keskiviikko 21. huhtikuuta 2010

KE 21.04.2010


Päivän sää

Lämpötila aamulla – 5 C, päivällä + 6 C

Tapahtumat

Kalajoki-lehti sponsoroi Kalajoki-näyttelyn esitteen. Esite tehtiin tänään. Jaoin esitteet Tapion Tuvalle, Kylpylä Sanifanin, Hotelli Sanin, ABC:n, Shellin, ST-ykkösen, S-marketin, K-Marketin, Halpa-hallin, K-Super-Marketin, kirjaston, Plassin kylätalon Kalajoen keskustan ilmoitustaululle.
Tein tänään Kalajoki-näyttelyä varten vakuutuksen.
Tänään taiteilija Oma Orell sai valmiiksi apteekintalon ja Jussilan talon maalaukset.

Kävin tänään Himangalla Osuuspankissa avustamassa neuvotteluissa asiakkaitani.

Sain tänään Helsingin poliisin naurettavan päätöksen eduskunnanoikeusasiamiehen sihteerin Terhi Arjola-Sarjan virkarikosasiassa. Päätöksen päiväys 14.4.2010 numero 8010/R/25449/10. Päätöksen on allekirjoittanut rikoskomisario Jouni Niskanen. Teen asiasta rikostutkintapyynnön valtakunnansyyttäjälle. Järkyttävää tämä poliisin ammattitaidottomuus ja suoranainen rikollisuus.

Uutiset

Iltalehti kertoo, että Kelan sähköinen asiointipalvelu on kätevä. Ilman sitä Markku Malmi ei olisi ehkä saanut tietää "asuneensa" entisen naapurinsa kanssa jo kolmen vuoden ajan.
- Menin nettipalveluun katsomaan, onko työmarkkinatukihakemukseni edennyt. Hämmästys oli kyllä melkoinen, kun huomasin henkilötiedoistani olevani avoliitossa, kertoo Malmi maanantai-illan yllätyksestä.
Malmi tunnisti "rouvansa" nimen. He olivat juuri aiemmin asuneet kolmen vuoden ajan samassa rapussa Naantalissa. Malmin asunto oli numero 1, nainen asunto numero 13.
Malmi soitti entiselle naapurilleen Hanna-Maarit Rantaselle. Rantanen tarkisti tietonsa omilta henkilökohtaisilta Kelan sivuiltaan. Nekin väittivät Malmin ja Rantasen pitäneen yhtä 31.5.2007 lähtien eli siitä, kun Rantanen muutti taloon.
Muuten tapaus voisi vain naurattaa, mutta Rantaselle virhe tarkoittaa selkeätä rahallista menetystä. Virheen vuoksi Kela on pitänyt Malmia Rantasen lapsen isäpuolena ja yksinhuoltajalisän maksaminen on lopetettu.

Hallitus myönsi tänään Fennovoimalle ja TVO:lle luvan ydinreaktorin rakentamiseen. Hallitus ei esittänyt lupaa Fortumille, joka myös haki lupaa. Asian esitteli elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (kesk.) hallituksen iltakokouksessa keskiviikkona.
Jos esitys hyväksytään hallituksen äänestyksessä, TVO:n ydinvoimala tulisi Eurajoen Olkiluotoon, jonne paraikaa jo nousee yhtiön kolmas reaktori, viivästysten riivaama Olkiluoto 3. TVO:ta omistavat mm. Pohjolan Voima ja Fortum.
Fennovoima päättää laitoksensa sijoituspaikasta tämän vuoden loppuun mennessä. Vaihtoehdot ovat Pohjois-Suomessa joko Simossa tai Pyhäjoella.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike kertoo, että selkäsauna palasi amerikkalaiskouluun. Tämä on sitä amerikkalaista kasvatusta.

Terveys ja liikunta

Paino 106,5 kg verenpaine 170/107, lepopulssi 68.

Loppukevennys

Paavo Väyrynen näkee aamiaispöydässä lehteä lukiessaan kuvan, jossa Ilkka Kanerva esiintyy hemaisevan blondin kanssa. – Mistä johtuu, että maailman hulluimmat miehet saavat aina maailman kauneimmat naiset, Väyrynen mutisee puoliääneen. Vuokko-vaimo vilkaisee mieheensä, punastuu ja kuiskaa: - Kiitos, kulta.

Olipa kerran lentokone, joka lensi hullujenhuoneen yli. Kun lentokone oli ylittänyt hullujenhuoneen, kapteeni sanoi perämiehelle: - Milloinkahan ne huomaa että yks puuttuu!

Blondi nukahti baarista tullessaan kotitilansa tienposkeen. Yön aikana Mansikki könysi viereen makaamaan. Aamulla herätessään blondin käsi osui lehmän utareisiin, jolloin blondi totesi: - Viittisikö joku teistä jätkistä heittää mut himaan?

Kolme blondia käveli posket punoittaen. Vastaantulija ihmetteli tytöistä kuuluvaa surinaa. – Ollaan sauvakävelyllä, huokaisivat tytöt hymyillen…

Gruusialainen oli pistäytymässä Moskovassa ja halusi nähdä Leninin. Pitkä jono hirvitti, joten mies otti laatikollisen hyvää gruusialaista konjakkia, ja meni jututtamaan vahtisotilasta. Otettiin muutama siivu, jolloin sotilas julisti: - Menetkö suoraan johon ohi sisään, vai tuodaanko ukko ulos!

Kaksi ukkoa muisteli menneitä vanhainkodin terassilla. – Muistatkos, kun ne ennen vanhaan laittoivat armeijassa meidän ruokaan ”jarrua”, ettei olisi tehnyt kauheasti mieli? – Joo, muistanhan minä. – Oletkos huomannut, että nyt se on alkanut vaikuttaa?

Millainen on ruotsalainen neitsyt? – Tyttö, joka voittaa veljensä juoksussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti