituksen aiheuttaman kunnallistekniikan toteuttamiseen.

Toinen iso asia oli Santaholman alueen asemakaavan muutos. Kaavan laatijana on toiminut arkkitehti Juho Rajaniemi. Kaavaehdotus on monen kompromissin summa. Minä tyydyin tähän kaavaehdotukseen enkä käyttänyt asiasta yhtään puheenvuoroa. Katsoin, että tässä vaiheessa kaavaehdotukseen on mahdoton saada muutoksia.

Kolmas iso asia tässä valtuustonkokouksessa oli vuokrasopimus Westend Estate Oy:n kanssa. Kysymyksessä on 50 hehtaarin vuokraaminen yhden euron vuosivuokralla Westend Estate Oy:lle Kalajoen parhaimmalta paikalta Kalajoen Hiekkasärkiltä 40 vuodeksi.
Valtuusto hyväksyi kaupunginhallituksen esityksen äänin 32 JAA, 12 EI, 9 TYHJÄÄ. Asiaa käsiteltiin nyt kolmannen kerran valtuustossa. Valtuutettu Pasi Rajala sai kaupunginjohtaja Jukka Puoskarin menettämään malttinsa kysymällä kaupunginjohtajalta, että jos kaupunki ei ole saanut kolmen vuoden kuluttua sijoittamiaan rahoja takaisin, niin onko kaupunginjohtaja valmis vetämään omat johtopäätöksensä asiasta. Puoskari pyysi Rajalaa toistamaan kysymyksen. Rajala jäi vastausta vaille.

Itse käytin asiasta vain yhden puheenvuoron, jossa totesin hankkeen olevan perustuslain ja yhdenvertaisuuslain vastainen. Hankkeelle ei ole olemassa hyväksyttäviä perusteita. Siitä on todistuksena Sun Arena hankkeen loppuraportti. Lisäksi KHO:n päätös 2009/89 on kumonnut määräalojen kaupat, kun ei ole selvitetty määräalojen käypää arvoa. Lisäksi maa-alue tulee keinotteluun eikä luottamushenkilöillä ole oikeutta toimia lainvastaisesti, koska he silloin syyllistyvät luottamusmiesaseman väärinkäyttöön ja vastaavasti virkamiehet syyllistyvät virka-aseman väärinkäyttöön.Kaikilla valtuutetuilla olivat nämä asiat tiedossaan heidän tehdessään äänestyspäätöstä asiassa. On täysin selvää, että päätös poikii valituksia, joilla saadaan tarvittaessa ennakkopäätöksiä asioista korkeammaltakin oikeusasteelta. Minun oikeustajuni mukaan nyt on myös syytä tutkia onko syyllistytty rikolliseen menettelyyn asioissa. Onko kysymyksessä rikoslaissa määritelty luottamusmiesaseman ja virka-aseman väärinkäyttö?

Uutiset

Poliisia epäillään petoksesta, maksuvälinepetoksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta Lapissa.
Keskusrikospoliisin pohjoisen osaston Rovaniemen yksikössä työskentelevän poliisin epäillään laskuttaneen perusteettomasti työhönsä liittyviä kuluja. Hänen epäillään käyttäneen hänelle myönnettyä luottokorttia väärin yhteensä tuhansien eurojen edestä vuoden 2007 joulukuun ja vuoden 2008 marraskuun välisenä aikana Rovaniemellä. Myös kolmea poliisin esimiestä epäillään virkavelvollisuuden rikkomisesta siltä osin, kun kululaskut ovat tulleet hyväksytyiksi.

Kontiolahtelaista noin 50-vuotiasta yliluutnanttia epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, kertoo Karjalainen. Upseeri jäi kiinni lauantaina Nurmeksen Sotinpurossa, kun ampumaleirille osallistuneet henkilöt alkoivat epäillä miehen kuntoa ja ilmoittivat asiasta poliisille.
Poliisin saaman ilmoituksen mukaan kantaupseeri olisi ajellut koko lauantaipäivän juovuksissa pakettiautolla ympäriinsä Sotinpuron harjoitusaluetta. Poliisi tavoitti yliluutnantin ruokalasta. Pakettiauto oli pysäköity ruokalan eteen. Alkometriin mies oli puhaltanut 1,48 promillea.

Joukko Espoon kaupungin korkeita virkamiehiä käytti yli tuhat euroa alkoholiin syysseminaarissaan Mäntsälässä 2008. Muhkean viinalaskun paljasti sunnuntaina Hufvudstadsbladet, jonka löytämän kuitin mukaan kolmepäiväisen seminaarin kokonaislasku oli kahdeksalta hengeltä yli 6000 euroa.
Seminaariin osallistuivat mm. kaupunginjohtaja Marketta Kokkonen, perusturvajohtaja Juha Metso, teknisen toimen johtaja Olavi Louko, sivistystoimenjohtaja Aulis Pitkälä ja rahoitusjohtaja Reijo Tuori.

Terveys ja liikunta

Paino 106.0 kg, verenpaine 179/102, lepopulssi 67.

Loppukevennys

Ilkka Kanerva oli viimein haastanut Sauli Niinistön oikeuteen kunnianloukkauksesta. – Onko totta, että olette haukkuneet Kanervaa tyhmäksi, selitteleväksi naistennaurattajaksi, joka ei ymmärrä talousasioista sitä mitä Suomen Pankissa pitäisi? tiedustelija asianajaja. – Kyllä, vastasi Sauli. – Oletteko myös nimittänyt häntä Suomen suurimmaksi mediapelleksi? – Voi, sen unohdin!

Myyntijohtaja Pekka käveli kadulla vaimonsa kanssa, kun Matti huusi kadun toiselta puolelta: - Hei Pekka! No onkos tuo nyt sitten vaimosi, vai olenko taaskin väärässä?

Fryckmanin poika tuli koulusta. – Mitä pidät uudesta opettajastasi? kysyi äiti. – Ihan kiva hän on, mutta luulen hänen olevan uskovainen. – Miten niin? – No, joka kerta kun vastaan hänen kysymykseensä, hän voihkaisee ”Voi hyvä Jumala!”.

Miten Skodan saa kiihtymään nollasta sataan alle 10 sekunnin? – Työntämällä alas jyrkänteeltä.

Mauri Pekkarinen on todellinen kyynikko. Hän luulee, että kaikki muutkin ovat yhtä pahoja kuin hän.

Millainen on rehellinen poliitikko? – Kun hänet on kerran lahjottu, hän pysyy rehellisesti lahjottuna.

Kirjanpitäjäni on suorittanut KHT-tutkinnon. Nyt hän tietää Kuinka Hävitetään Tositteet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti